Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Dvacet let byla Ithaka bez krále a Penelopa bez manžela. Řecko, ostrov Ithala, osmé století před Kristem. Je tomu už deset let, co skončila Trójská válka, avšak Odysseus, ithacký král, se dosud domů nevrátil...
Ithaka již žije ve stínu své dávno zašlé slávy. Po dvaceti letech Odysseovy nepřítomnosti se ostrov zmítá ve svárech o trůn a upadá. Podle ithackého zákona jsou jen dvě možnosti: buď čekat dále na návrat krále, nebo prohlásit, že je Odysseus mrtev, aby na trůn mohl usednout někdo jiný. Věrná Penelopa, která dosud stále věří, že Odysseus žije, však musí čelit tlaku „ženichů", kteří obývají palác již deset let. Ten, koho si Penelopa vybere, usedne na trůn. A pokud se sama nerozhodne, chtějí ji přinutit... Télemachos nemůže své matce pomoc, a je naopak zdivočelými ženichy zesměšňován.
Dvanáctidílný francouzský seriál Odysseus vznikl v rozsáhlé koprodukci a vypráví příběh Penelopy a Odysseova návratu. (Česká televize)

(více)

Diskuze

elizabeth_ba

elizabeth_ba (hodnocení, recenze)

Ach ne ..., Italové a historický film... :-( No, potěš koště. Tohle nemůže zachránit ani fešnej Boni v roli Odyssea (nebo Ulixa -jak zní latinský přepis), zvlášť pokud se tam ve třech hodinových epizodách neobjeví. :-)) Na Řím se poslední dobou z antiky nelepilo nic, i když i ten měl své mouchy.

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Tak po tretim dilu uz pokracovat nebudu, je sice docela zrovna sucho, ale na tuhle epickou podivanou z jedne mistnosti a kostymy z angeliky uz nehodlam spocivat ba svymzrovna znudenym okem. Herci se tam snazi docela dost, coz je asi Frantikum typicke, ale takovyhle brutalni prehravani uz poznam i ja a to je co rict :DDD Taky musim dodat, ze ve trech hodinovych epizodach se Odysseus neobjevil :DDD Neznam sice presne Odysseuv prubeh, ale cekani na jeho prijezd v deseti epozodach bude asi fakt nuda :DDD navic frnacouzstina mi je docela cizi (jazyk vyteplenych modnich navrharu).

Reklama

Reklama