Reklama

Reklama

Příběh mého syna

  • Itálie Venuto al mondo (více)
Trailer 2

VOD (1)

Svobodná matka Gemma (Penélope Cruz) přijíždí se svým dospívajícím synem Pietrem do Sarajeva, aby poznal zemi, ve které se narodil. Před 16 lety ji museli kvůli bosensko-srbské válce opustit. Gemma se tak vrací do míst, která v ní probouzejí dávné vzpomínky.Před lety se tu zamilovala do Diega (Emile Hirsch), Pietrova otce. Tehdy zoufale toužili po dítěti, Gemmě se však nedařilo otěhotnět. Společně našli řešení, kterého Gemma poté trpce litovala. Když prchala z obléhaného města, Diego se rozhodl zůstat…Nyní na Gemmu čeká minulost, která ji postaví tváří v tvář ztrátě milovaného manžela, ale také poznání síly lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (159)

arnybossy 

všechny recenze uživatele

Little girl, I wanna mary you..objavil som nadhernu piesen v neskutocne silnom pribehu, ktory rozplace aj najtvrdsich borcov. Pribeh lasky dvoch ludi, ktorym nie je sudene mat vlastne dieta a tak hladaju moznost na mieste, kde sa zial udeje jedno z najvacsich zverstiev v dejinach ludstva, v Sarajeve. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zdálo by se, že se o Sarajevu a tamní nedávné válce už nedá natočit nic moc nového. A přece. Ve filmu téměř nejsou krvavé scény a napínavé přestřelky, ale přesto vyprávění působí silně a do hloubky až na kosti emocí. Propletení příběhu bezdětnosti s příběhem balkánské války je dokonalé, švy, které obě roviny svazují jsou téměř neznatelná, všechno vytváří silný homogenní celek. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslel, že krásná Penélope Cruz a italský režisérský talent mě potěší s lepším filmem. Je to ale vzorově nezvládnutá dramatická romantika, která využívá toho, že se z části odehrává ve filmově hodně atraktivním Sarajevu. Nicméně příběhem se protínají dvě linky. Jedna před a jedna po. Ta před mi přišla zajímavější a jako celek mi kvůli tomu celý film přišel dost nesourodý. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Príbeh môjho syna je naozaj príbehom v pravom zmysle slova. Má čo povedať, dokáže zaujať, šokovať a niekoľkokrát i dojať. Penelope Cruz vycítila silný potenciál a dala prednosť filmu s príbehom pred hluchým a prázdnym "zaručeným" trhákom. Aspoň odo mňa má za to pochvalu. Jej výkon a presvedčivosť tomu zodpovedá. Zaujme i pohľad na Penelope "16 rokov po". Filmu by som vytkol snáď iba to, že často a možno i zbytočne preskakujeme časové roviny a snaží sa byť moderný a prístupný dnešnému divákovi. Myslím, že príbeh je silný natoľko, že by to uniesol i tou klasickou cestou. Fanúškovia Nirvany si môžu hviezdu smelo pridať. 80%. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že P. Cruz s E. Hirsch byli úžasní, a opravdoví. Poslední minuty jsou velice silné a hnou srdcem, jenže pro mě musí být film víc, než jen závěrečnou smrští, a to Twice Born nebyl. Jde vidět, že snímek je velice kvalitně zpracovaný, jeho struktura má hlavu a patu, což je u dnešních snímku někdy i problém, ale po emotivní stránce mi tahle romantické drama nic moc nedalo. Tak nějak se ty časové roviny proplétají příliš zdlouhavě, aniž by to podle mě, bylo nějak nutné zabíhat do tak velkých detailů. A popravdě je spoustu snímku na téma válka, láska, zrada, násilí a smrt, které mě zasáhly mnohem hlouběji. 6/10 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Gojko (Adnan Haskovic) rozpráva o svojej mladšej sestre počas jej gymnastickej zostavy, že by sa chcela stať druhou Nadiou Comăneciovou. Rumunka Nadia Comăneci bola veľmi nadanou a úspešnou gymnastkou a počas svojej bohatej kariéry v 70-tych rokoch minulého storočia získala okrem iných aj 8 olympijských medailí či 4 medaily na svetových šampionátov. (MikaelSVK)
  • Vo filme je spomenuté meno slávneho svetového komika nemých grotesiek Buster Keaton a na konci je vidieť aj jeho video, ktoré si pozerá Pietro (Pietro Castellitto). (fefee)
  • Natáčení probíhalo v Bosně a Hercegovině, Itálii a Řecku. (Terva)

Reklama

Reklama