Reklama

Reklama

Ip Man 3

  • Čína Ye Wen 3 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V nejnovějším pokračování série o legendárním mistru Wing Chun Ip Man (Donnie Yen) čelí nejen hongkongskému gangu, jehož hlavu si zahrála boxerská legenda Mike Tyson, ale musí se vypořádat rovněž s vlastním rodinným životem. Ve městě protkaném korupcí, ve kterém se ho zároveň neustále pokouší konfrontovat konkurenční mistr Wing Chun, to však nemá jednoduché. (JardaBauer)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (190)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Dokonalé spojení tradičních, klasických prvků martial arts filmů s uměním a dramatem. Klišé, ohranost, ale zhmotněná režii Wilson Yipa do neskutečného zážitku z něčeho tak pokleslého jako může být kung-fu film. Režie půlí film na drama a akci, kde souboje jsou přímou součástí dojemného příběhu způsobující zasloužené dojetí a obdiv. Technicky brilantní dílo - kamera, střih, nasvícení, choreografie, zvuk a opět Kawaiova úžasná hudba. Donnie Yen je v současnosti stále bezkonkurenční komplexní představitel bojovníka na jehož styl se dokážu nekriticky dívat a věřit mu, že i ve skutečnosti by většina jeho fyzických výkonů dala na frak jiným filmovým bijcům. Lákadlem (zbytečným) je zde cvičený Tyson, který dostal prostor ukázat jaké motovidlo, že je. Stejně tak vsuvka s Bruce Lee mi přijde spíše do traileru pro lákání diváků. První díl Ip Man považuji za jeden z nejlepších filmových zážitků v žánru. Tento díl, díky tomu, že tu divák může projevit i emoce, tak mohu poctít podobnou poklonou. ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

Donnie Yen je charismatický a dobře se na něj dívá. Příběh je opět prostý a souboje nezaujmou tak, jako v minulosti. Líbil se mi tanec pana Ip Mana a chválím výborný souboj proti těžké váze. Vzpomínám si, jak jsem jako malý kluk vstával v noci na boxerský souboj Tyson vs. Lewis (2002). Fandil jsem Lewisovi, který vyhrál knockoutem. Shrneme-li to. První díl přinesl kultovní souboj Ip Man vs. 10 men (bohužel bez výrazné záporné postavy). Druhý díl zaujme zdatným soupeřem. Jeho závěrečná bitva v ringu je to nejlepší, co nám tato série nabídla. Yip Man 3 je filmem, který do série nevnáší nic nového, asijský protivník bez charisma s nedotaženým bojem proti Iron Mike. Hodnotím 3-4* ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $36miliónovTržby USA $2,679,437Tržby Celosvetovo $156,600,000▐ zo začiatku je to dejovo trošku zbytočne pritiahnuté za vlasy, nahodilá zápletka okolo okupovania školy miestnym gangom nemá až také silné miesto, takže prvá polovica je hlavne o dobrých súbojoch, v tej druhej začne lepšia dejová dramatizácia a nastúpi na pľac ráznejšie aj Mike Tyson a celkom mu to aj ide, záverečný súboj o naj majstra je čerešničkou na torte, čo sa týka choreografie súbojov opäť výborná práca, dejovo troška kolísavé ale dá sa to zniesť, spokojnosť /80%/ ()

heyda 

všechny recenze uživatele

První díl byl famózní, druhý díl byl velmi dobrý, tento třetí díl bohužel dvě třetiny nudí a nepřináší žádný zajímavý děj ani bitky, o to víc se mi líbila poslední třetina, kde je i trochu emocí. Nicméně pokles je znatelný a opravdu nechápu, o co se první dvě třetiny tvůrci snažili. Bylo to zoufalý včetně Mika Tysona. Příště bych jim doporučil nejdřív vymyslet pořádný děj a bitky trochu omezit. Pokud bude další díl, nebude mi to vadit, je zde pořád prostor pro výuku Bruce Leeho. :) Jen trochu pochybuju nad režisérem, asi bych to přenechal někomu jinému. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

O Ip Manově životě nic nevím, resp. viděl jsem Ip Man: Zrození legendy (2010) a Ip Man (2008) , takže mohu Yip Man 3 hodnotit pouze jako další akční film s Donnie Yenem. Mám v tom sice trochu bordel, protože filmů o Ip Manovi je víc a teoreticky by měla být tohle čtyřka, ale každopádně, pokud se většina z příběhů o Ip Manovi opravdu zakládá na skutečnosti, tak nezbývá než konstatovat, že on i jeho paní, měli opravdu nelehký život. Stejně jako v předchozích dílech, i tady Mistr čelí několika středně padouchovitým, jednomu solidně padouchovitému a jednomu trochupadouchovitému soupeři. A pak samozřejmě desítkám jejich pohůnků. Život ale není jen o otloukání hlav padouchů a ne všechny bitvy lze vyhrát... . Z Ip Mana 3 mám pocit, jako by byl dělaný v americké produkci. Číňani si samozřejmě také potrpí na patos, ale tady byl zvláštně umělý. Celý ten film na mě působil jako vysoustružený na nejmodernějším stroji...ale bez nějaké opravdovosti a atmosféry. Zvlaštně rutinní počin, kterému není co vyčíst, ale výjma dojemných pasáží s manželkou...ve mě nezanechal žádnou emoci. Obsazení Tysona, i podezřele nepropagandistický scénář dávají tušit, že tento film je primárně určen spíš na západní trhy. ()

Galerie (226)

Zajímavosti (9)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával v Hong Kongu, jeho natáčanie prebiehalo v juhočínskom meste Fo-šan. (MikaelSVK)
  • Konzultanty na Wing Chun byli u flmu bratři Ip Ching a Ip Chun. Jejich otcem byl mistr Ip Man. Mezi nejslavnější studenty, které vyučoval, patřil Bruce Lee. (Rominator)

Reklama

Reklama