Reklama

Reklama

Vyznamenaný veterán z Vietnamu Frank Vega (Danny Trejo) se vrací domů. Společnost ho však zavrhne a on zůstává bez práce i bez lásky. O čtyřicet let později se díky incidentu v autobuse, kdy se zastal starého černocha, kterého terorizovali dva skinheadi, stane místním hrdinou. A lidé ho znovu začnou oslavovat. Jenže jeho štěstí se znovu ztratí, když je zavražděn jeho nejlepší přítel Klondike a policie nejeví žádný zájem věc řešit, a tak se vydává pátrat po zabijákovi na vlastní pěst. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (235)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Brutálnější a akčnější variace na Harryho Browna nebo Reda (toho s Brianem Coxem). Jinak ucházející jednohubka, kde si Danny Trejo nevystačil jen s jedním konstantním výrazem, ale musel trošku pracovat s mimikou. A ono mu to šlo. No nebyla to žádná sláva, ale s údivem jsem zjistil, že ten chlap snad dokáže bejt i žoviální. Za to si minimálně těch 60% zaslouží. :D ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Akce 8/10/// PLUS: úplně mě to vtáhlo a pohltilo, Macheta opět v akci, tedy pardon Frank Vega, který je takový civilnější, lidštější, je to správňák a slušňák, který umí pozdravit, chránit slabé a nevinné, ale taky pěkně rozmašírovat ksichty všem šmejdům, i v českém dabingu je film drsný a nahláškovaný, občas je pohled na hlavního hrdinu úsměvný, ale v dobrém slova smyslu MÍNUS: závěr mohl být možná ještě "výbušnější", už jsme si zvykli na víc, škoda, že Ron Perlman měl v zásadě malou a nepodstatnou roli, občas mi to přišlo lacinější a na choreografie současných akčních filmů, zvláště těch Asijských to taky nemá/// Shrnutí: Neřeknu, že je to velké překvapení, protože jsem čekal, že to bude dobré a na film jsem se těšil, nicméně jsem překvapen přístupem tvůrců a tím že dokázali z Dannyho Treja dostat další možná ikonickou postavu, kterou je snadné si oblíbit, protože se s tím prostě nese*e. Rád si dám pokračování./// Celkem 82%/// ()

Reklama

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Tady není co řešit. Používání záběrů z jiného filmu (byť by byly odkoupené) je ubohost nejhrubšího zrna. Je to tak na pěst, že by z toho rejža viděl RUDĚ a bylo by mu zatraceně HORKO. K tomu připočtu fakt, že Trejo prostě není herec a nehodí se pro hlavní (kladnou) roli. Ta ledvinka byla asi vtip nebo co... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Veterán je jasným důkazem toho, že pokud nechcete začínat život až po šedesátce, tak je lepší si s lákavou přihláškou do US Army vytřít jistou část těla obvykle umístěnou mezi zády a stehny. Frank Vega však v mládí cítil nutnost zachraňovat neexistující americkou demokracii v hlubinách vietnamské džungle a tak si alespoň zpříjemnil důchod internetovou slávou při mlácení tupých hlav. Mne tedy tento prťavý leč dostatečně rozzuřený hispánec hodně bavil, i když jeho rozvážné stíhání vraha klasickou emhádou považuji za celkem slušný úlet. A vysvětlí mu už konečně někdo, co je to ta fleška? ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak nakopávač zadku v podobě Dannyho Treja mě velmi potěšil.Filmy s Trejem nějak zvlášť nevyhledávám,protože mi odrazuje už jen jeho pomalu sto filmu každý rok hlavně tedy posledních pár roku a navíc jeho největší hity poslední dobou jako například macheta se mi opravdu nezamlouvala,ale tento snímek dávali na primě a jako páteční program jsem to přijal a čekal co z toho vyleze.Musím říct,že tyhle příběhy jedinců ,kterých si nikdo moc nevšimne a pak vše vezmou do svých rukou páč už se na to nemužou koukat se mi zamlouvají už snad od chvíle co jsem viděl přání smrti s Charlesem Bronsonem.A pokud někdo stejně jako já má rád tuhle pointu a přímou akci tak bude spokojen.Trejo i v 70 letec to umí nandat všem co ho naserou a u kterých cítí,že nejednají zrovna jak by měli.Takže celkově za mě 75 % a čtyři hvězdy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Autobusová honička mezi Frankem (Danny Trejo) a obtloustlým Pantherem (Charles S. Dutton) je digitalizovanou alternativní verzí identické honičky z filmu Rudé horko (1988). (Conspi)
  • Herci Danny Trejo (Frank Vega), Ron Perlman (Williams) a Winter Ave Zoli (Tatiana) se setkali už při natáčení seriálu Zákon Gangu (od r. 2008). (Chibs)
  • Tričko s nápisom "I Am A Motherfucker", ktoré mal v autobuse na sebe Frank Vega (Danny Trejo), je identické s tým z videa na YouTube. (beso74)

Reklama

Reklama