Reklama

Reklama

Skutečný příběh muže, který byl ztělesněním amerického snu a vybudoval nejznámější síť rychlého občerstvení na světě. V roce 1954 dostal Ray Kroc (Michael Keaton) objednávku na 6 mixérů na výrobu oblíbených mléčných šejků od bratrů McDonaldových, kteří provozovali malou restauraci s hamburgery v jižní Kalifornii. Toto neobvykle velké množství ho okamžitě zaujalo a rozhodl se, že dodávku vyřídí osobně. Od tohoto momentu se začala psát historie obrovského impéria McDonald, do kterého dnes patří neuvěřitelných 35.000 poboček po celém světě. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (446)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že jsem se na to jako odpůrce fast foodu a Mekáče potažmo mohla podívat naprosto v klidu. Film se nezaměřuje až tak moc na produkt jako na obchod. Já vůbec tuhle story o přebrání Meku neznala a proto mě to bavilo celou dobu a Michael Keaton je na tuhle roli přímo jako dělaný. Musím uznat, že podívaná je to jak zajímavá, tak napínavá a má v sobě i dávku drzosti. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Film tak obsažný, až sa vám z toho všetkého svinstva ( a to nemyslím to, čo dnes Mc ponúka ) zdvihne žalúdok. Keaton ako presvedčivý hajzel, ktorý sa neštíti ničoho, aby obzvláštnil svoje skryté komplexy. Čo je ale horšie, ľudia ako bol Kroc nám vládnu. A vládne aj tento svižný snímok, ktorý svojím podaním rozhodne nenudí. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Dnešní den s McDonaldem (přijel k nám propagační McAutobus se sutečným masem do burgrů) zakončen historkou o tom jak to všechno začalo. Keaton výborný, ale John Lee Hancock filmařsky nijak nepřekvapí. Hlavním problémem je obyčejnost celého příběhu. Kdyby nešlo o tak slavnou značku, film by pravděpodobně nevznikl. Chybí kontroverze, chybí překvapení, přesto všechno solidní podívaná. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|83%| Sakra, tohle mi ale pěkně sedlo. A to jsem od toho neočekával nic, resp.NUDU. Opak se stal pravdou hurá. Jak už tu píšou ostatní, víceméně to slouží jako takový rádoby dokument. A to sakra velmi zajímavý. Podrobně se popisuje, jak vznikl mekáč , první dojmy zákazníků, papírové kelímky atd. Veškeré tyto detaily mi přišly zajímavé. A co je na filmu ještě lepší? Jednoznačně Michael Keaton! Moc filmů s Keatonem jsem neviděl. Jeho filmy o Batmanovi se mi moc nelíbili a ani jeho současné filmy. Mnoho lidí je s Keatona nadšených. Třeba ani v novém Spidermanovi mi jeho záporná role moc nesedla. Ale zde přímo exceloval a vykrádal si film sám pro sebe. Nějaká ta scéna navíc, něco více zapamatovatelného a dal bych plný počet. Toto slouží spíš k jednorázovému shlédnutí, ale mě to hodně bavilo, takže se k tomu ještě vrátím víckrát. To se musí vidět, pokud vám Keatonova role sedne, budete nadšení jako já! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Príbehovo nijako bombastické. Nič strhujúce. Žiadna neobvyklosť. Jednoducho dvaja dostali skvelý nápad, ale nemali buňky na to, aby zo skvelého nápadu urobili skvelý biznis. A tak skôr či neskôr musel prísť niekto s úsmevom na tvári a k*revsky s nimi vyjebať. Keďže je však McDonald's obrovský pojem, tak je tento pohľad za oponu ako dvojhodina dejepisu zaujímavá jednorázovka. Keaton hajzlovstvo potrebné k biznis úspechu vystihol kvalitne. Jeho plynulý prechod z človeka ktorý skúša a skúša, a neprestáva snívať o úspechu, na človeka, ktorý úspech má, a môže byť, či možno musí byť, konečne sám sebou je hlavným ťahákom. Problém filmu je v tom, že naozaj neprináša nič viac, než by dal hodinový dokument na ČT2 v štvrtok o 23:00. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Rodiče Raye Kroce pocházeli z vesnice Stupno u Plzně, kde mu i místní nedávno odhalili pamětní desku na zdravotním středisku. V obci je jméno Kroc velmi časté. (JerryPilsen)
  • Podnikatel Ray Kroc (1902-1984) měl české kořeny. Jeho rodiče emigrovali do USA z Plzeňska. V roce 1955 otevřel Kroc svoji první fast-food restauraci v Chicagu. V roce 1961 od bratrů McDonaldových firmu odkoupil za 2,7 milionu dolarů. Časopis TIME ho zařadil mezi 100 nejdůležitějších osobností 20. století. (Yardak)
  • Při scéně, kdy Ray Kroc (Michael Keaton) u večeře oznámí své manželce (Laura Dern), že se chce rozvést, si můžeme všimnout tří talířů pověšených na zdi pod sebou, kdy v prvním záběru visí bílý talíř dole a po zbytek scény je nahoře. (Pan.Jitrocel)

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Reklama

Reklama