Reklama

Reklama

VOD (1)

Ethan žije v malém nudném městečku Gatlinu a nemůže se dočkat až odejde na univerzitu. Od té doby, co zemřela jeho matka, tak otec nevyšel z pokoje, a tak jim chodí pomáhat její nejlepší přítelkyně Amma. V novém školním roce přijde do třídy dívka Lena Duchannesová, která je neteří místního podivína. Její strýc Macon Ravenwood bydlí ve velkém domě, ze kterého nevychází a s nikým se nebaví. Namyšlené spolužačky Lenu slovně napadají, protože jako křesťanky s ní nechtějí být ve třídě, po celém maloměstě o ní kolují pomluvy a za vinu dostává změny počasí a vliv na ostatní. Ethana však dívka zaujme a snaží se s ní skamarádit. Ethan daruje Leně medailon, při jehož předání uvidí oba hořící dům a záběry z války, a pak se Ethan probudí doma a nechápe, co se stalo. Amma chce, aby medailon zahrabal, zapomněl na něj a dal si pozor na rodinu Ravenwoodů. Ethan jde zpátky do domu, na zahradě má halucinace a začne ho škrtit. Lena ho zachrání a poví mu, že členové její rodiny mají zvláštní schopnosti a jsou zaklínači. Ethan ji obdivuje a políbí ji. Ammy je jasnovidkou a opatrovnicí tajné knihovny zaklínačů. Macon ji požádá, aby promluvila s předky, kteří by jí pomohli zastavit Sarafin, ta je nejmocnější temnou zaklínačkou, skutečnou matkou Leny a vstoupila do těla paní Lincolnové. Lena bude mít brzy 16. narozeniny a v tento den bude vyvolena jako zaklínač světla nebo temnoty. Lena se díky své sestřenici Ridley dozvídá o Sarafin a o kletbě všech zaklínaček v rodině, které jsou vždy voleny k temnotě. Macon stále věří, že jí nemusí v den narozenin pohltit temnota, drží ji v domě a zamezí kontaktu s Ethanem. Ethan dokáže díky své lásce přerušit kouzlo a vezme Lenu do knihovny za Ammou. Lena najde knihu, kterou potřebuje a celé týdny si v ní pročítá o zaklínačích. Dočte se, že kletbu je možné prolomit, když zemře ten, koho miluje... (TV Prima)

(více)

Diskuze

Hem.m

Hem.m (hodnocení, recenze)

alienemo: :D U warcraftu tě, ale musím varovat.. 1 kniha od Knaaka je butulus maximus nudná, hrozná, odpapd prostě se to nedá číst.. Ale třetí knížka (Poslední strážce) ta je brutulus maximus krutopřísná a posadila mě naprdel. Takže pokud ti mohu radit nečti první knihu z Warcraftu a začni od 2 (Vládce klanů).. A stmívání se mi ani nechtělo číst, jednou jsem se snažil přečíst Pottra 7, skončil jsme v půlce u příručky 200stránkového stanování.. :D Hunger Games jsem taky nečetl :).. Já spíš ty fantasy herní nebo jiné. Jo a jinak četl si už Diablo Dědičné právo? (Od Knaaka)

alienemo

alienemo (hodnocení, recenze)

Hem.m: Nie. Resp., mam to v plane ale je toho dost tak neviem. Momentalne rozmyslam prave nad kupou tychto Beautiful Creatures. Len mam trocha obavy ake to je. Resp. nakolko je to twilight a nakolko dajme tomu Hunger Games. Nemam problem s romantickou linkou ale Twilight bol na mna moc (nedocital som ani prvu knihum nebavilo ma to)

Hem.m

Hem.m (hodnocení, recenze)

alienemo: Jo, to mě taky napadlo, ale moje druhá nej z Diabla je zatím Dědictví krve :)

alienemo

alienemo (hodnocení, recenze)

Hem.m: Pavuci mesiac. Chvilu mi trvalo kym som si zvykol ale Zayl je proste klasa. Ta Cierna cesta je tiez trochu ina kedze ju pre zmenu nepisal Knaak.

Hem.m

Hem.m (hodnocení, recenze)

alienemo: Přesně, ale černou cestu jsem nečetl, ale už ji mám doma, protože byl dotisk a které myslíš, že je nej jako druhá? :))

alienemo

alienemo (hodnocení, recenze)

Hem.m:  Cital som. Takisto aj Pavuci mesiac, Prvni krev a Cerna stezka (myslim ze sa to tak volalo) Ale Kralovstvi stinu je z nich najlepsie.

Hem.m

Hem.m (hodnocení, recenze)

Holubicqa: Ne, podle té hry je ta kniha :D.. Ale kniha je lepší .))!

Hem.m

Hem.m (hodnocení, recenze)

alienemo: Je, ale to nevadí :D.. (Ale doporučil bych ti tu knihu, temná atmosféra a tak.. :D)

Hem.m

Hem.m (hodnocení, recenze)

Holubicqa: :D :D.. Zkus si přečíst Království stínů (Diablo) :)

Holubicqa

Holubicqa (hodnocení, recenze)

Hem.m: Tak já Stmívání můžu, filmy i knížky, ale je to jednoduchý čtení a příběh taky nic extra. Krásný bytosti jsou mnohem zamotanější, jsem fakt napnutá, jak to dopadne.. 

Hem.m

Hem.m (hodnocení, recenze)

Holubicqa: Pro mě trailer dopadl teda dobře, knihu jsem nečetl asi ani číst nebudu :D.. A stmívání je přece super ne?

Holubicqa

Holubicqa (hodnocení, recenze)

Hem.m: Už mám knížku skoro přečtenou a se Stmíváním bych to nesrovnávala. Je to o něčem uplně jiném a mnohem víc propracovanější, mi přijde teda.. Zatím.. Ale z traileru mi teď naskakuje husina, evidentně si z knihy vzali jen námět a budou si s tím dělat, co chtějí.. no uvidíme..

Holubicqa

Holubicqa (hodnocení, recenze)

Na mě to nepůsobí tak strašně... Mohlo by to mít potenciál.. Knihu jsem taky nečetla, takže těžko říct, ale asi si ji seženu, ať vím, jestli mám co do činění s novým Stmíváním nebo ne :)

 (hodnocení, recenze)

Začátek traileru natchl, ale pak už jenom bída.... míň Twilight a víc Carrie a bude to ok, ale tak to bude zas další zamilováná sračka! Azpoň z traileru to tak vypadá a knihu jsem nečet...

Carol Pifková

Carol Pifková (hodnocení, recenze)

Vanila01: Shit... ja som to tak tušila už len kvôli tomu, že je tam baba a chalan a tá hudba no amen :D

Příspěvek byl smazán administrátorem.

IQ Tiqe

IQ Tiqe (hodnocení, recenze)

maro1210: Já taky. Jen mě při čtení nikdy nenapadlo, že je Amma černoška.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

14.09.2012

Jednoho dne budeme ještě s láskou vzpomínat nejen na Harryho Pottera, ale možná i na Twilight ságu. Skutečnou odpalovací rampou pro nové šílenství v Hollywoodu jsou ale až Hunger Games, se kterými… (více)

Reklama

Reklama