Reklama

Reklama

La cara oculta

  • Kolumbie La cara oculta (více)
Trailer 2

Španělský dirigent Adrian pobývá pracovně v Bogotě, kde si pronajal spolu s přítelkyní Belén velký osamělý dům. Belén od něj kvůli jeho nevěře odejde, Adrian však rychle nachází náhradu v servírce Fabiene. Ta se k němu dokonce nastěhuje a záhy objeví, že se v domě ozývají podivné zvuky. Po Belén začne jako po zmizelé pátrat policie, brzy se však ukáže, že s jejím odchodem od Adriana to bylo trochu jinak. (lola3121)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (639)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Řadím se mezi šťastlivce, kteří o filmu předem věděli jenom to, že má název jako střižený z dětské partie scrabblu. Jak známo, jsem úchyl na cokoli, co ke mně přijde z pyrenejského poloostrova, ale ani tak nedávám plnou palbu jen ze zvyku. Výborně vystavěný příběh, atmosféra žijící si svým vlastním životem, záplava skvělých nápadů a v neposlední řadě soundtrack vyvedený tak, že kdyby byl ještě o fous lepší, myslel bych si, že jsem ho snad napsal sám. P.S: Někdo tu píše, že je to o prsa za 3. Zajímalo by mě, o jaký prsa myslel, protože nejlíp ze všech na tom byl německej ovčák Hans. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Neviem či horor je správne zaradenie, ale povedzme, že v druhej polovici má k nemu tento film veľmi blízko. Všetkých, ktorých prvá pol hodina veľmi nechytí, musím upokojiť, pretože potom to stojí za to. Zrazu to do seba začína pekne zapadať ako skladačka od Iňaritta, pribudne niekoľko napínavých scén a film je čoraz temnejší. Akonáhle sa v Južnej Amerike spomenul Nemec, bolo mi jasné, že pôjde o bývalého nacistu. Jeho nedobitný bunker má čosi do seba. Španieli si pochvalu určite zaslúžia. Film mi pripadal napínavý, svieži a na dnešné pomery celkom originálny. Jedli by ste staré konzervy z povojnových 50-tych rokov? Isteže, museli by ste...80%. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Poněkud zvláštní kolumbijský snímek. Rozjezd je dost pomalý. V podstatě se první polovinu filmu nic zajímavého nestane. Pak ale nastane onen zvrat a věci naberou pořádný spád. Dirigentu Adrianovi se ztratí přítelkyně. Po nějaké době se s tím srovná a najde si novou. Stále ale neví, jestli ta původní žije nebo ne. Dál zůstává v nejistotě. Víc asi nemá smysl prozrazovat. Herečky jsou jinak docela šikovné a je tam i temná atmosféra. :) "Tak otevři!" ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

No páni! Andrés Baiz mi nasadil nepěkného brouka do hlavy, kluk jeden šikovná. Obávám se, že dneska před spaním si zuby v klidu nevyčistím... Další povedený španělský koncert, tentokrát i s dirigentem. Film má v druhé půli krásně plynulou křivku vzrůstajícího napětí. Jako když na violoncellu brnknete na strunu a pak zvolna otáčíte ladícím kolíkem... Pár ponaučení z příběhu: Nečiň druhým, co nechceš, aby činili oni tobě! A pokud někoho miluješ, nesnaž se zjišťovat, jestli on tebe také! Prostě ho miluj i s jeho chybami a s jeho zálety. Nebo odejdi. Doporučuji hodně daleko, ne jen pár metrů! Aby ti sešel z očí a z mysli. A tomu placatému (ale přesto hoblovanému :-) prknu bych řekl jen jedno: Když už se jednou rozhodneš zachovat jako prvotřídní kurva, nemůžeš si pak hrát na spasitelku. Tedy, samozřejmě že můžeš, ale... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Filmové jméno hlavní hrdinky Belén (Clara Lago) v překladu ze španělštiny znamená "betlém", případně lze jméno v návaznosti na filmovou skutečnost přeložit jako "šlamastyka" či "potíž". (herr_carter)
  • Natáčanie tohto filmu prebiehalo v kolumbijskej metropole Bogota a katalánskej Barcelone. (MikaelSVK)
  • Svastika na nacistické uniformě ve skříni je převrácená. (BlackJoanna)

Reklama

Reklama