Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (120)

Seti 

všechny recenze uživatele

Původní anime jsem neviděl, ale námět byl přesně podle mého gusta. Excelentní legendární šermíř se snaží vykoupit ze své temné minulosti a zapomenout na potoky krve, jež jí provázely. Co se zpracování týče, tak akce a šermířské souboje jsou vážně prvotřídní, ovšem příběhová vata okolo se především ve druhé půli začíná až nepříjemně táhnout a dokážu si představit, že by před závěrenou ztečí padouchova doupěte zaúřadovaly střihačovy nůžky. Z celkového pohledu tak trochu pokulhává délka filmu v porovnání s jeho obsahem. I přes tyto drobné výtky se Kenshin Japoncům povedl a další podobnou záležitost budu s chutí vyhlížet. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Až do dneska som o nejakej takejto sérii vôbec nepočul, napokon som celkom milo prekvapený. Japonsko nám predstavuje samurajskú akčnú režbu, kde je paradoxne najväčší kameň úrazu hlavný hrdina, ktorý sa rozhodol zložiť sľub nezabíjania. Ale nebojte sa, nepriatelia zabíjajú a tak si užije aj poriadnu akciu s katanov. Príbeh je veľmi jednoduchý ale o ten tvorcom nešlo, šlo o akciu. No a tej je požehnane, je skvelo natočená a ak prekusnete občasné lietanie tak sa budete skvelo baviť. No a polhodinové finále, 2 vs 250 a následne 2 Boss Fighty, kde súboj s hlavným záporákom trvá dlho a je natočený skvelo ma utvrdilo v 4*. Keby sa pritvrdilo v zabíjaní idem na plný. Na hlavného hrdinu vybrali ale troška "jemného hrdinu", hodil by sa mi tam ostrielanejší herec. Na pokračovanie som celkom zvedavý. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Superhrdinské historické fantasy mě fakt okouzlilo na (líbivě barvitý) pohled, bohužel ale pramálo zaujalo přízemním příběhem či stylizovanými postavami, přestože si s jeho vyprávěním a jejich patáliemi dalo poctivě (a pomalu) na čas. Až mi bylo líto, jak mě emočně minulo, ovšem může si za to i samo žánrovou rozháraností (z romantizované nostalgie přes srdceryvné drama šup do grotesky (zloduch)). Ani dynamické komiksové bitky krev nerozproudily (i když digitální tekutinou jinak nešetřily), nebylo jich mnoho a byly krátké, nijak epické, často přehnaně zběsile sestříhané. ()

Doldus 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu na vážkách. Kdyby se více upustilo od anime stylizace (jedna postava tam tahá dvoumetrový meč ála Berserk, bojovníci na sebe pokřikují svoje techniky jak v Pokémonech, atd. atd.) a víc se přidalo na estetice samurajských filmů, je to na dost dobré čtyři. Jednoduše na mě tenhle mix nefungoval, a to jsem schopen i ochoten sledovat obé "žánry". Co tomu nemohu odepřít je doopravdy špičková choreografie, kvalitní kulisy, či některé skvělé postavy (mafiánský kápo). I navzdory příběhovému vysvětlení, potažmo věrnosti předloze, jsem byl trochu zaskočen vzhledem hlavního borce, který je prostě až moc velký a uhlazený hezoun, a spíš by se vyjímal v romantické komedii (i když akci dává s přehledem). ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

A pak prej, že manga nebo anime nejde převést do hrané podoby... Tohle je přesně to, co bych chtěl od akčního filmu, hodně akce, která není hloupá, ale naopak velmi promyšlená. Navíc i po hudební stránce nemám filmu, co vytknout... Z postav mě zaujali především Kenshin (Takeru Sató), Kaoru (Emi Takei) a Megumi (Yu Aoi). Výborný samurajský film z velmi převratného období japonských dějin, který si nezaslouží nic než chválu. - 100 % ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)
  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)
  • Herci pri bojových scénach nepoužívali kaskadérov ani CGI. Preto museli podstúpiť tvrdú prípravu pred filmom a natáčanie súbojov zabralo veľa času. (ywo666)

Reklama

Reklama