Reklama

Reklama

Hrůzná minulost

  • USA The Pact (více)
Trailer

Jejich matka zemřela a sestry Nicole a Annie se neochotně vracejí do domu svého dětství, aby uctily její památku. Během noci sestry vycítí přítomnost nadpřirozena: podivné zvuky, pohybující se předměty, obraz neznámé ženy padlý vedle fotografie jejich matky. Annie navíc prožije sérii velmi intenzivních a značně znepokojivých nočních můr - jsou to jakési vize, které ji vedou k odhalení matčiny minulosti, ta se však nakonec odhalí sama... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ja som spokojný. Jeden domček, tajomná prekliata izbietka, dve sestry, jedna zmizne, druhá sa snaží zistiť kam, a samozrejme je do toho zamiešaný jeden duch a nejaký ten zabijak. Podobných žánroviek tu už zopár bolo - áno, duch je ten dobrý, a vďaka nemu hlavná hrdinka objavuje temné zákutia domčeka, a napokon je to (tradične) boj o holý život. Ľakačky fungujú a je ich dosť, zľakol som sa približne v každom 15-minútovom intervale, takže pre mňa nadpriemer. Hlavná hrdinka mi síce veľmi nesadla, ale na rozdiel od podobného, čisto priemerného kúsku Cassadaga tomu pomáha oveľa svižnejšie tempo, viac napätia a omnoho menšia rozťahanosť, takže nudiť som sa nestihol. Palec ROZHODNE nahor. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Nó ... co k tomuhle říct. Hodnocení má film dost rozporuplný, můj dojem z tohohle thrilleru je však výbornej, po delší době jsem nadšenej z filmu, od kterého jsem víceméně nic nečekal. Vypadá to celé tak, že byl Pact pořízen za nevelkej peníz, ale o to víc na mě působí velmi neobvykle zručně a s jistotou natočenej, žádnej lacinej rutinní brak. Pár minut před titulky jsem si říkal, že bych sem za trochu údernější finále mrsknul za pět hvězd, že by byla škoda celý film mírně pokazit nějakým nenápaditým koncem, což se naštěstí nestalo. Takže určitě veliká zvědavost a těšení se, s čím jako scénárista a režisér příjde Nicholas McCarthy příště, s větším rozpočtem bychom se možná mohli dočkat sakra dobrejch věcí. 9/10 ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Žádná geniální filmařina nebo infarktové hororové veledílo to není, ale příjemná devadesátiminutová dávka poctivého strašení určitě! Zvlášť v první polovině se snímku docela obratně daří vyvolávat napětí a strach, duch o sobě dává vědět v podstatě od první minuty, kamera se pěkně pomalu pohybuje v interiéru "prokletého" domku - pro což mám slabost , takže já si v mezích žánru docela liboval. Škoda jen, že rozuzlení je mírně řečeno prapodivné - když se na ten příběh podívám zpětně, tak mi nedává úplně smysl. Po půlhodince měl zkrátka The Pact nakročeno na silné čtyři hvězdy, nakonec je z něj v mých očích "jen" velmi sympatický žánrový kousek. Každopádně palec nahoru. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Raz za čas sa rád posadím a pohojdám v rozpestrenej "hororovej sieti", plnej nástrah a napätia. V tomto prípade napätie a strach vo mne nebolo zobudené naplno, za čo môže ponúknutý sínusový dejový priebeh. Často dobre rozbehnutý desivý efekt bol okresaný dlhými a nezáživnými momentami, ktoré boli zbytočne prihodené medzi drahocenné kúsky. Ozaj veľmi dobre bolo zvládnuté prevedenie filmu so zmyslom pre detaily, ktoré ponúkla kamera viac krát, ktoré tak navodili skvelú atmosféru bez prehnaných výmyslov. Ak by Nicholas McCarthy vynechal spomenuté dlhšie a chudobnejšie časti, mohol naliať do pohára ozaj čisté víno. Za mňa ako nie odborného znalca hororu dávam 40%. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dosť dobrý horor. Akurát lakačky moc nefungujú. Všetko ostatné silný nadpriemer. Debutujúci režisér McCarthy odviedol vážne slušnú prácu, kameraman tiež, Caity Lotz je do hororu viac než postačujúca a najviac ma potešila Haley Hudson ako troska a médium v jednom. Konečne bola tá rola zverená niekomu inému ako dôchodcovi. Aj keď, naposledy to bol myslím rabín/exorcista... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Seznam obětí na „wikipedické“ stránce Jidáše (Mark Steger) pochází ve skutečnosti z reálné wikipedické stránky amerického sériového vraha Zodiaca. Ve filmy bylo z celého textu pouze odstraněno jméno Zodiac. (gamemaCZ)
  • Když poprvé mluví policista Creek (Casper Van Dien) s Annie (Caity Lotz), podá jí zabalenou zmrzlinu. Po střihu a záběru z opačné strany - za zády Annie je vidět, že Annie již jí zmrzlinu, aniž by ji otevřela a rozbalila si dřevěnou lžičku. (dandislav1991)
  • Keď si Annie (Caity Lotz) v kostole pozerá staré fotky, na fotke z roku 1989 má jeden chlapec šiltovku od značky DC, no táto značka bola založená až v roku 1994. (ČSFD)

Reklama

Reklama