Reklama

Reklama

Psychologické drama sleduje několik propletených příběhů, které spojují následky nesprávného použití moderních technologií. Jde o hořkosladké podobenství toho, jak mohou selhání v komunikaci ničit naše vztahy. Tvrdě pracující právník, který neustále visí na telefonu, si nedokáže najít čas na komunikaci s vlastní rodinou. Odcizený pár používá internet jako prostředek k úniku z jejich dávno mrtvého manželství. Ovdovělý bývalý policista se usilovně snaží vychovat nezdárného syna, který trápí svého spolužáka kyberšikanou. Ambiciózní novinářka vidí svou životní příležitost v sepsání příběhu o dospívajícím chlapci, který vystupuje na internetových stránkách pro dospělé. Jsou to cizí lidé, sousedé i kolegové, jejichž příběhy se protínají v tomto strhujícím dramatickém thrilleru o obyčejných jedincích, kteří zoufale touží po lidském kontaktu. Film zkoumá následky používání moderních technologií i to, jak tyto technologie ovlivňují a určují naše každodenní vztahy. (HBO Europe)

(více)

Videa (20)

Trailer

Recenze (536)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Internet. Sociální sítě. Komunikace online. Pro vše uvedené se hodí jeden společný jmenovatel - dobrý sluha, zlý pán. Jakmile si necháte tyto výdobytky dnešní doby zajít moc daleko, můžete přijít o vše. Klik. Jste bez peněz. Klik. Vašimi fotkami se baví svět. To se ovšem nemusí stát, jsme-li opatrní a dáváme pozor, co sdílíme, s kým si píšeme, co spouštíme, apod. Chce to hlavně rozum v hrsti. Ale dost osvěty. Nejsem ajťák, nerozumím tomu. Disconnect mne zaujal v podstatě od začátku. Je dobře natočený, rychle ubíhá, jsou tu zajímavé postavy, kterým se dějí neméně zajímavé věci kvůli internetu. Chvílemi - ke konci - je prostor i pro emoce, což značně okořenilo už tak dobrou podívanou. Jen škoda, že konec toho moc nevyzradil o osudu jedné postavy, která si to zasloužila. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Špičkové drama, které vypráví tři na sobě nezávislé příběhy, jež jsou divákovi předkládány fragmentově a které staví na moderním tématu rizik internetu a ochrany osobních údajů. Henry Alex Rubin a Andrew Stern zvládli svůj režijní resp. scénáristický debut na jedničku s hvězdičkou. Co musím ocenit hned po příběhu, jsou casting a herecké výkony, zdálo by se, herců druhé ligy, kteří ale předvádí parádu v podobě naprosté reality, díky jíž film neztrácí atmosféru až do samého vyústění, které se už od začátku musí každému jevit jako ne happy endingové. Já musím dát plnej, protože něco takto dotaženého jsem opravdu nečekal. Smutný film o lidské hlouposti, vypočítavosti, zlých lidech a jejich naivních obětech. Doporučuju všema deseti. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Malý nenápadný film, který si ovšem diváckou pozornost rozhodně zaslouží. I když s přehnanými ambicemi ve scénáři rozehrál hru, kterou nemohl vyhrát. Na hraný debut přesto velmi vydařené. Televizní reportérku až moc intenzivně začne zajímat příběh mladíka, který se před web kamerou uspokojuje, pak tu nerozvážný školácký vtípek dožene samotářského hocha k pokusu o sebevraždu a v neposlední řadě tu máme manželský pár, který se každý po svém vyrovnává se ztrátou dítěte. Pojítkem jsou tu média – v první linii je jejich vliv zřetelný, ve druhé se legrace odehraje přes falešný účet na sociální síti a v té poslední on hraje online hry a ona se stane lehce závislou na podpůrné chatové skupině. Samozřejmě se postupně některé z linií prolnou. Opírají se tak o trend podobně narativně vyprávěných látek (Babel, Crash, Magnolia), škoda jen, že chybí hlubší přesah nebo jen jakékoliv ozvláštnění. Izolace, riziko zveřejňování informací, nevinná zábava. Témata, která si režisér Henry Alex Rubin a scénárista Andrew Stern vybrali, zpracovávají místy se sebejistotou zkušených borců, jindy se zoufale točí v kruhu a někdy jsou velmi povrchní a až moc využívají náhod a končí tak nějak nedořešeně nebo pouze na efekt. Poselství tak mnohdy vypadá asi tak, že se k sobě máme chovat hezky, máme komunikovat a víc si všímat, s kým je moje dítě dennodenně na chatu. Ve finále tak poměrně tezovitá záležitost, která ale solidně utíká, předkládá velmi dobré herce (s hůře napsanými postavami) a vcelku trefně pojmenovává nešvary dnešní doby!! 75% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Režisér Henry Alex Rubin ve svém opravdu silném celovečerním debutu navazuje na trend mozaikovitě skládané narace filmů, jakou byla slavná Magnolia či později neméně zásadní Crash, nejblíže má ovšem k tvorbě Alejandro Gonzáleze Iñárritua, neboť stejně jako on své mozaikovitě skládané příběhy několika svými osudy se proplétajících hrdinů navazuje na stuhy neodvratných katastrof propletené s katarzemi tragických vyústění. Leitmotivem je pak vina, která mnohdy nekoresponduje s trestem, odpouštění na prahu smrti, v tom se oba tvůrci mimořádně shodují. Iñárritu je ovšem tvůrce výjimečný, který dovede svým filmům vtisknout punc mimořádnosti a do filmových polí otisknout nezměrnou přidanou hodnotu, což o Rubinovi nelze říci s absolutní jistotou. 21 gramů či Babel jsou filmy jedinečné, Disconnect ,,jen" vynikající. Možná přidaná hodnota je pak motiv moderních počítačových technologií a komunikace jejich prostřednictvím, což je zajímavé nóvum, spojující Disconnect s pozdějším Men, Women & Children, který popisuje proměnu západní civilizace způsobenou fenoménem Internetu a sociálních sítí, Disconnect pak tuto proměnu interpretuje coby negativní a vyzdvihuje především rizika světa ,,on-line". Po formální stránce převládá civilnost a dokumentární stylizace, formální ozvláštnění představují přímo do obrazu implementované grafické prvky a metatitulky simulující prostředí chatu a diskuzních fór. Zajímavé herecké obsazení a dobrá práce s hudbou, která zahrnuju především žánr post-rocku (skvěle trefující můj hudební vkus). Henry Alex Rubin natočil velmi povedený debut. Těším se na jeho další film... ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Silný... a to kurva hodně. Takový nefalšovaný, reálný a nevnucovaný emoce už jsem ve filmu opravdu dlouho nezažil. Pod představou, že bych já nebo některý z lidí, které mám rád, mohl být některou z hlavních postav, mi běhal mráz po zádech. Na konci už jsem byl opravdu emočně vyřízenej. Dokonalá ukázka toho, jak jediná malá (nevinná) věc na Infernetu dokáže rozpoutat věc, která mění lidské životy (soukromí v prdeli, peníze v prdeli a lidská morálka v ještě větší). Člověk má chuť po takovémhle filmu vzít drát od Infernetu (pokud nemá bezdrátový) a překousat ho jako krokodýl. Naneštěstí svět už je tak v prdeli, že by si hned další den šel koupit novej aby mu náhodou něco neuniklo na Fejsbuku, Twajtru, í-mejlu a koneckonců i tady na CSFD. Infernet je jako čokoláda. Čím víc jí sníte, tím víc je Vám z ní zle, ale nemůžete přestat jíst.... protože je tak zkurveně dobrá že na ní vzniká závislost! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Jason Bateman (Rich Boyd) sa v krátkom časovom slede predstavil v dvoch snímkach, kde sa vyskytovali takzvaní "lovci identít". Okrem filmu Disconnect to bolo aj v komédii Na cudzí účet (2013). (ywo666)
  • Herec Jason Bateman (Rich Boyd) sa vyjadril, že Disconnect je jeho najobľúbenejším filmom, na akom kedy pracoval. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York, konkrétně například v hotelu Saw Mill River ve městě  Elmsford, dále v samotném městě New York, v Yonkers a na Long Islandu. (Terva)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama