Reklama

Reklama

Andělský podíl

  • Velká Británie The Angels' Share (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Hořkosladká komedie nasáklá skotskou whisky. Robbiemu je něco málo přes dvacet let, nemá práci, se svou přítelkyní Leonie čeká syna, za napadení jiného mladíka je odsouzen k veřejným pracím. A k tomu všemu ho ještě rodina jeho přítelkyně vůbec nemá v lásce. V téhle situaci najde Robbie naději tam, kde by ji nejmíň čekal – ve skotské whisky. Když si Robbie odpracovává svůj trest, seznámí se s partičkou povedených existencí v čele s Rhinem, kleptomankou Mo a neodolatelně tupým Albertem. Vedoucí této pracovní skupiny Harry má vášeň pro whisky, a když celou partu vezme na degustaci tohoto ušlechtilého nápoje, objeví v sobě Robbie talent pro rozpoznávání těch nejjemnějších chutí. A když se navíc dozví, že se chystá aukce náhodně objeveného soudku té nejlepší whisky na světě, vycítí Robbie příležitost, jak zabezpečit sebe a svoji rodinu jednou provždy. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (171)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavé (viz strhující scéna se zpytováním svědomí při setkání s klukem, jemuž hlavní hrdina nakopal nehezky prdel)...ale jen do chvíle, než v sobě ten grázlík objeví geniální talent rozpoznat nejjemnější nuance v chuti whisky. Před zhlídnutím jsem nečetl obsah a nevěděl co mám očekávat, proto byl pro mě tento moment velký WTF, protože v tu chvíli musí být každýmu, kdo má jen trochu nakoukáno, úplně jasný, jakým směrem se bude děj dál ubírat. Tohle by mě zaujalo v devadesátejch letech, v roce 2012 ovšem pokládám podobné vystavěné příběhy za ztrátu času (přestože ho mám 3 prdele) a je mi úplně jedno, jak dobře je to natočený nebo zahraný. 40% ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Další snímek z kategorie nevadí, ale nic nezanechá. Milá jízda docela sympatických postav, originální plán, pár vtipných momentů, cool whisky, hezký krajinky, Edinburgh a pár zajímavých námětů, které jsou ale v zápětí ještě zajímavěji zabity. Pokud nemáte co dělat, je snímek ideální, pokud čekáte velký karlovarský zážitek, zapátrala bych ještě v programu... ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Po kritice řady skotkých přátel jsem se rozhodla nejít na Angels' Share do kina v Glasgow, v nějakém melancholickém okamžiku jsem se ale na vylíčení osudů lidí z města, kde poslední dva roky žiju, zašla podívat během mého pobytu v ČR. A s potěšeném jsem zjistila, že to není zdaleka tak špatný film, jak mi bylo Skoty tvrzeno. Ano, není to přehnaně originální, ano, postavičky se tu stávají jen figurkami, ano, je to snadno zapomenutelné, ale pořád tomu nechybí jistá dávka vtipu a nadhledu. Navíc je z mého hlediska vtipné sledovat reakce publika, které se směje už jen proto, že si čtveřice obleče kilt (ve Skotsku potkáte muže v kiltech na každém rohu), anebo se bavit překladem, který zjednodušuje názvy jako "Irn Bru" (typický nealkoholický nápoj) na "limonádu", "Highlands" (jeden z regionů Skotska) na "Vysočinu" a "South Side" (městská čtvrť) na prozaický "jih". [47th Karlovy Vary International Film Festival] ()

sud 

všechny recenze uživatele

V podstatě ryze hollywoodský námět zpracovaný zcela nehollywoodsky. Velmi snadno z toho šlo udělat pohádku o tom, jak chudák kluk s kriminální minulostí ke štěstí přišel, ovšem Ken Loach byl jiného názoru, vsadil více na realismus všedního dne (i když tomu, že by padesátikilový střízlíček zmlátil do bezvědomí metrákového pořízka se mi zdálo dost nepravděpodobné) a i když Robbie si zaslouží lítost i sympatie, za jeho temnou minulostí (a hrozbou temné přítomnosti) nechává pootevřené dveře. Příjemný lidský film se sympatickými civilními postavami a atmosférou chudých čtvrtí dnešní Británie. 80%. P.S.: Taky mám rád whisky. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ken Loach ve stáří tak nějak plynule přešel od sociálních dramat k sociálním komediím. Inu, proč ne. Režisér si vybral herce mezi skutečnými glasgowskými delikventy, takže ti pak vypadají velice přirozeně. A ten skoro až pohádkový příběh, do kterého je obsadil, mi docela sednul. Teď ještě tu sklenku whisky, a bylo by to dokonalé. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Pro whisky nadšence lze dodat, že ve filmu se objevuje dvakrát Charlie MacLean jako znalec skotské whisky. Pan MacLean je znalec v oboru a uznávaný autor na téma whisky. Publikoval již na deset knih a získal řadu cen. (Duoscop)
  • Film se částečně odehrává v prostředí destilérky Highland Park, která je umístěna na Oknejích a je dnes nejseverněji položená palírna skotské. (Duoscop)
  • Paul Brannigan hrá vo filme pochybného a problémového človeka. V skutočnosti bol v šestnástich rokoch uväznený na štyri roky za ozbrojený prepad. Po prepustení na slobodu bol nezamestnaný, frustrovaný a premýšľal nad samovraždou. (kacer4)

Reklama

Reklama