Reklama

Reklama

Sezóna zabíjení

  • Belgie Killing Season (více)
Trailer 2

Poprvé v historii se na filmovém plátně sešly dvě herecké hvězdy, držitel Ceny Akademie® Robert De Niro a na Oscara® dvakrát nominovaný John Travolta. V akčním thrilleru Marka Stevena Johnsona Sezóna zabíjení se dva veteráni války v Bosně, Američan Benjamin Ford (De Niro) a bývalý srbský voják Emil Kovac (Travolta), znovu střetávají v akcí nabité hře kočky s myší. V prostředí hrůzu nahánějící odlehlé divočiny Apalačského pohoří si spolu vyrovnávají nevyřízené účty, otevírají staré rány a odhalují dlouho skrývaná tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (371)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fatální souboj na život a na smrt? Hra kočky s myší? Kdeže, nenechte se zmást.. To se jen po letech sešli dva opotřebovaní vojenští veteráni na vzpomínkové akci. Společně dobře povečeřeli, popili, šípovou akupunkturou ulevili unaveným lýtkovým a lícním svalům, se starostlivou péčí dodali tělu vitamín C s chloridem sodným a na oslavu shledání uspořádali malý světlicový ohňostroj. Nakonec, při východu slunce nad Apalačskými vrchy, si na památku vyměnili starý šrapnel a sentimentálně zakončili své veskrze objevné rozjímání nad hrůzami války.. Pár naturalistických detailů, hodně žvanění a „mírové“ vyznění šumící kamsi do ztracena šestákového filozofování. De Niro vše zvládl s filmovou ctí, to Travolta s přízvukem kazachstánského taxikáře si ji bude získávat zpět už jen těžko.. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby to dostal do ruky David Mamet, udělá z toho alespoň trochu solidní drama. Ale takto pojato jde o kýč. Příroda, Bůh, válečné násilí omezeno na patetické glosy a komentáře jak z National Geographic. Tolik prostřelených míst by ve zdraví nedal ani mladý člověk, takže i zde film selhává. Ano, tvůrci chtěli říct, válka je zlá, zabíjení je zlé, jsme přece lidi, napijme se spolu a na život. Jestlipak ale ten film pouštěli cílové skupině? Tedy americkým výrobcům zbraní a kongresu? A co oni na to? ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slušný film - rychlý, jasný, co chce říct, řekne (a výsledek asi nikoho nepřekvapí), a víc toho není. Ne že bych víc potřeboval. Nejzajímavější pro mě je, že od Marka Stevena Johnsona se mi zatím nelíbilo vůbec nic, a najednou je tady Sezóna zabíjení, která mě zajímá od začátku do konce. Samozřejmě je to zásluha obou hlavních herců, ale režie má také více než dobré momenty (De Nirova ranní rutina za doprovodu Johnnyho Cashe, pak třeba scéna s vínem nebo ta s osolenou citronovou šťávou), navíc vše se odehrává v krásné přírodě, a to je také plus. Kdyby se Travoltova postava v závěru nechovala jako úplný hňup, bylo by to snad ještě lepší. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Po takovém filmu máte chuť koupit kuši a najít toho typa, co si na vás tohle vymyslel. Ono to hraní si na kočku a na myš, kdy se nikdy neví, kdo je kdo, je sice fajn, ale nesmí to být tak okatě blbé. Vždycky, když došlo na "výměnu mečů", vršily se na sebe strašné taktické chyby, že nemůžu jinak, než jít s hodnocením dolů. Uvedu příklad. Lovený DeNiro se ukryje ve starém kostele. Lovec Travolta tam za ním vleze a samozřejmě spadne do pasti. DeNiro na něj shodí hromadu starých trámů. Travolta ležící na zemi odhazuje brokovnici. DeNiro má teď úžasnou příležitost získat převahu, ale on nechá brokovnici ležet a někam se odkutálí. A tak je to pokaždé. Prostě to začne brzy rozčilovat, cítíte z toho, že se oba tak strašně málo snaží, aby se ty role mohly lehce opět prohodit. Jestli mysleli, že divák bude žasnout nad takovou genialitou, udělali to moc ledabyle. Ten film by na to měl, ale pokaždé cosi chybí. A Travoltovi jsem srbského mazáka prostě nevěřil. Podle mě spíš celý film zkazil, i když měl dobré momenty. Tedy spíš chyba castingu, než Travolty samotného. Dávám lepší dvě hvězdy, ale už to nechci nikdy vidět. A to ani nemluvím o tom, že to není ani akční ani thriller... ()

Okara

všechny recenze uživatele

Po velmi dlouhé době tu je opět snímek, u kterého absolutně netuším, co si o něm myslet. Jeden z mála filmů, který nakousává téma novodobé genocidy na Balkáně, i když pouze retrospektivními útržky. Tedy velmi silný potenciál, zabalený v revenge obalu. Co bych určitě vypíchnul, jsou herecké výkony obou protagonistů. Niro ani Travolta nemusí nikomu vůbec nic dokazovat a stoprocentní nasazení je už u nich očekáváno. No a vzhledem k tomu, že se dějová linka točí pouze kolem nich, už z principu nejde film jako celek zcela ztrhat. Na druhou stranu je sice hvězdné obsazení super, ale když se tam pachtí pod vedením naprosto stupidního scénáře, těžko to člověka zaujme. To si mohli rovnou zahrát karty. Každou chvíli má navrch ten druhý a ta špetka gore v době dnešní kinematografie nikoho neohromí. Tyto dva hlavní kontrastující aspekty vyrovnává mnoho dalších, jako americké exteriéry, Youngova hudba nebo samotný závěr. Takže já osobně jsem měl po naskočení titulků v hlavě trochu guláš. Zdržuji se tedy hodnocení, neboť jsem si jist, že bych ho mohl v budoucnu litovat, ať by bylo jakékoli. ?% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Původně mělo jít o volné pokračování thrilleru Tváří v tvář (1997), když ale z projektu vycouval Nicolas Cage, byli tvůrci nuceni příběh přepracovat. (Olík)

Související novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (více)

Reklama

Reklama