Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Ricky Gervais si sám pro sebe připravil roli v milém komediálním dramatu z anglického domova důchodců, kde jako věrný ošetřovatel vidí v každém jen to dobré. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (99)

belldandy 

všechny recenze uživatele

Můj muž tvrdí, že Derek je důkazem že Rick Geravis již ztrací své ostří. Kdo ví, možná má pravdu ... Nicméně, doznávám, že mně se Derek líbil. Myslím, že je zajímavý díky schopnosti autora přejít po Kanclu a Extras zase s něčím novým a zároveň neztratit to, co bylo na tom zajímavé a novátorské na tom strarém. / Vnímám Dereka jako takový crossover mezi Ricky Gervaisem a Frankem Caprou. Je tu přítomna ona caprovská ideologie, která praví, že vztahy mezi lidmi jsou v konečném důsledku tím jediným důležitým a ti, kteří si je budují, mají v nich ukrytý ten největší kapitál. Přesto je to stále i Gervais, který si lidi níkdy přehnaně neidealizoval a ukazuje je až s nepříjemnou realističností a upřímností takové jací jsou. Nepamatuji si, že by si kdo troufl v hraném formátu ukázat staré nebo duševně nemocné lidi s menší mírou idealizace než s jakou se setkáte zde. Není to zaražející, že mě Gervais přiměl cítit sympatii k lidem kteří občas vedou nechutně oplzlé řeči nebo neudrží ve správnou chvli extrementy v těle. Možná že právě tohle je ten pravý humanismus. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Znova niekde úplne inde ako by sa od Gervaisa, alebo obyčajného seriálu čakalo. Derek je vo svojej podstate veľmi smutný príbeh o stroskotancoch a starcoch, ktorý si udržiavajú pozitivizmus v tej najčistejšej podobe a ktorý sú vo svojom úzkom okruhu sebe navzájom veľmi dôležitý. Seriál je hlavne úsmevný a aj keď úmyselne hrá na city, hrá na nich v tej najčistejšej podobe. Od začiatku priznáva aký je to seriál. Nehrá sa na prekvapivé zvraty ani na umenie. Snaží sa ukázať ľudskosť a snaží sa to robiť ľudsky. To je asi najväčšia devíza seriálu. Plus konečne úloha pre Karla Pilkingtona, ukázať svetu, že má aj herecký talent, aj keď jeho postava nie je až tak odlišná od jeho skutočného prejavu. Ale keď sa to tak vezme, ktorá v Gervaisovom seriály je? Gervais sám vytvoril novú postavu, ktorá sa nedá nezapamätať. Jeho Derek je láskavý, mentálny postihnutý, ale v konečnom dôsledku neuveriteľný dobrák, ktorý vás chytí za srdce a ak ste si seriál užívali tak ako ja tak v poslednej epizóde príde aj na slzy. Pre mňa znova príjemné prekvapenie a úžasný zážitok. 1 séria -100%, Veľká škoda odchodu Karla Pilkingtona. Na druhú stranu je to znova prekvapenie, pretože jeden z najkontroverznejších komikov natočil ďalších 6 dieľov, aké pohladia dušu a sú manifestáciou ľudskosti a šťastia v nedobrých podmienkach spoločnosti. 2. séria 100%. Konečne po dlhom zháňaní pozretý aj finálny diel. Na Gervaisových dielach zbožňujem to, že ma vedia dojať a pobaviť. Derek je krásna postavička a zase raz mu pripravil Gervais krásne finále. ()

Reklama

Splasher 

všechny recenze uživatele

Není to tak dlouho (25.11. 2011 abych byl přesný), co jsem Derekovi slíbil odpad! Myslel jsem si, že ani s obsazením Karla už tohle hodnocení nic neovlivní. Ale ono jo. Tenhle pilot je totiž mnohem propracovanější, než ten starý 7mi minutový klip, jehož odstranění z YouTube si z marketingových důvodů určitě vyžádal Channel 4. Na druhou stranu jsem rád, že tlak veřejnosti vedl Ch4 k opatrnějšímu přístupu a místo celé série zatím zůstalo jen u pilotu. V něm je totiž předvedena (hlavně ve scénách s Karlem) řada již dříve prověřených a povedených momentů. A bojím se, že do případných dalších dílů si pan Gervais schovává jinou řadu - těch pro mně jen těžko skousnutelných. _ Derek Noakes asi vážně bude jen poněkud špatně zahraný dobrák; ale co víme určitě je, že Ricky je strašnej hajzl. _ Schválně jestli kvůli pozitivním recenzím CH4 přehodnotí své rozhodnutí. _____ Šest dílů je za námi a já tu nechám původní komentář a nakonec i původní hodnocení slabších 3 hvězd. U některých dílů (nejvíce u toho posledního) jsem měl velmi podobné pocity, jaké mívám u sledování reklam. RG=20DN+20D+30H+30K. Přeberte si to, jak umíte. _____ Po dvou dílech druhé série musím jít s hodnocením dolů, protože tohle je vážně dreadful a s absencí Karla tomu nemůžou pomoci ani nové postavy á la Wilkinson. ___ Dnes dokoukáno. Určitě sem časem ještě nahodím nějaké cancy a možná i na chucpe dojde, abych nebyl omylem zařazen do škatulky "haters gonna hate". ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak zábavné, jak jsme zvyklí u Gervaise a jeho fiktivních dokumentů, ale hlavně dojímavé. Kdy se Ricky přeladil na tuhle vlnu? Těžko říct, ale funguje to! Žádný náznak sentimentu. Opět skvěle zahrané a napsané. Jen škoda, že tato série už tolik nedbá na ala dokumentární styl, což sice může v některých momentech pomoct, ale v celku si myslím, že to spíš zhazuje uvěřitelnost celého seriálu. ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Gervaisova verze etické (r)evoluce, která i přes svou nedostatečně zabroušenou naivitu dokáže oslovit. Bohužel rozhodně ne řadového diváka, na to je Derek paradoxně až moc populistický a dojímavý - což dokazuje slabší pilotní díl, který ještě neobsahuje mnoho z později kontrastně peprné druhé strany mince. Co se nedá Rickymu upřít, je odvaha jít do podobného konceptu takřka na vrcholu své popularity. Jen ale aby své pozitivně-evoluční moralistické apelování, které od něj posledních pár let pozvolna probublává, nepřehnal. Krutý ironik v něm je mnohem cennější než populistický dobrozvěst. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Karl Pilkington natočil všechny své scény za 12 dnů. (MeanWhile)

Reklama

Reklama