Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus o památkách na českém území, které jsou zařazeny do seznamu kulturního dědictví UNESCO. Divákům se tak nabízí možnost seznámení nejen s jedinečnými památkami, ale i historií jejich vzniku a přesahem do míst a krajů, kde se nacházejí. Všechny tyto památky se vyznačují výjimečně cennou architektonickou, uměleckou i urbanistickou hodnotou. (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po všech odvysílaných třinácti dílech dokumentu (edit: 1. série z r.2012) nemohu jinak než udělit, resp. ponechat, plný počet hvězd. Skutečně výtečné provedení s opravdu bohatou dávkou informací, které nejsou pouhé tlachání a omýlání známých dat z prospektů, ale jsou to poučné a zajímavé informace. Úchvatná profesionální kamera i pěkná hudba. Špička mezi dokumenty české produkce! A potom ať někdo říká, že to kvalitně nejde... :) 100% ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem Lednicko-Valtický areál a Třebíč a moc se mi líbily letecké záběry a vůbec vizuální stránka pořadu, komentář M. Táborského taky hodně dobrý. Ale kvůli omezené stopáži se na spoustu věcí nedostalo - čekal jsem něco víc o zámku Lednice a pak něco víc o městě Třebíč. Jak je to omezeno jenom na památky UNESCO, zabíhá se i do největších detailů a přitom unikají větší souvislosti. ()

Reklama

Everyone 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Prosluněná pohoda po kulturních krásách českých a moravských. A pak, že to nejde. ___ Panu Táborskému (nejen) tento formát sedí!! Skvělá kamera, střih, scénář, podání moderátora...nemám, co bych vytkl. Dokument, jak má být. (prozatím jsem neviděl všechny díly, ale brzy to napravím - platí dočasně) ()

Hermi14 

všechny recenze uživatele

I když tento dokument není dokonalý a sem tam obsahuje nějakou tu nepřesnou či zavádějící informaci, musím uznat že na naše poměry jde o velice zajímavý počin. Hned od prvních minut vám atmosféru míst zprostředkuje vynikající kamera a do děje vás vtáhne poutavý komentář, pro který nemohl být vybrán nikdo lepší než Miroslav Táborský. Krátká stopáž, která by klidně mohla být zvlášť u některých dílů delší, je plná zajímavých informací a úchvatných záběrů, a tak se divák ani chvilku nenudí. I přes některé výhrady se bezesporu jedná o výborný projekt, který snad v mnohých lidech vzbudí zájem o naše kulturní a přírodní dědictví. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera snímající unikátní a krásné památky, výborný průvodce Táborský, který se k tématu vcelku hodí, zajímavé a nové informace o daných lokalitách památek UNESCO. Zkrátka dokument, který se povedl... až na několik dalo by se říci kýčovitých záběrů na "zasněného" Táborského a opravdu hroznou hudbou v pozadí, ale to je maličkost. ()

Galerie (256)

Zajímavosti (1)

  • Jeden díl se natáčel 3 dny. (M.B)

Reklama

Reklama