Reklama

Reklama

Špína Londýna

  • Velká Británie Dirty Pretty Things (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vystudovaný lékař Okwe (Chiwetel Ejiofor) je nigerijský přistěhovalec, který v Londýně pracuje jako taxikář a noční vrátný v hotelu. Přesto živoří na hranici chudoby. Sdílí pokoj s tureckou uprchlicí Senay (Audrey Tautou), která si v hotelu přivydělává jako pokojská. Coby nelegální přistěhovalci žijí Okwe a Senay v neustálém strachu z vyhoštění. Jednou v noci zatelefonuje Okwemu na recepci prostitutka Juliette (Sophie Okonedová) a požádá ho, aby se podíval na rozbitý záchod, kde na něj v ucpané míse čeká děsivý objev. Okwe to nahlásí řediteli Sneakymu (Sergi Lopez), který ho vydírá, aby mlčel. Okwe brzy odhalí centrum pochybné podnikatelské činnosti, což ho uvrhne do prohnilého londýnského podsvětí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

anais 

všechny recenze uživatele

Napínavý film, jehož největším kladem je syrová realističnost, se kterou je nám představován "podlondýn" ve kterém se obchoduje s orgány přistěhovalců... Zajímavé téma, realistické zpracování, až dokumentárně pojaté,což v některých chvílich působí dost chladně na celovečerní film... Každopaádně za to stojí minimálně kvůli oboum hercům v hlavní roli.. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Vynikající Chiwetel Ejiofor dokonale využil prostor, který mu skýtal skvěle napsaný scénář. Ani Audrey Tautou nebyla špatná, i když Ejioforovi se nemůže rovnat. Po shlédnutí tohoto filmu bych rozhodně nechtěla být emigtantkou kdekoli. Nedávno jsem v rámci Evropského filmu na ČT2 viděla film "Chladný ráj" pojednávající o podobném tématu. Oba dva snímky jsou vynikající a rozhodně stojí za to nad nimi zapřemýšlet. ()

Reklama

dvopet 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Snímek bez přehnaných ambicí s pečlivou dějovou výstavbou si neustále hlídá tempo vyprávění. Náhled do světa ilegálních přistěhovalců či řekněme emigrantů v podhoubí Londýna je provedený zcela civilně a pro tuto tematiku ne zrovna obvyklým prostředím hlavního města Británie přináší zase trošku jinou optiku do tohoto námětu. Herecké obsazení je velmi vyrovnané. Ejiofor podává velice soustředěný výkon, Lópézovi role hoteliéra sedla velmi dobře. U Okenedo je vlastně jenom dobře že si ji později George "vytáhl" do Hotelu Rwanda. Jen Audrey Tatou polohu neustále ve strachu přikrčené šedé myšky nezvládla zcela přesvědčivě a její kreace je bohužel dost kolísavá. Závěr sice trošku zapadá do klišé o tom jak by to mělo dopadnout než o tom jak to ve skutečnosti dopadá, ale to Frearsovi za jinak velmi povedený snímek milerád odpustím. Myslím že se k němu budu rád vracet. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JAK TO, ŽE JSEM VÁS LIDI NIKDY NEVIDĚL?“ … ,,PROTOŽE MY JSME TI, KTERÝ NIKDY NEVIDÍTE. ŘÍDÍME VAŠE TAXÍKY, UKLÍZÍME VAŠE POKOJE, KOUŘÍME VAŠE VOCASY“.... /// Amerika – to je samej Mexikánec, ale Londýn… no hodně jich má za sebou Africkou story (a taky Tureckou, Arabskou, Čínskou….). Třeba takovej Okwe – maká jak černej (shoda s barvou pleti čistě náhodná…(?) ), ale stejně ho rozhodí srdce v hajzlu (vopravdovský, živí, člověkovo…). No a co řekl by si našinec, ale Okwe není ledajakej přistěhovalec – byť ilegální – a tak mu to reje v palici. Že by byznys založenej na štěstí? (co je to štěstí? Ledvinka jen lidská…) … Baví mě tyhle ilegální životy lidí, o který se Bůh nezajímá a jejich cesty za hloupými sny. Vždycky chcu zařvat: ,,ZŮSTAŇTE DOMA! Tady všude jsou lidi pěkný parchanti!“ I tady! Ale pak zjišťuju, že vono to vlastně směřuje kapku někam jinam. Nejde ani tak o Audrey, která je dokonalá i jako Turkyně. Vono totiž NIC NENÍ TAK NEBEZPEČNÝ, JAKO CTNOSTNÝ MUŽ. Zajímavej film (nejen) o ilegálech, kterej chce ve finále víc potěšit, než jen nasadit brouka do hlavy (nebo vodebrat ledvinu). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky se vosypu, když šéf zařve ,,pauza na oběd“! 2.) S Eržikou odchazyme do Londina. Mame slibeny pasy sadármo. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Prapodivný snímek o trefně nazvané situaci v Londýně - Špína Londýna.Turecká emigrantka Senay je plná ideálů,že za hranicemi své turecké země najde něco mnohem lepšího a přitom se z ní stane typický vyděděnec v zaběhlém systému angličanů. Pro ni bylo výhodou setkání s Okwem,který ji poskytl azyl sice v márnici ale přece jen lepší něco než nic a jaksi se o ni postaral..Poté si našla šikovná slečna práci a nakonec se málem nechala rozřezat na části kvůli penězům.Způsobem jakým někteří lidé žijí tzv.destruktivním-z toho je člověku kolikrát zle.Konec dobrý všechno dobré. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Okrem angličtiny zaznie vo filme španielsky, francúzsky i somálsky jazyk. (MikaelSVK)
  • První role, ve které Audrey Tautou mluví anglicky. (ČSFD)

Reklama

Reklama