Reklama

Reklama

Špína Londýna

  • Velká Británie Dirty Pretty Things (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vystudovaný lékař Okwe (Chiwetel Ejiofor) je nigerijský přistěhovalec, který v Londýně pracuje jako taxikář a noční vrátný v hotelu. Přesto živoří na hranici chudoby. Sdílí pokoj s tureckou uprchlicí Senay (Audrey Tautou), která si v hotelu přivydělává jako pokojská. Coby nelegální přistěhovalci žijí Okwe a Senay v neustálém strachu z vyhoštění. Jednou v noci zatelefonuje Okwemu na recepci prostitutka Juliette (Sophie Okonedová) a požádá ho, aby se podíval na rozbitý záchod, kde na něj v ucpané míse čeká děsivý objev. Okwe to nahlásí řediteli Sneakymu (Sergi Lopez), který ho vydírá, aby mlčel. Okwe brzy odhalí centrum pochybné podnikatelské činnosti, což ho uvrhne do prohnilého londýnského podsvětí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

novoten 

všechny recenze uživatele

Příběh ze života, o kterém upřímně doufám, že ze života není. Špína Londýna totiž dostojí svému názvu a nic příjemného z ní nespadne. Naopak je díky svému syrovému a nepříjemnému ději přesně tím typem filmu, který podruhé vidět nikdy nechci. I přes precizní herecké výkony se ta přílišná tvrdost musí v hodnocení projevit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Stephen Frears má zvláštnu schopnosť natočiť film o krutých veciach tak, aby bol emocionálne síce silný, ale nepôsobil prvoplánovo depresívne. Podobne na mňa pôsobí aj tvorba Jima Sheridana. Od Špiny Londýna sa možno očakávalo trochu viac (asi aj nejaké oscary), ale ja som bol ako "náročný" divák spokojný so všetkými jej zložkami. Od scenára, cez réžiu, až po hercov. Len nemám rád znásilňované ženy v nezávislých a umeleckejšie ladených filmoch. Je to tak trochu citové vydieranie. ()

Reklama

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Myslím, že hocjaké pomyslenie na ubytovanie v hoteli momentálne nechám na neurčito. Film ma nejak hlbšie nezasiahol. Možno pri konci, keď to parádne vygradovalo. Celkovo to bolo dosť kruté, ale taký je koniec koncov asi život emigrantov. K Audrey mi viacej sedí francúzština ako angličtina. Aj v "anglickom znení" však bola perfektná ako ona vždy zvykne. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Špinavý film z jakéhokoli města. Je jedno, kde, je jedno, kdy, a postavy mají dojem, že ani na nich nezáleží. Okatá Audrey hrála dobře a velmi oceňuji, že si roli Okweho nenárokoval někdo z Hollywoodu s patentem na party hrdinných černochů. Začínající Chiwetel Ejiofor je skvělý. Výhrady k příběhu nemám, naopak jsem ráda, že film nakonec nebyl tak špinavý, jako bývá realita. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jež, to jsem se spálil... Samozřejmě rozumím hloubce tématu, nicméně... No úplně jednoduše. Upoutávka i recenze supr, zbytek lacinost. Hrozná nuda! To napětí, který mělo ten biják táhnout tam prostě nebylo, nebo bylo poloviční... Zas na druhou stranu, vidět to před 20ti lety v době premiéry, možná bych volil pohled na film a hvězdy jinak!?! 60% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Okrem angličtiny zaznie vo filme španielsky, francúzsky i somálsky jazyk. (MikaelSVK)
  • První role, ve které Audrey Tautou mluví anglicky. (ČSFD)

Reklama

Reklama