Reklama

Reklama

Cesta času

  • Francie Voyage of Time : Au fil de la vie (více)
Trailer 1

Bezmála čtyřicet let se ve vizionářské mysli jednoho z nejvýznamnějších amerických režisérů Terrence Malicka rodila myšlenka na ambiciózní esej, která nakonec dostala tvar filmu Cesta času. Snímek se nezabývá ničím menším vznikem, vývojem a zánikem známého vesmíru, životním cyklem sluneční soustavy. V centru Malickovy pozornosti pochopitelně leží evoluce různých živých forem, jejich rozmanité podoby, proměny od jednobuněčných organismů až po formování lidské civilizace. (Film Europe)

(více)

Diskuze

Ondrus

Ondrus (hodnocení, recenze)

Jak kde...

 

https://www.rottentomatoes.com/m/voyage_of_time_lifes_journey/reviews/

http://www.hollywoodreporter.com/review/terrence-malicks-voyage-time-lifes-926082

https://www.theguardian.com/film/2016/sep/06/voyage-of-time-review-terrence-malick-venice-film-festival-201

https://thefilmstage.com/reviews/venice-review-voyage-of-time-lifes-journey/

http://variety.com/2016/film/reviews/voyage-of-time-review-venice-film-festival-terrence-malick-1201852631/

Lavran

Lavran (hodnocení, recenze)

Pevně věřím, že se u nás dočkáme uvedení obou verzí, i když třeba s několikaměsíčním zpožděním; nastavení vůči Malickovi (a zvláště jeho nynější tvůrčí etapě) je u nás dlouhodobě sice velmi odmítavé a přezíravé (To the Wonder se - alespoň, co se pamatuji - dočkalo jen kratičkého uvedení na Fresh Film Festu, Knight of Cups se dosud uvedení nedočkal), myslím ale, že tohle by mohlo v určitém smyslu prolomit ledy... Co mám zákulisní informace z Benátek, je o ten film mezi distributory i novináři ohromný zájem, takže se už přidávalo i několik speciálních projekcí. ;)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Lavran

Lavran (hodnocení, recenze)

MikO_NR_1909

Bude to předeším poezie, ale vědecky fundovaná... :) Což v praxi znamená, že veškeré výjevy ve filmu - od vizualizace černých děr či dávno vyhynulých tvorů, přes ztvárnění první generace hvězd, jednoduchých forem života, až po formování sluneční soustavy a budoucí osudy naší planety - budou odpovídat současnému stavu vědeckého poznání vesmíru a (vývoje) života; odtud spolupráce s předními vědci, kteří se na filmu podíleli coby - často dlouholetí - konzultanti; celkové podání však bude spíše hloubavého, zasněného, meditativního rázu s přesahem do obecného tázání po smyslu naší existence; "hymnus na přírodu, vesmír a život", jak se píše v produkčních poznámkách - tak trochu v duchu přírodopisných filmů Clauda Nuridasyno a Marie Pérennou (viz Genesis) či filmových symfonií-koláží Godreye Reggia. Ale to mluvím pouze o celovečerní verzi; kratší pro IMAX bude na rozdíl od té celovečerní mnohem "vědečtější" a více založená na vysvětlování jednotlivých jevů. De facto se tak dočkáme obého - potravy pro duši i potravy pro intelekt (no a především potravy pro smysly).

MikO_NR_1909

MikO_NR_1909 (hodnocení, recenze)

Ako mám chápať prítomnosť vrcholných vedcov a biológov na tomto projekte? Bude Malickov dokument primárne určený ako empirický druh zážitku a vizuálnym sprostredkovateľom hĺbin času a buniek Vesmíru? Či príde i na vecného rozprávača a vedeckejšieho bádania? Tipujem skôr očakávanú obrazovú meditáciu.

na příspěvěk reagoval Lavran

Lavran

Lavran (hodnocení, recenze)

A aby toho nebylo málo:

 

"Nature is ever a beginning; endless birth. VOYAGE OF TIME: LIFE'S JOURNEY, is an attempt to create a new and immersive cinematic experience. We use the power of movies to merge the most up-to-the-minute scientific knowledge of the universe with the indescribable mysteries and passion of art into a sensual trip that, for each person, becomes a uniquely personal discovery. The viewer is set free amongst the colossal breadth of the eons, to explore nearly 14 billion years of our universe, and to ask the questions... rarely spoken, contemplated in private moments... that nevertheless permeate our lives. What does it mean, after all these eons, to be us, here, now?"


— Producers' statement for La 73. Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica

Lavran

Lavran (hodnocení, recenze)

Ondrus

Pokud celovečerní verze vyhraje Zlatého lva v Benátkách, bude na 100% promítána v rámci přehlídky Be2Can - a šance, že vyhraje není zrovna malá. Ale i kdyby tomu tak nebylo, doufám, že Be2Can ji uvede i tak; jinak už bych u nás nerozuměl opravdu ničemu. A co se té IMAX verze týče, tak si myslím, že určitě uvedená bude, ale asi to nebude letos...

Lavran

Lavran (hodnocení, recenze)

Celovečerní verzi přidal do svého programu také festival v norském Bergenu (viz http://www.biff.no/incoming/article1286033.ece). Po Benátkách a Torontu tak o snímek projevil zájem již třetí festival zvučného jména... Kéž by tak něco osvítilo i tuzemské distributory a programové pořadatele!

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Uživatel Sharlay smazal svůj příspěvek.

Sharlay

Sharlay (hodnocení, recenze)

Lavran

To bude tak neuvěřitelně úžasný film... A vlastně mě docela děsí, že jediný záběr na město, který v tom traileru je, je taky úžasný :D Z toho jsem nemohl už u Knight of Cups, že vlastně to úplně poslední prostředí, které bych od Malicka čekal, dokázal zabrat tak poeticky a úchvatně... Nadšení z "druhé" strany.

na příspěvěk reagoval Martin741

Související novinky

Malick workoholikem

Malick workoholikem

25.11.2016

Legendární filmař Terrence Malick nikdy netočil závratným tempem. Mezi Nebeskými dny a Tenkou červenou linií třeba nechal díru 20 let, od roku 2011 se ale podivuhodně rozjel. Po šestileté pauze… (více)

Reklama

Reklama