Reklama

Reklama

Chained

  • Velká Británie Chained
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho sobotního odpoledne si 8letý Tim a jeho matka Sarah objednají taxi. Řidič je však sériový vrah, který si vyhlédl další oběti. Chlapec se stává svědkem vraždy své matky a jeho děsivá můra teprve začíná. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nevšední rodinné drámo o jednom chorém zasranovi a jeho králíčkovi na řetězu. D´Onofrio čekal dlouhé roky na roli, která by mu opravdu sedla a tady(klobouk dolů)byl tak odporný, jak jen to bylo možné. Možná je trošku škoda, že do toho Farren se svým ufounským xichtem nechtěně vnášel prvky sci-fi -ale co už. Ve výsledku je to docela záživná konverzační vztahovka, která s překvapivou samozřejmostí automaticky vkládá rovnítko mezi trauma z dětství a život dospělého psychopata.(s takovým tvrzením bych byl možná opatrnější). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Hodně přísná, těžko stravitelná psychologie masového vraha a příčin jeho sociopatie. A jejího dlouhodobého vlivu na “učence” - unešeného mladého kluka, který s ním musí žít. Jejich vztahem “zkažený mentor / trpící žák” posouvá režisérka divácky vděčný portrét vrahouna na vyšší úroveň studie vnímání a chování se dvou diametrálně odlišných postav v extrémních situacích, které prožívají spolu, ale každý jinak. A k tomu umí i scenáristicky překvapit. Nepříjemné, paralyzující, brilantní. ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tento snímek bych vyloženě hororem nenazvala. Je to spíše psychologické drama s prvky thrilleru. Už od prvního shlédnutí jsem si tento snímek dost oblíbila. Navíc jsem si teď zpětně všimla (což jsem předtím vůbec nevěděla), že tento film natočila Jennifer Lynch, dcera Davida Lynche. Je na ní vidět, že se snaží jít ve stopách svého otce a točit filmy s nevšední tématikou. Jedná se o typický syndrom vraha v jehož mysli se promítají děsivé zážitky z dětství. Ten žije v domě daleko od civilizace a živí se jako taxikář. Jednoho dne zastaví chlapci a jeho matce. Ovšem mají smůlu, protože je odveze k sobě domu a matku zabije a chlapce poté drží v zajetí jako svého otroka. Chlapec je během toho svědkem několika vražd a znásilnění nevinných žen a jak čas plyne, z chlapce se stává muž a je vrahem nucen, aby následoval jeho stopy. Což nás přivádí k závěrečné pointě filmu, která je opravdu zajímavá a celkem i šokující. Dojde najevo jak moc má chlapec s vrahem společného a že to celé nebyla jenom náhoda. Toto je film pro nenáročného diváka, jenž se rád koukne na kousek násilí z tohoti špinavého světa. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Nepříjemně ostrý film z pavoučího doupěte. Vincent D'Onofrio si užívá roli dalšího monstra, skvělý herec, jak mě vždy přesvědčí (dokonce i z totálně šílené role v Men in Black udělal něco, co působilo monstrózně a nikoli směšně, v rámci možností). Chained je ukázka, že se i takové zdánlivě vytěžené téma unesené a vězněné osoby dá pojmout tak, aby působilo nevšedně a hodně přesvědčivě. Místy nepatřičně působily snahy úplně všechno vysvětlit (motivaci osob, jak to bylo tehdy a jak to bylo teď...) a obezličky, které bylo potřeba vytvořit, aby tato vysvětlení fungovala, ale i tak to byl docela inteligentní film s nábojem. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Herecky rozhodne nesklamalo a nenudilo ma ani ľahko komornejšie ladenie. Nie vždy je u podobných snímkov pozornosť zameraná tiež na psychológiu postáv, väčšina vrahov sa nám predstavuje len svojou zvrátenosťou. Ide o typický syndróm vraha v ktorého mysli sa premietajú desivé zážitky z detstva. Tým vrahom bol tentoraz herec Vincent D'Onofrio, ktorý sa zhostil práve tejto role. A vcelku mu sedla. Toto sa podarilo na výbornú. Aj napriek tých príliš nudných debát a pár do blba pozerajúcich scén ma to dokázalo vtiahnuť neskutočne. Násilné scény sú pôsobivé. Ponuré a temné scény uneseného malého chlapca v domácnosti so sériovým vrahom vo vás zanechajú desivú stopu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodne dostal film od MPAA rating NC-17, neskôr mu však bol zmiernený na R. (Sufferer)

Reklama

Reklama