Reklama

Reklama

Burzovní makléř Jeffrey Desange, který po finanční krizi v roce 2008 přišel o veškerý majetek, zavraždí v záchvatu šílenství své kolegy i manželku, se kterou má dvě dcery, tříletou Victorii a roční Lily. Obě dívky odveze pryč z domova. Někde uprostřed lesů dostane na zasněžené vozovce smyk, auto sjede ze srázu a dole v rokli narazí do stromu. Při nárazu se Victorii rozbijí brýle, které musí nosit. Všichni přežijí a Jeffrey odvede dívky do nedaleké opuštěné chaty. Zde má v plánu obě dcery zabít a pak zastřelit sebe. Je ale napaden záhadnou černou postavou, která ho zabije. O pět let později Jeffreyho identické dvojče Lucas najímá záchranný tým, který obě dívky v lese našel. Dívky jsou odvezeny na kliniku dr. Dreyfusse. Hovoří o jakési „mámě“, která se o ně v lese starala. K Lucasovi jsou zpočátku nepřátelské, ale poté, co Lucas dá Victorii brýle, ta ho poznává a obejme ho. Lucas a jeho přítelkyně Annabel získají dívky do své péče… (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (1 026)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Gut gut, pomerne dobre odvedená práca. Akurát mi prekážalo zopár logických kiksov. Všetky sa vlastne točia okolo strýčka Nikolaja Coster-Waldaua, ktorý sľúbil, že sa "hneď zajtra vráti z nemocnice", pričom odvtedy prebehli minimálne 2-3 noci. Následne sa miesto návratu domov vydá z nepochopiteľných dôvodov do starej známej chatrče (chce tam ísť kvôli prapodivnému snu, ale nevie čo tým vlastne dosiahne), do ktorej koniec koncov ani nestihne doraziť, lebo ho takmer sprešuje jeho emancipovaná ženuška - na ňu sa prenecháva práca hlavného hrdinu a záchrancu rodiny, čo je viac menej škoda (chcel som holt trochu viac Nikolaja). Polovicu filmu ten chlapík strávi v nemocnici! Sakra, myslel som si, že mu tvorcovia dajú väčší priestor. Ale okrem toho fakt celkom podarený hororík. Lepšie tri hviezdy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Uff... Tohle Áno !! Po 10 minutovém prodělaném Infarktu, musím prohlásit, že Máma Exceluje v Žánru Haunted House Horror! Příběh je zcela obyčejný, ničím vyjímečný,objeví se zde řada Hororových Klíše, ale to, co táhne Film vysoko nahoru je Napětí, ZVUK a řada Jump Scares,které působí kure*sky děsivě! Máma: Duch/Entita/Démon vytvořený plného CGI! Musím přiznat, že Máma vypadala občas vtipně, její podivné vlasy a zvláštní asymetrická tvář,i přesto byla Dostatečně strašidelná a smutná ! Máma je vlastně taková Napínavá Pohádka pro dospělé s milým Koncem, při které jsem se bavil Skvěle a mohu ji s Klidným svědomím Doporučit každému! Sluchátka či Kino je povinnost, jinak si Negativní komentáře strč do prdele!... 80% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na čtyři pětiny stopáže budu za devět měsíců jistě s klidem vzpomínat jako na ukázku toho nejlepšího, co se letos v rámci hororového žánru urodilo. Pomalu budovaná atmosféra, znepokojující momenty, dobří herci. Je to přibližně na úrovni loňského Sinistra, takže spokojenost veliká. O to větší je škoda závěru, který po emoční stránce dost možná fungoval na papíře (takovéhle vcelku dojemné zakončení by mohlo mít něco do sebe), ale na plátně prostě nefunguje. Může za to tuna zbytečného CGI, kdy digitální není jenom bubák (má fakt divnej ksicht, což v tomto případě nemyslím jako pozitivum), ale imho i všechno okolo (skála) - a pokud ne, tak to tak alespoň vypadá. Jak říkám, je to fakt škoda, ale ani ta závěrečná desetiminutovka pořád není tak strašná, aby zcela vygumovala předchozí hodinku a kus veskrze příjemného strašení. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Slzy tvý, mámy zetlelý, padají na polštář... Na jedné straně dobře hrající i vypadající rockerka J.Chastain, pomocí zvuků a hry stínů pečlivě budovaná atmosféra, různé nestandardní pohyby malých divošek ala possessed walk a párkrát mráz po zádech, na druhé klasická duchařská kostra obalená tkání klišé, s postupem času příliš mnoho vizuální přítomnosti ektoplazmatické matičky a závěrečný útesový melodram, při kterém jako by stál za Muschiettiho režisérskou židlí strejda producent Guillermo a chrastíce měšcem požadoval finále ve svých intencích. Stát se toto v Norsku, kostnaté mamá s koňským ksichtem odebere děti sociálka, než by stačila udělat jump scare.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Senzační nápad využít divoké vlčí děti a zkombinovat je s duchařinou. Z několika scén opravdu běhal mráz po zádech a dílo si bylo schopno udržet kvalitní strašidelnou atmosféru, při níž byly nejděsivějším prvkem bezkonkurenčně ty malé holky, co ve tmě běhaly po všech čtyřech. Nicméně scény s Mamá byly také skvělé a to její zkroucené tělo mne bude strašit ještě dlouho. Naopak připomínky bych měl k příběhu doktora, jehož účást mi připadala trochu uspěchaná a jeho motivy nebyly takřka vysvětleny. K tomu jsem ještě nebyl nejspokojenější s finální scénou na skále a kdyby konec proběhl jinak a tím nemyslím nutně happy end, možná bych dal i pět hvězd. 84% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (22)

  • Každý deň trvalo štyri hodiny, kým naniesli make-up na Javier Boteta v role Mamy. Ďalšie dve hodiny trvalo make-up potom odstrániť. (Arsenal83)
  • V roce 2008 stejnojmenný tříminutový snímek Barbary Muschietti zaujal Guillerma del Tora natolik, že se rozhodl financovat celovečerní film na stejné téma. (Chatterer)

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Druhé To nabírá obsazení

Druhé To nabírá obsazení

14.04.2018

Studio Warner Bros. se adaptace hororu To bálo do takové míry, že vyhnalo původního režiséra Caryho Fukunagu, který film nechtěl natočit za pouhých 35 milionů dolarů. Jeho náhradník Andy Muschietti… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Horor To je zpátky ve hře

Horor To je zpátky ve hře

20.07.2015

Novou adaptaci románu To od Stephena Kinga měl natočit Cary Fukunaga (Temný případ). Kalifornský režisér se ale nedohodl s producenty na rozpočtu a projekt opustil, což většinu lidí vedlo k závěru,… (více)

Reklama

Reklama