Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie musí vyšetřit krádež v obchodním domě a vraždu mladého řidiče. Jako důležitá indicie jim poslouží fotografie ženy se sponou z bílé slonoviny... (TV Prima)

Recenze (56)

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

...miluju detektivky typu "whodunit" a jeste ke vsemu ty ceske z 50-60.let. Tento snimek jsem videl poprve tak pred 20 lety. Nerozumim zdejsim komentatorum zminujici fakt, ze je to socialisticka a tendencni kriminalka a proto davaji nizke hodnoceni. Ano, byla natocena v 50.letech a tudiz v nejhlubsim socialistictickem marasmu, silne ovlivnena totu dobou, nicmene, prese vsechno, ja osobne jsem tu priznacnou pachut doby vubec nerozpoznal. Tento typ zlocinu tu proste existoval a o tom ten film proste je. Nasi pamet nelze tak jednoduse resetovat. Co se tyce filmu samotneho, zase nesouhlasim s vetsinou, ze postradal napeti. I kdyz jsem jsem tusil, kdo jsou pachatele, napjatej az do konce. Navic se mi, vzhledem k vyse uvedenemu, cely pribeh a postup pri vysetrovani zdal pomerne realisticky (narozdil od nynejsi filmove kriminalni tvorby)... ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Velmi průměrná socialistická detektivka. Díval jsem se na ni z úúplně jiného úhlu. Čestmír Řanda. Bylo mě u prdele, zda je to slušné krimi či nikoliv. Česťu žeru a bylo mi potěšením s ním strávit 74 minut. Čili já jsem takový hodnotitel na hovno! Ale třeba to pana Řandu potěší v nebi. Předpokládám, že tam Bůh rozvedl internet. Je přece všemohoucí.... ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Konec 50. let ještě trochu doznívá, ale přeci jen už je znát směřování tohoto žánru zase někam jinam. Vyšetřování je v plném proudu a divák sleduje počínání kriminalistů. O nějakém napětí nemůže být vůbec řeč, ale to neznamená, že by měl být tento snímek nějak špatný. Postupné odkrývaní faktů a dávání různých střípků dohromady. Prostě klasická česká detektivka. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Příběh i průběh vyšetřování mi přišel věrohodný, zcela přirozený a bez příkras. Zločin tehdejší doby. Přes půlku filmu jsem však postrádala jakékoli napětí, ale pak se tam nějak záhadně připlížilo a vzbudilo moji zvědavost. Film vyjadřuje jakýsi odraz doby. Mně osobně se v tomto směru docela líbily scény z tehdejší tančírny; co se hrálo a jak se mladí lidé bavili. Ale i jiné. Z vyšetřovatelské strany mi něčím neuvěřitelně lezl na nervy starší Janda. Možná také jakýsi odraz doby. Doprovodná hudba se mi pranic nelíbila. Rozkolísaný průměr. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

jedna ze starších českých kriminálek,kterou jsem ještě neviděla...s lítostí musím konstatovat,že mě nijak nenadchla,ani nezaujala,zdálo se mi to rozvleklé,bez šmrncu.....za zmínku stojí snad jen nádherný ďolíček v bradě Kurta Jüstla,což - jak jsem teprve teď zjistila,je vlastní jméno Jana Pohana :-) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film bol natáčaný v Prahe a Radotíne. (dyfur)

Reklama

Reklama