Reklama

Reklama

Epizody(12)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

mota 

všechny recenze uživatele

9/10 Vynikajici dokonceni dobre rozjete predchozi serie. Zajimave se doplnujici charaktery masteru a servantu: Malost nejslabsiho pana v kontrastu s velkorysosti nejvetsiho bojovnika. Prohozena role zvracene dvojky. Cestny hrdina kontrolovan oportunistickym klanem. Naivni zoufalec s nerizenou nenavisti. Sebejisty ohnivy sperkar a jeho znudeny heroicky duch. Prazdny intrikar ovladajici stiny. Odpadlik a svetice. Vysvetlujici douska dle puvodni predlohy: SPOILER>>> V predchozi valce poskvrnil alchymisticky rod Svaty Gral vyvolanim mstitele Angra Mainyu ztelesnujiciho vsechno zlo. Ten ceka vevnitr na svoje probuzeni a pokrivuje prani udelovana mensim gralem (ostatni klany o tom nevi). Vetsi gral, o ktery usiluje Tohsaka, slibuje nesmrtelnost a nekonecny prisun many. Fragmenty zniceneho gralu pak posbira do svych broucku stary Matou a necha vyrust v Sakure o nekolik desitek let driv nez by dodali v dalsim homunculusu Einzberni.<<<SPOILER ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jem se jen vezl. Vše, co bylo v první sérii, zde bylo dotaženo ještě o kousek dál. Už se tu rozhřešuje osud všech postav, většinou až k fatálním následkům svých či okolí. Se Subjektivovým komentářem se nemůžu ztotožnit: Postavy měly jasné morální zásady a směřování, takže nebylo možné jejich osud byl jiný, než jsme byli svědky. Odhalení temné minulosti posloužilo k pochopení činů protagonistů a i když souhlasím, že scény to byly místy citově vydíravé, jaké jiné by donutily oné charaktery se změnit a učinit kroky tak radikální, jaké udělaly? Já nemám výhrady. ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To co bylo skvělé v první řadě, je tady prakticky pořád a na žádné slabé místo si nevzpomínám... jenom na ty fantastické, jako jsou boje Kiritsuga, rozhovory Alexandra a Gilgameshe a experiment s nesmrtelností. Hrozně se mi taky líbí model, kdy každá rodina má svůj určitý druh magie a nejde nudně jen o oheň vzduch a podobně, ale o brouky, krystaly, ovládání času nebo vyvolávání. Doufám, že to někdy bude pokračovat, protože od Fate/Stay Night to je pořádnej pokrok a anime 17+ jsou pro mě z dnešní produkce skoro jako jediné koukatelné. ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před samotným hodnocením bych rád sepsal návod: jak správně zaplout do universa Fate. Původně vznikla visual novela (hra kde převážně čtete a odklikáváte text) s názvem Fate/stay night (FSN), která má vcelku složitější koncept příběhu, který se skládá ze tří alternativních příběhů (route) sledujících stejnou myšlenku, stejné postavy ale pokaždé s jiným průběhem děje a vždy s hlavním hrdinou Shirem, ale v každé route se Shiro zaplete s jinou dívkou (Saber, Rin, Sakura) a projde si jiným osobnostním vývojem. Tyto cesty se nazývají: Fate, Unlimited Blade Works (UBW), Heaven's Feel (HF) a je nutné je vidět(číst) postupně. Později vznikla novela Fate/Zero (FZ) a tahle věrná anime adaptace od studia ufotable, jedná se o prequel k FSN, nedoporučuji sledovat FZ bez znalosti FSN, nepochopíte spousty souvislostí a narážek, ale naopak pokud uvidíte jako první FZ, tak se ze začátku budete trochu ztrácet, ale dopředu nebudete vědět konec a hlavního hrdinu a můžete si vybrat vlastního favorita na vítěze Svatého Grálu, to je též zajímavá volba. Fate/Zero napsané spisovatelem (Gen Urobuchi) pod vedením původního autora Fate universa a FSN novely (Kinoko Nasu) je značně temnější, krvavější a dospělejší prequel, který předchází událostem v FSN novele a využívá spoustu stejných postav. Nechci říkat, že je lepší, než-li Fate/stay night. Oba autoři mají odlišný styl psaní. FZ anime hodnotím jako celek, obě série dohromady. Po stránce děje se jedná o boj sedmi mágů a jejich sedmi služebníků (kteří jsou převzati s různých bájí a pověstí) ve válce o Svatý Grál, který vítězi splní každé přání. V Pvním delším díle na vás čeká značná nalejvárna důležitých informací a představení postav (pokud znáte FSN novelu, budete to mít jednodušší). Celá první série slouží k poznání postav a k jemnému oťukávání mezi nimi a připravuje se postupně půda k následujícím krvavým jatkám ve druhé sérii. Všechny postavy jsou do detailu propracované. Jednoznačně doporučuji a na poli anime nenajdete moc lepších anime, než je Fate/Zero. (Pokud se vám líbílo FZ, tak doporučuji shlédnout Kara no Kyoukai, jedná se o sérii sedmi filmů (animace od ufotable), odehrávající se ve stejném světě jako FZ. Ale je to především mysteriozní horror.) 95% ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Bože, to je nádhera! Velká část děje se točí prostě kolem toho, kdo s kým a za kolik... A pak tu máme nějaké ty nenapravitelné idealisty, pár jedinců, co zešílelo, pěkná hromádka těch, co netuší, co vlastně chtějí, spousta krve a nakonec se i přeživší najdou. Někdo můj vkus nedávno definoval: Ty se prostě vyžíváš v cizím utrpení! ...ale když já si nemůžu pomoct. Troufám si říct, že pointa mi neutekla a mám pocit, že mě tenhle skvost mezi seriály posunul zase o kousek blíž k tomu, co hledám. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama