Reklama

Reklama

Psychologické drama sleduje několik propletených příběhů, které spojují následky nesprávného použití moderních technologií. Jde o hořkosladké podobenství toho, jak mohou selhání v komunikaci ničit naše vztahy. Tvrdě pracující právník, který neustále visí na telefonu, si nedokáže najít čas na komunikaci s vlastní rodinou. Odcizený pár používá internet jako prostředek k úniku z jejich dávno mrtvého manželství. Ovdovělý bývalý policista se usilovně snaží vychovat nezdárného syna, který trápí svého spolužáka kyberšikanou. Ambiciózní novinářka vidí svou životní příležitost v sepsání příběhu o dospívajícím chlapci, který vystupuje na internetových stránkách pro dospělé. Jsou to cizí lidé, sousedé i kolegové, jejichž příběhy se protínají v tomto strhujícím dramatickém thrilleru o obyčejných jedincích, kteří zoufale touží po lidském kontaktu. Film zkoumá následky používání moderních technologií i to, jak tyto technologie ovlivňují a určují naše každodenní vztahy. (HBO Europe)

(více)

Recenze (536)

Filmserver.cz (Marek Slovák)

"Disconnect tak doplácí na své přehnané ambice. Zároveň je příkladem toho, jak může dopadnout fikčni debut původně dokumentárního režiséra, jenž je zvyklý podřizovat tématu (banálnímu, tezovitému, zbytečně explicitnímu) ostatní složky filmové formy (automatizované síťové vyprávění, manýristický styl…" více

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama