Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus o památkách na českém území, které jsou zařazeny do seznamu kulturního dědictví UNESCO. Divákům se tak nabízí možnost seznámení nejen s jedinečnými památkami, ale i historií jejich vzniku a přesahem do míst a krajů, kde se nacházejí. Všechny tyto památky se vyznačují výjimečně cennou architektonickou, uměleckou i urbanistickou hodnotou. (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

Luswani 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedený seriál, který se zabývá nejkrásnějšími českými místy. Nejlepší je ale podle mě dokonalá kamera, která dokáže vykouzlit skutečně nádherné záběry. Poměrně netradiční zpracování na české poměry dokumentárních filmů. A volba Táborského jako průvodce byla taky dobrá. Zhlédl jsem všechny díly a jsem opravdu nadšený. 95% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jde o pokus přiblížit běžnému divákovi památky zapsané v UNESCO. Možno vidět hodnotné záběry staveb, hlavně ty letecké jsou pěkné. Ovšem na druhou stranu se člověk mnoho nového nedozví, jelikož stopáž je vyplněna spíš hudbou než slovem a i to slovo, když už zazní, obvykle neodhalí žádná fakta, ale jen obecně známé pravdy. Mne pořad sváděl spíš k přetáčení vpřed a nakonec jsem viděl všechny díly jen z rychlíku. Kamera dobrá, ale průvodní slovo velmi velmi nenáročné. 60% ()

Reklama

TerushkaJ 

všechny recenze uživatele

Oko kameramana by potřebovalo, alespoň k pronájmu, spousta dalších dokumentaristů. Shodou okolností jsem byla u jednoho natáčení a už v ten moment jsem věděla, že to bude stát za to. Vstřícný hlas Miroslava Táborského s informacemi, které nechtějí diváka naučit to, co si přečte v každém průvodci, ale to, co přiláká potencionálního turistu či milovníka krásných měst. Můžu říct jen to, že tomuto pořadu fandím! ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Snaha vytvořit dokument po vzoru západních TV stanic (PBS, BBC) je opravdu úspěšná. Nejen díky perfektně shrnutém podání zajímavých a podstatných informací, ale také díky kameře, která je takřka neustále v pohybu a vytahuje netradiční i profláknuté záběry. Velmi mi seriál připomíná PBS sérii Vision of ... , kde se kamera dokonce nikdy nezastavila. PS: web http://visionsof.org ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je to zatím po první díle, ale mé nadšení nezná mezí. Mluvit zajímavě o tak profláklém a milionkrát skloňovaném národním klenotu zvaným Český Krumlov, to se hned tak nevidí ani neslyší. Netušil jsem, že po všech infech, které jsem kdy o Krumlovu čet nebo poslouchal se mohu dovědět další novinky (hrabě Drákula, symboly na krumlovských domech, Květule, Sareen, Radku99, podle mě, ani vy jste tohle nevěděli, místní Krumlovští ultrapatrioti :-) ) Pořadem provází pan Táborský a tady já tleskám, protože je to vynikající volba, jeho odlehčený a současně informačně sdělný projev je parádní, strašně dobře se poslouchá. Moc příjemný společník. A na závěr jsem si nechal ty záběry, ano Krumlov je nádherný a fotogenický město, to ví snad každej, ale tady ty záběry...to se až dere slzka do očí, nad tím jak je naše změ krásná a nad neuvěřitelným architektonickým uměním našich předků. Víc takových pořadů a smrt prázdným pořádům o "celebritách". . ()

Galerie (256)

Zajímavosti (1)

  • Jeden díl se natáčel 3 dny. (M.B)

Reklama

Reklama