Reklama

Reklama

La cara oculta

  • Kolumbie La cara oculta (více)
Trailer 2

Španělský dirigent Adrian pobývá pracovně v Bogotě, kde si pronajal spolu s přítelkyní Belén velký osamělý dům. Belén od něj kvůli jeho nevěře odejde, Adrian však rychle nachází náhradu v servírce Fabiene. Ta se k němu dokonce nastěhuje a záhy objeví, že se v domě ozývají podivné zvuky. Po Belén začne jako po zmizelé pátrat policie, brzy se však ukáže, že s jejím odchodem od Adriana to bylo trochu jinak. (lola3121)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (639)

petero 

všechny recenze uživatele

Ústrednou postavou je úspešný dirigent ktorého zastihujeme v momente ako si pozerá video kde mu dáva zbohom jeho priateľka. Žiaľ ide zapiť do podniku, kde to trošku preženie, no práve tu sa spoznáva s mladou barmankou, netrvá dlho a zblížia sa. Ona sa k nemu nasťahuje, avšak niečo v dome nie je v poriadku. Popritom polícia vyšetruje zmiznutie dirigentovej priateľky a potom skok a film nám ponúkne pohľad na to čo sa udialo pred tým všetkým čo sme doteraz videli... ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Prvních padesát minut se jenom souloží a ve zbývajících čtyřiceti se sem tam něco děje s to dost předvídatelně a vtipně. Na druhou stranu musím uznat, že jsem se několikrát zasmála tak, jak se mi ani u komediálního žánru moc nepoštěstí. Španělská verze Sophie Marceau každopádně ladila oku. A horor? Nenašla jsem ho tam. 50% ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, které mě v podstatě bezvýhradně dostal. Nejlepší způsob, jak si ho maximálně užít, je zhlédnout ho naslepo a nic o něm předem nevědět - jakékoli předchozí informace jsou zde zbytečné a hrozí zkazit výsledný zážitek. Což by byla škoda, protože tenhle film je vážně pecka (která se podle všeho šíří mezi lidmi sama, viz vysoký počet místních hodnocení). Pokud se dostane i k vám, vřele doporučuji - skvělá kamera, hudba a režie, výtečné obsazení i originální námět se postarají o to, že těchle 92 minut bude stát za to. UPDATE 8.4. 2017 - Moc mě to bavilo i na podruhé, ačkoli jsem již znal závěrečné rozuzlení - ostatně díky tomu jsem si tam mohl všímat věcí, které mi napoprvé unikly. Nově mě na tom asi nejvíc bavily ty tři krasotinky - Martina García, Clara Lago a Marcela Mar (která je z těch 3 nejhezčí, proto mi bylo líto, že její postava se zde objevuje jen v pár záběrech) - na všechny 3 se velmi dobře kouká, a spolu s atraktivním dějem je to zárukou toho, že jsem se od toho filmu nemohl ani na chvíli odtrhnout. Povedený je též soundtrack a střih - na tomhle filmu se zkrátka povedlo skoro všechno, a opět jsem si potvrdil, jak moc mám španělské filmy v oblibě. UPDATE 22.7.2023 - Ani napotřetí po pár letech mě to stále neomrzelo a bavilo mě to, skoro jako bych to viděl poprvé. Příběh je prostě výborný a udrží pozornost od začátku do konce, i když člověk předem ví, jak to dopadne. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl jeden z nejlepších filmů, které jsem kdy viděla. Zdá se, že Baiz bude po Almodóvarovi dalším ze španělských režisérů, kteří mi dokázali, že filmy z těchto končin mají svoje kouzlo a zážitek z nich nevyprchá během závěrečných titulků. Já jsem nadšena a ohromena.Zatím marně hledám volné místo ve svých oblíbených filmech - "srdcovkách", přesto že by si to právě tento snímek opravdu zasloužil, třeba časem... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku musím tvůrce ocenit, za ověření přísloví, že i s malým rozpočtem se dá udělat velký divadlo. Příběh na začátku dělá jakoby nic, ale postupně to šponuje. Po dvaceti minutách jsem si říkal, „aha tak už to máme venku, to sem zvědavej co se bude dít další hodinu". Jenže máme střih, děj se posouvá zpátky, do příběhu se výrazněji vkládá druhá ženská postava a všechno se rozjíždí úplně jinak než jsem si to před televizí naplánoval. Nečekej žádnej dějovej bordel, všechno je jasný a srozumitelný, jen občas překvapí ženský způsob uvažovaní, ale není to nic proti smyslu příběhu, který si dokázal udržet mou pozornost až do závěrečných titulků. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Film si okrajově pohrává s událostmi po druhé světové válce, kdy někteří nacističtí vůdci uprchli do zemí Jižní Ameriky, včetně Kolumbie. Ve scéně v bunkru, když Belén (Clara Lago) otevře skříň, je vidět bývalá nacistický uniforma se svastikou. (AloeB)
  • Natáčanie tohto filmu prebiehalo v kolumbijskej metropole Bogota a katalánskej Barcelone. (MikaelSVK)
  • Filmové jméno hlavní hrdinky Belén (Clara Lago) v překladu ze španělštiny znamená "betlém", případně lze jméno v návaznosti na filmovou skutečnost přeložit jako "šlamastyka" či "potíž". (herr_carter)

Reklama

Reklama