Reklama

Reklama

La cara oculta

  • Kolumbie La cara oculta (více)
Trailer 1

Španělský dirigent Adrian pobývá pracovně v Bogotě, kde si pronajal spolu s přítelkyní Belén velký osamělý dům. Belén od něj kvůli jeho nevěře odejde, Adrian však rychle nachází náhradu v servírce Fabiene. Ta se k němu dokonce nastěhuje a záhy objeví, že se v domě ozývají podivné zvuky. Po Belén začne jako po zmizelé pátrat policie, brzy se však ukáže, že s jejím odchodem od Adriana to bylo trochu jinak. (lola3121)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (639)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Španělé v poslední době tvoří fakt zajímavý a kvalitní horory/thrillery ... Mají spád, typický španělský look, nebojí se nahoty, ale hlavně mají fakt výýborný nápady, kterýma se úplně dělí od současné hororové produkce... Tohle platí i o tomhle kousku, který mne sice v první třetině trochu nudil, ale druhá třetina se fakt rozjede a chvílema jsem fakt si říkal, tohle prožívat z lidskýho hlediska, to je vrchol psychickýho a psychologickýho utrpení... Třetí třetina v pohodě. Moc kvalitní, ale ne pro mne úplně dokonalý ... 4,5* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Řadím se mezi šťastlivce, kteří o filmu předem věděli jenom to, že má název jako střižený z dětské partie scrabblu. Jak známo, jsem úchyl na cokoli, co ke mně přijde z pyrenejského poloostrova, ale ani tak nedávám plnou palbu jen ze zvyku. Výborně vystavěný příběh, atmosféra žijící si svým vlastním životem, záplava skvělých nápadů a v neposlední řadě soundtrack vyvedený tak, že kdyby byl ještě o fous lepší, myslel bych si, že jsem ho snad napsal sám. P.S: Někdo tu píše, že je to o prsa za 3. Zajímalo by mě, o jaký prsa myslel, protože nejlíp ze všech na tom byl německej ovčák Hans. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zaprvé, vyhněte se všem galeriím a hlavně trailerům. Za druhé, nevím, který hlupák tady na čsfd přidal k thrilleru ještě horor, protože je to blbost, i na imdb nic takového není a jde o chybu, protože jak si někdo spojí Španělsko právě s tímto žánrem, má hned jiná očekávání. K samotnému filmu: Zatraceně milé překvapení! Čekal jsem nadprůměrnou zábavu, ale dostal ještě o něco navíc: výbornou (a pro mě osobně) hodně originální pointu. V dnešní době, kdy snad v každém hororu/thrilleru řádí buď duchové, nebo schizofrenici, působí tento film jako zjevení a jiskra naděje do budoucna, že se v těchto žánrech ještě lze obejít bez hloupých a tisíckrát použitých klišé. Film má slušné tempo, je obalený nejistotou a podezřením, nechybí mu napětí, atmosféra, perfektně padnoucí hudba, jedna výborně gradovaná sekvence, tvrdé prozření a trochu nevyužitý potenciál v podobě konce. Pravděpodobně mírně nadhodnocuju (většina uživatelů dá asi jen 4*), ale kvůli výše vypsaným přednostem si plný počet z mého pohledu tenhle film zaslouží (a až na lehce úsměvnou scénu s nepřirozeně upravenou/dobře vypadající Belén se zde nevyskytují do očí bijící hlouposti). ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Poněkud zvláštní kolumbijský snímek. Rozjezd je dost pomalý. V podstatě se první polovinu filmu nic zajímavého nestane. Pak ale nastane onen zvrat a věci naberou pořádný spád. Dirigentu Adrianovi se ztratí přítelkyně. Po nějaké době se s tím srovná a najde si novou. Stále ale neví, jestli ta původní žije nebo ne. Dál zůstává v nejistotě. Víc asi nemá smysl prozrazovat. Herečky jsou jinak docela šikovné a je tam i temná atmosféra. :) "Tak otevři!" ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Adaptace hned tří přísloví za blbost se platí, příležitost dělá zloděje a... a jmenovat i to třetí by bylo příliš velkým spoilerem. Výtečná práce s hudbou a hravé pohrávání si se žánrovými klišé, které poněkud ztrácí na působivosti tím, že autoři vyloží karty na stůl přeci jen poněkud brzo. Což má za následek, že jednotlivé zvraty v závěrečné třetině jsou čitelné dlouho dopředu. Na druhou stranu nutno uznat, že jsou zároveň i jediným logickým důsledkem toho, jak se po celou dobu ty výtečně prokreslené; a silně nesympatické; postavy chovají čili ani tak nejde o žádný velký problém, jen to zbytečně ztrácí na údernosti. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Svastika na nacistické uniformě ve skříni je převrácená. (BlackJoanna)
  • Natáčanie tohto filmu prebiehalo v kolumbijskej metropole Bogota a katalánskej Barcelone. (MikaelSVK)
  • Filmové jméno hlavní hrdinky Belén (Clara Lago) v překladu ze španělštiny znamená "betlém", případně lze jméno v návaznosti na filmovou skutečnost přeložit jako "šlamastyka" či "potíž". (herr_carter)

Reklama

Reklama