Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (227)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MORGAN NENÍ „ONA“. JE TO „TO“. HYBRIDNÍ BIOLOGICKÝ ORGANISMUS…“ /// Vyprávění vo A.I. 4tý generace má zajímavej casting, kterej dělá co může, aby předvedl citový vazby k experimentu. Ovšem vypravěčský trumfování mezi postavama, žádnej diváckej orgáč nepřináší, takže se na to snažej dát zapomenout počtem mrtvol v závěrečný hororový půlhodince. Bonusem má bejt K. Mara, udivující útlým pasem, vyvinutou práskačkou, malou nožkou a tím, jak chce bejt drsná. Že by aspoň tohle stálo za zapamatování? Zapomeňte. Nefunguje ani závěrečná pointa. Takhle to hold dopadá, když uměláka učíte lidskejm vlastnostem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Poznám, kam mě dovede láska k parchantovi. 2.) Stará začala učit uměláka nový kousky. 3.) Thx za titule „westside“ /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Luke Scott natočil film stejně jako já balim stan do obalu. Asi existuje nějaká metodika, jak to zabalit jednodušeji, smysluplněji, bez nebezpečí poškození, ale v rámci zachování časových rezerv to tam vždycky stejně našlapu kolenem, dupu na to nohou a nakonec se mi vždycky ten přístřešek pro čtyři lidi podaří narvat do malého příručního zavazadla a já s posledním dopnutím zipu hrdě oddechuji a připadá mi, že jsem zvládnul všechno, co se po mně chtělo. No a Morgan je výsledek toho samého uvažování, akorát na poli filmu. Tenhle systém se vyplatit může, pokud dávám dohromady dynamický thriller s jasným bodem A a B (Gamer, Running Scared), ale nikoli, pokud se snažím budovat neustálou atmosféru morálně-etické ambivalence s velkým ba-dum-tss na konci, které ještě před polovinou filmu docvakne i tomu největšímu Jindrovi Hojerovi. Náhle tedy veškeré vedlejší postavy jsou redukovány na dvě až tři jednoduché expoziční scény než vybuchne zápletka, takže druhá polovina se zvrhne v jednoduchý slasher (ježuch v mém posledním komentáři jsem psal úplně to samý o Alien Covenant mi došlo, tomu se říká výchova řemenem Ridley Scotte) zakončený povinnou béčkovou peckovačkou, jak za zlatých časů Rennyho Harlina. Je asi jasný, že pokud mám tenzi natočit sci-fi o identitě, uměle vytvořeného nového evolučního článku, cesta by měla být delší a blátivější. ()

Reklama

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Až príliš dobre obsadený no pomerne nevýrazný sci-fi thriller. Najviac potešila trojka American Horror Story - Narcos - Game of Thrones. To som vážne nečakal. Okrem toho však za zmienku už veľa nestojí. Možno tie dve dobré bitky a pomerne svižný dej, ktorý sa vyhýba zbytočným odbočkám či zastávka. Aj tak je to však dobre stráviteľná a pohodová záležitosť na jedno pozretie. 65 %!! ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo nadějně a dobře. Pak jen samé nepochopitelné nesmyslnosti, třeba že drobná dívenka hodí přes půl místnosti s chlapem jako hora, umí zacházet se zbraní jako profík, umí řídit auto, umí se rvát jako chlap a to byla uzavřená bez možností se to vše naučit. Potenciál to mělo jen je smysl pro detail špatně provedený. Do čeho se to Ridley Scott namočil? Má zůstat u Vetřelců, s těmi to umí perfektně. 45% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Od hororu, který měl na starost syn Ridleyho Scotta se očekávalo zřejmě více, ale někde se začít musí a já důvod brblat příliš nemám. Plusem je herecké obsazení, které je na béčkové poměry velmi slušné. Nejvíc září mladá hvězda Anya Taylor-Joy( The Witch), ale i zbytek známějších hereckých tváří potěší. Samotný nápad je zajímavý, nepřišlo mi to příliš hloupé, jen to bohužel není ani příliš inteligentní, ale sleduje se film příjemně, tempo je slušné, vizuál kvalitní a závěrečná vyvražďovačka se mi líbila, byť na gore se celkem šetřilo. Dle vlažných ohlasů jsem to čekal horší, nakonec jsem i překvapen jak koukatelný Morgan je. Nechybí i nečekaný zvrat v závěru. Story 5/10, Atmosféra 6/10, Gore 4/10, Vizuál 7/10, Akce 6/10, Napětí 6/10,Humor 0/10. Zábavnost 7/10, Lekačky 0/10. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama