Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milionář Sir George, který kromě jiných velkolepých lidumilných aktivit zakoupil i kus deštného pralesa, aby tam bojoval za přežití nosorožců, zjišťuje, že jeho finanční situace nevypadá právě růžově. Jeho poradci ho o tom informují v malém letadle, milionář má už ale řešení: bude se vydávat za mrtvého a o jeho dědictví celkem 135 milionů dolarů se rozpoutá zatím největší světové sportovní zápolení Megathon. Sir George, ač nikdy nebyl ženat, má tři potomky: Lucy, Dudleyho a poněkud zženštilého Alexandera. Ti se spolu s dalšími mužstvy dlužno podotknout složenými ponejvíce z profesionálních sportovců mají zúčastnit velkého sportovního klání na zemi, ve vodě i ve vzduchu, v jehož cíli čeká vítěze odměna 135 milionů dolarů (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Predstavte si klasickú Bondovku a odstráňte z nej akýkoľvek dej. Čo vám ostane? Akčné scény. Tie sú fakt vydarené ale až na záverečnú naháňačku ma ani akcia príliš nebavila, lebo to vlastne ani klasická akcia nie je. Sú to štandardné športové scény v ktorých anonymní ľudia padajú na zem s padákom, lietajú na rogale, lyžujú, sánkujú sa atď, atď. Taká prehliadka zimných športov a to mňa teda baví asi rovnako ako zimná olympiáda. Čiže vôbec. Takže jednu hviezdičku dávam aspoň za tú záverečnú autonaháňačku. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám doma na videokazetě asi 13 let a je tak neuvěřitelně pitomý, že se prostě nejde nesmát. Viděl jsem už aspoň dvacetkrát a mohl bych citovat polovinu dialogů. Je to takový rodinný kult. Určitě si to dle klasických měřítek nezaslouží pět hvězdiček, ale je to taková sračka, až je neskutečně zábavný:-) ()

Reklama

littleplayer 

všechny recenze uživatele

Keď som bol malý, mali sme túto komédiu na VHS. Videl som to veľakrát a u mňa sú to zaslúžené 4 hviezdičky. Film nenudí, profesionálni športovci a kaskadéri odvádzajú veľmi dobrú robotu, hudbu 80tych a 90tych rokov môžem oveľa viac ako dnešné "songy"... Proste super. A titulná pieseň je tiež fajn, taká plná energie, presne, akú bolo treba k športovej komédii. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Naprostý vrchol kinematografie atrakcí. Absurdní a neskrývaně vachrlatá zápletka tu ospravedlňuje bombastickou mocninu "Her bez hranic" a "Red Bull Cupu". Willy Bogner vytvořil a nasnímal lyžařské akční sekvence pro několik bondovek, ale vždy ho mrzelo, že tam sportovní akce tvoří maximálně 10 procent filmu. Celou svou autorskou filmografii směřoval k tomu tento poměr převrátit a "Oheň, led a dynamit" představuje v jistém ohledu její vrchol. Ne proto, že by zde žádná zápletka nebyla (to přišlo až v jeho pozdějších filmech), ale právě proto že je tak neskrývaně zhůvěřilá. Přitom ale zůstává funkční, když ospravedlňuje neutuchající příval atrakcí všeho druhu, který zahrnuje jalové verbální i slapstickové humory, hitovky na soundtracku, okázale bláznivý product placement i cameo výstupy všemožných mezinárodních osobností. Prim zde ale hrají jednotlivé fantasmagorické disciplíny v úchvatných přírodních scenériích a jejich krkolomné pokořování. Vůbec tu nejde o to, kdo vyhraje, ale jaké různorodé překážky lze do cesty sportovcům nastražit, aby jejich co nejefektnější zachycení vyvolalo co největší úžas. Jistě, že to je antiteze a totální vulgarizace principů akčního blockbusteru, ale přinejmenším v poměru spektáklu vůči celkové stopáži se nikdo na světě, ani v Hollywoodu, ani v Hongkongu nevyrovná německému magnátovi Bognerovi a jeho fantasmagorické estrádě napříč elementy (přinejmenším do příchodu "Mad Max: Fury Road"). ()

Matt007 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle komedii si pamatuji ještě z dob VHS proto jsem byl hrozně rád, že jserm na ni nedávno narazil a schůtí jsem si ji pustil a musím říct, že jsem se bavil stejně tak jako tehdy. Takhle ztřeštěné obsazení týmů ve filmu by mě nenapadlo ani ve snu. skvělá zábava, skvělé nezapomenutelné hlášky. S klidem dávám 5* a doporučuji ke shlédnutí - stojí to za to. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Na hudební stránce filmu se podíleli mimo jiné: Deep Purple (skladbou „Fire Ice and Dynamite“), Bonnie Tyler (skladbou „Break Out“) nebo Chris Thompson (skladbami „Never Give Up“, „Wire it Up“). (GASTON73)

Reklama

Reklama