Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jar 1941: Zatiaľ čo nemecký Wehrmacht pripravuje útok na Rusko, je čas, aby sa päť priateľov z Berlína rozlúčilo s tým, že sa znova uvidia na Vianoce. Friedhelm (Tom Schilling) a jeho starší, vojensky skúsený brat Wilhelm (Volker Bruch) majú narukovať, 20-ročná Charlotte (Miriam Stein) začne pracovať ako zdravotná sestra v nemocnici, zatiaľ čo Greta (Katharina Schüttler) ostáva doma - psychicky podporovaná svojím židovským priateľom Viktorom (Ludwig Trepte) - a posúva svoju spevácku kariéru vpred. S cieľom zaistiť Viktorovu bezpečnosť z dlhodobého hľadiska urobí Greta nebezpečný obchod a na fronte sa čoskoro ukazuje, že sľuby boli len ilúziou. (Arsenal83)

(více)

Recenze (3)

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • V čase 51:06, při přiblíženém záběru na kulometný pás, je vidět, že se jedná o slepou munici, tvořící pouze vizuální a akustický efekt. (Dressler_O)
  • Při útoku wehrmachtu na SSSR v červenci 1941, jsou němečtí vojáci vybaveni kulometem MG42, který ale ještě v té době v německé armádě nebyl zaveden. To se stalo až následujícího roku 1942. (SsgtJira)
  • V 15. minutě je možné vidět několik vraků ruské výzbroje, jmenovitě houfnici D-30, střední tank T-34/85 a nákladní vůz US 6 Studebaker. V červenci roku 1941 se ale poslední dva jmenované vozy nepoužívaly. T-34/85 přišel do výzbroje Rudé Armády až v roce 1944 a Studebaker v roce 1942. (bejkovec)

Reklama

Reklama