Reklama

Reklama

Tygři ve městě

(festivalový název)
Trailer 3

Obsahy(1)

Připadáte si divně? To ještě neznáte tuhle partu. Třicetiletý prokurátor Rudolf Jazvec má velký smysl pro spravedlnost, avšak mimo soudní síň je to nesmělá křehká bytost s ženskou duší (proto ho ve filmu ztvárňuje herečka Kristína Tóthová). Má hlavně problémy navazovat kontakty se ženami. Ke své smůle se zamiloval do atraktivní moderátorky jednoho rádia, kterou ovšem zná jen po hlase. Jeho dva nejlepší kamarádi – homosexuální majitel půjčovny lodiček Holub a zemitý ošetřovatel tygrů Hyena – mu v jeho trápení sotva pomohou. Tím spíš, že manžel dotyčné moderátorky je nájemný zabiják. A shodou okolností dostal od ruského mafiána úkol sprovodit Jazvece ze světa... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (27)

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Musim povedat, ze som po odchode z kina ostal milo prekvapeneny, a vdacny kamaratkam (z prostredia medii), ktore ma jemne nasilne natlacili v Blave do multikina s tym, ze Lucka Siposka na tom makala 2 ci 3 roky, a kameru dala do ruky nejakemu dobremu francuzskemu kameramanovi, takze to bude isto stat za to. A ono to za to STALO. Ten namakany PR prejazd Blavou urobil z BA ciste dream city, kde to skutocne zije, kde to ma to fluidum a ine. Urcite, ak budem chciet niekomu, kto prijde na navstevu z ´´abroad´´ ukazat, ze co to znamena, ked sa povie Bratislava-pustim mu okrem Eurotripu (:D) i uvod z Tigro v... . Prijemny mi prisiel i soundtrack, najme vyborne zvolene kusky od Zony A, ktore danym scenam neskutocne sedeli. Nice. Siposka, BRAVO. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Šiel som do kina s malou dušičkou. Veď kto už len teraz chodí na slovenský film? Na TEN slovenský film, v ktorom sa páchala ťažká depresia skombinovaná s nepochopiteľnou psychológiou a so slabým scenárom. Čakal som opäť raz nudu a sklamanie. Myslel som si, že v kine budeme len dvaja. V konkurencii s Dobou ľadovou 4, Prometheom či MiB3 som sa už videl, ako si smelo vyložím nohy na sedadlo podo mnou. Prvé prekvapenie - nazbieralo sa hádam aj 30 ľudí. Začalo to idylickými obrazmi "perly na Dunaji". No hneď prvé zábery, prvé monológy, prvé dialógy a výber hercov ma posúvali k tomu, aby som veril, že dnes v kine to bude trochu iný slovenský film. O režisérovi Jurajovi Krasnohorskom som si myslel svoje už vtedy, keď som videl jeho takmer experimentálnu prvotinu "x=x+1". Tam ma veľmi upútal. V Tigroch len potvrdil moje očakávania, že on bude vedieť robiť iný SK film. Nesklamal som sa. Dialógy a scenár boli výborné, výmysel so zámenou bol "naďon fasa". Keď režisér tvoril film, či scenár, dopredu musel vedieť, že bude musieť oželieť prípadný prime-time v komerčných televíziách. Ale - to, kvôli čomu to bude musieť ísť v TV až po 22,00, tak to stálo za to. Konečne som mohol vo filme počuť slovensky "fakujúcich" hercov a čo je najdôležitejšie - nepripadali mi tie nadávky umelo vytvorené. Predpokladám, že Milan Ondrík takto bežne rozpráva. Erotiky tam bolo tak akurát. Načo tam ukazovať niečo naviac. Na to si pustím Hustler HD TV ...) Potešilo i cameo pána režiséra, ktorý priamo vo filme naznačil čo sa bude diať. Predpokladám, že on má napozeraného ako Tarantina, tak aj Guya Ritchieho. Ako som na prišiel? Nuž, záverečná cca 10-minútovka mi pripomenula skvelé ťahy oboch velikánov svetového filmu. Záverečné zoznámenie bolo takou krásnou filmovou katarziou a bodkou za veľmi dobrým filmom. Tak ešte v skratke pozitíva: svižný strih (v dvoch miestach ale zle vybraná klapka), svieže dialógy, fajn scenár, veľmi dobrý výber postáv a celkovo to radím k nadpriemerným SK filmom zo súčasnosti. Držím režisérovi palce! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $12,031║ Svieži Slovenský film, ktorý je na debut až nečakane kompatibilný, má neznáme ale prevažne dobre hrajúce osadenstvo, jedine Diana Mórová tam neladí, jej podanie je akési povrchné, okrem toho by som zľahčil tie "tvrdé" nadávky, ktoré tam skôr pília uši než by mali nejaký skutočný efekt. Kristína Tóthová si mala trošku viac nakukať správanie chlapa, takto jej to málokto zbaští, toho jej Jazveca. Čo sa týka príbehu tak námet je zaujímavo vykonštruovaní a má to niečo do seba, scénky a ich prepojenie kompaktné, miestami vychádza aj odľahčenie, takže príde aj na slušnú zábavnosť. /videl v kine: 60%/ (videl na festivale Art Film Fest 2012) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Prokurátor Jazvec je žena. 32letý spoluscénárista a režisér Juraj Krasnohorský ve svém debutu umístil 32letého Milana Ondríka (Hyena), 28letého Lubomíra Bukového (homosexuální Holub) a 40letého Roberta Rotha (mladší Rus). To je jeho zásluha a za ní mu po právu patří celá jedna hvězdička. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Snaha o divácky atraktivní slovenský film nedopadla sice katastrofálně, ale i tak vzniklo poněkud nekoncepční dílo, které se tak trochu utrhlo z uzdy. Jednotlivé situace můžou působit fajn a v řadě momentů překvapí i svěžím humorem, ale o plnohodnotném celku a o vyjasněném směřování k cíli bohužel nelze mluvit. Navíc nefunguje ani hlavní "osobitý" prvek, který chtěl tak trochu almódovarovsky pomrkávat: obsazení hlavní postavy herečkou je hrubě samoúčelné a vlastně nepřináší nic než útrpné přežívání hodně křečovitého výkonu Kristíny Tóthové, jež není ničím víc než poloochotnickým a rozhodně ne uvěřitelným pokusem o ztvárnění opačného pohlaví. Ostatní postavy včetně missky Ivici Slávikové jsou naopak uvolněně zahrané a hodně přispívají letní atmosféře snímku, kterou se tvůrcům nakonec daří na diváka přenášet, i když takzvaně vypnout kvůli překombinovanému ději bohužel možné není. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • „V tygrech v městě se nezavařuje, což je takový vtip mezi filmaři, protože v slovenských filmech se často objevuje kompot," prozradil režisér Juraj Krasnohorský. (Sufferer)
  • Natáčení choulostivých scén okomentovala Ivica Sláviková slovy: „Sexuální scény jsem se velmi obávala. Natáčeli jsme ji na 15krát." (Sufferer)

Reklama

Reklama