Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepříliš úspěšnému newyorskému detektivovi Fredu Williamsovi bylo svěřeno vyšetřování série vražd mladých dívek. Vrah zanechává zvláštní stopy a o jeho duševním vyšinutí není pochyb. Fred se spojí s psychoanalytikem, aby získal profil vraha, který napodobuje hlas Kačera Donalda, a zjistil, jaký je motiv jeho hrůzných činů. (Levné knihy)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (78)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Rozparovač z New Yorku“ je jedním z lepších filmů Lucia Fulciho, a to hlavně proto, že je na něm vidět, že i v tom braku, jak je jeho tvorba většinou nazývána, dokáže stále vytvořit zajímavou zápletku, která vás udrží v napětí až do konce. Jsou to právě ty prvky jako kvákání, sexualita, která nemá nic společného s intimností, ale je zde otevřená, a stejně tak i násilí, které tvoří jeho filmy tak zajímavými. Pokud se nebojíte krve, tak Fulci je rozhodně autorem, který by se neměl přehlížet. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Doslova řízné giallo, v kterém se pořád něco děje. Očekávaného koření v podobě gore, houšť, rovněž tak nahoty a erotických scén na hranici porna. Fulci ve svém řemesle rozhodně nezklamal. Zabiják s kachním hlasem koná své vraždy s velkým zaujetím a citem pro detail, což se projeví zejména v legendární scéně krájení oční bulvy. Ta rozhodně nebyla úvodní, uživatel POMO se tedy evidentně dopustil nejvážnějšího prohřešku proti pravidlům ČSFD, a to hodnocení neviděného filmu, mělo by mu tedy být nenávratně odebráno právo dalšího hodnocení. Celou záležitost samozřejmě postoupím administrativě. Ale pryč od neřádu, který vládne této databázi. Přes veškeré Fulciho chuťovky se však Rozparovači nedaří navodit pořádnou atmosféru strachu a příběh de facto jen skáče mezi výkřiky hrůzy a vzdechy vzrušení. A vzhledem k tomu, že hudební složka je vyloženě slabá, tak jen za silnou trojku. P.S. Proč byl kačer kačerem bylo jasně a zřetelně vysvětleno. SPOILER: Byl to Flaxik. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Ani když jsem si to před zhlédnutím filmu přečetl, nevěřil jsem tomu, ale OPRAVDU je to tak - ten zabiják při mordování skutečně vydává pazvuky jako Kačer Donald :o)) Proč, to jsem během sledování filmu nezjistil, nicméně je to k popukání a společně s "žiletkovou" scénou je to jediná zaznameníhodná věc na celém filmu. Jinak fádní nuda, nezajímaví herci, slabý scenář a pět vražd, které jsou co do gore efektnosti na Fulciho poměrně umírněné. A jen takový malý detail na okraj: ta Pomem zmíněná proslavená scéna s žiletkou není při úvodní scéně vraždy, ale až při páté na konci filmu. To jenom, kdybyste si rychloposuvem chtěli ušetřit hodinu a půl zbytečné nudy :o) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Taková jalová historka s docela málo zvraty na takovou stopáž, a to osvětlení skrzevá tu holku v nemocnici, no nevím, přišlo mi zvláštní. Po celou dobu ale nuda, pořád dokola vražda, vyšetřování, nějaký ten střípek, vražda, vyšetřování, působilo to příliš monotónně, aby to nějak bavilo. Polda se sice tváří drsně, ale vlastně nemá ten herec co hrát, chybí hlášky, nadhled. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Fulci je rozhodně jeden z nejlepších hororových režisérů. Ale i on sem tam udělal přešlap a ten přešlap je právě tenhle film. Nejedná se o nějaký totální průser, spíše je to takové moc unylá podívaná s neuvěřitelně špatnýma hercema až to bólí. Film se docela táhne a čeká se docela dlouho na nějakou lepší akci, ale na druhou stranu vraždy jsou fakt povedené a gore je moc pěkné, Fulcimu tohle prostě jde. Škoda že Fulciho proslavená atmosféra v tomhle filmu se prakticky neobjeví. Fulciho mám rád ale tohle spíše takovej průměr. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Manhattanu v New Yorku, nejvíce pak na universitě Columbia na rohu Broadway a 116 street. (Terva)
  • SPOILER!: Kitty (Daniela Doria) a její smrt žiletkou měla původně delší a brutálnější stopáž, která byla vydána jen na Japonské verzi DVD. (Terva)

Reklama

Reklama