Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Margaret je architektka, vzdělaná a emancipovaná dívka. V předvečer své svatby přizná nastávajícímu, že má dva milence. Nabídne mu, že budou žít společně. Dívka má nakonec v domě harém tří mužů. Na dovolené v Dubrovníku přibere jednoho gaye Renta, jakéhosi eunucha harému. Žena si svou pozici vládkyně užívá. Situace se začíná vyhrocovat a počáteční rivalita mezi muži se změní v solidaritu ve snaze za znovuzískání mužské role a důstojnosti. Margaret čeká krutý osud. (GilEstel)

(více)

Recenze (4)

garmon 

všechny recenze uživatele

Nepříjemný film. Tanulo mi na mysli, jak Ferreriho kdosi charakterizoval jako tvůrce s živou, zlomyslnou fantazií, která mu umožňovala momentální nápady dovádět do důsledků… Pro tohle to platí. Spíš než podrývání tradičních úloh muže a ženy, případně funkce rodiny anebo emancipace mi dnes – po letech brutálního násilí a úplně jiných stupňů amorality zobrazované ve filmech – tohle přijde jako studie moci, šikany, ukázka rituálu, který žádný z přítomných úplně neovládá, ale hodlá ho dovést do důsledku. V tom se to blíží ohavnostem typu Zvrácený. Nicméně Ferreri je tím okouzlen až v posledních dvaceti minutách. Předtím se zpočátku odehrává velmi příjemně subverzivní vztahová studie, kořeněná nádhernými fialkovými pohledy Bakerové. Opravdu vynikající je Morriconeho hudba – hudební téma je na pomezí tonality, v orchestru se saxofonem evokuje bezvýchodnost podobně, jako sóla Stana Getze v Příběhu Pierry, v kytarové sazbě zas posouvá celý příběh do orientu a dodává dění patřičný spád – a tady už je pár výtek: Ferreri si nikdy nehlídal tektoniku: nejvypjatější místa nechává snímat jakoby unaveně, bez spádu, podle mě to není záměr (i když ten se dá najít skoro všude). Postava homosexuála prozrazuje, jak papírově tenhle nárůdek Ferreri znal – vtipné je povídání o nízkých kaloriích a pestré barevnosti snídaňového pudinku, ale neuvěřím ani na okamžik, že by se nějaký buzík dobrovolně zavřel se třema heterákama, babou a služkou a neobsloužil by se nejméně jednou tak intenzivně jako oni někde poblíž na nějakém místňákovi. A ještě to krásné leopardí kotě – úplně zbytečný motiv, který jen naznačuje, že měl Marco příliš snadné finance a málo důslednosti k tomu. Čtyři poctivé **** za to, jak snadno se na to dodnes dívá… ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Vzdělaná, emancipovaná mladá žena si pořídí tři muže a gaye k tomu, aby je ovládala, ale hra se nakonce zvrtne a oni ovládnou a zničí ji. Konec je drastický, Hudební doprovod je úžasný. ()

Reklama

Pethack 

všechny recenze uživatele

Začínám mít dojem, že Ferreriho oblíbeným tématem jsou fatální hry lidí, kteří už neunesou být dospělí a dětmi už být nemohou... Hra na harém je navíc kongeniálně okrášlena hudbou, kterou bych v podobném filmu spíš nečekal. Dvě skladby tvoří geniální soundtrack a to se hned tak nepodaří. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno