Reklama

Reklama

Sezóna zabíjení

  • Belgie Killing Season (více)
Trailer 2

Poprvé v historii se na filmovém plátně sešly dvě herecké hvězdy, držitel Ceny Akademie® Robert De Niro a na Oscara® dvakrát nominovaný John Travolta. V akčním thrilleru Marka Stevena Johnsona Sezóna zabíjení se dva veteráni války v Bosně, Američan Benjamin Ford (De Niro) a bývalý srbský voják Emil Kovac (Travolta), znovu střetávají v akcí nabité hře kočky s myší. V prostředí hrůzu nahánějící odlehlé divočiny Apalačského pohoří si spolu vyrovnávají nevyřízené účty, otevírají staré rány a odhalují dlouho skrývaná tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (371)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Pomstychtivá ofenzíva rivalitních veteránů, v níž se oba účastníci snaží skrze nelítostná muka prosadit svá vlastní přesvědčení o válce. Johnson se na každém kroku usilovně snaží o inovaci, avšak jeho intenzivní úsilí má z nějakého důvodu negativní dopad na výsledek filmu, jehož námět měl bezpochyby velký potenciál. Charaktery postav jsou skvěle načrtnuté a k výkonům hvězdných protagonistů nelze namítat téměř nic. Obzvláště ruský Travoltův přízvuk je neodolatelný. Naturalistické rány na těle zkrášlují celkový vizuál a v kontextu s přírodními scenériemi dodávají prostředí ještě větší tvrdost tamních podmínek. Bohužel tento výčet pozitiv nemá nejmenší šanci odstranit nálepku prachobyčejného béčka. Rádoby poetické smýšlení o válce v Bosně je bohužel bez efektu. Úderná jednohubka na večer, nic víc, nic míň. 60% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Travolta a De Niro v belgickém filmu amerického režiséra o mečování dvou zálesáků za zenitem? Komentářů je tu zatím pomálu (a do torrentového šílenství tomu asi nebude jinak), ale ve většině z nich se prská. Takže byste asi dokázali najít v současném programu film, který má všechno to, co Sezoně chybí, že? Já to třeba nesvedu. Nevím, kdo má na starosti sestavu našich kin, ale je nejvyšší čas vyměnit trenéra. Lesní koncert pro srbský luk a americkou flintu si užijete, pokud dokážete vnímat a ocenit, když někdo dělá film se zaujetím. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Po takovém filmu máte chuť koupit kuši a najít toho typa, co si na vás tohle vymyslel. Ono to hraní si na kočku a na myš, kdy se nikdy neví, kdo je kdo, je sice fajn, ale nesmí to být tak okatě blbé. Vždycky, když došlo na "výměnu mečů", vršily se na sebe strašné taktické chyby, že nemůžu jinak, než jít s hodnocením dolů. Uvedu příklad. Lovený DeNiro se ukryje ve starém kostele. Lovec Travolta tam za ním vleze a samozřejmě spadne do pasti. DeNiro na něj shodí hromadu starých trámů. Travolta ležící na zemi odhazuje brokovnici. DeNiro má teď úžasnou příležitost získat převahu, ale on nechá brokovnici ležet a někam se odkutálí. A tak je to pokaždé. Prostě to začne brzy rozčilovat, cítíte z toho, že se oba tak strašně málo snaží, aby se ty role mohly lehce opět prohodit. Jestli mysleli, že divák bude žasnout nad takovou genialitou, udělali to moc ledabyle. Ten film by na to měl, ale pokaždé cosi chybí. A Travoltovi jsem srbského mazáka prostě nevěřil. Podle mě spíš celý film zkazil, i když měl dobré momenty. Tedy spíš chyba castingu, než Travolty samotného. Dávám lepší dvě hvězdy, ale už to nechci nikdy vidět. A to ani nemluvím o tom, že to není ani akční ani thriller... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Páčia sa mi všetky tunajšie komentáte o béčkovosti. Ale ono je to úplne rovnaké béčko ako bol napr. ŠTVANEC či NA OSTRIE NOŽA. Čiže dvaja chlapi si idú po krku. Chybou je, že tu to tým najlepším začína (prvé stretnutie, začiatok lovu, prežitie v divočine...) a postupne súboj stráca šmrnc. A pri tom by stačil jeden finálny súboj na nože a bolo by... Obaja herci, krásna krajina a napokon solídny (myšlienkový) záver mi stačili na znesiteľnú outdoorovú zábavu... ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

"Story se točí okolo Benjamina Forda a Emila Kovace. Kdysi Ford měl misi v Bosně, kde vyvraždil se svojí jednotkou skoro celej oddíl a rodinu Kovace. Ten však přežil a žije pro pomstu. Najde si bydliště Forda, někde v odlehlém lese, vodopády oku lahodící a poklidná atmosféra. Tu však vcucne souboj mezi veterány. Dočkáme se krátkého hand to hand comba, pár brutálních scén a skvělého férového konce. Celý film je podepřen zajímavými dialogy, charizmatem obou borců a solidní muzikou." ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. června 2013 na FF v Karlových Varech. (ČSFD)
  • V prvej verzii scenára bol dej zasadený do 70. rokov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (více)

Reklama

Reklama