Reklama

Reklama

Rodinná tradice velí, že šťastný sňatek bývá až ten druhý a proto Isabelle již deset let otálí s vdavkami s mužem, jehož miluje od prvního okamžiku, kdy se setkali. Její sestra ale vymyslí plán, který přivede Isabelle do cesty trochu praštěného redaktora. A všechno je najednou jinak... Valerie trpí rozvodem se svým mužem a následnou osamělostí, kterou nedokáže ničím nahradit. Její sestřenice však vytáhne správný kalibr utěšování - příběh své sestry Isabelle. Ta se poddala rodinné tradici, podle níž je šťastné vždy až to druhé manželství. Když se tedy chce provdat za svou lásku, zubaře Pierra, musí nejdřív prožít jeden "nepovedený" vztah. Podle sestry spočívá řešení v Dánsku, kde se může vdát a ihned rozvést. Plán selže, protože po internetu domluvený ženich se neobjeví. V letadle se Isabelle seznámí s reportérem Jeanem-Yvesem. Isabelle s ním odjede od Afriky, kde se za něj provdá při masajském obřadu. Netuší, že on dal mezitím jejich "sňatek" v Paříži prohlásit za právoplatný a ona se tudíž nemůže provdat za Pierra. Snaží se po návratu do Francie sehnat svého nového "manžela", aby jí podepsal rozvodové papíry. Když ho konečně najde a přesvědčí k podpisu, Jean-Yves zjistí, k čemu opravdu posloužil. Jakmile papíry podepíše, Isabelle už ví, že udělala chybu. (TV Nova)

(více)

Recenze (109)

GrgaPitic 

všechny recenze uživatele

neskutečně kostrbatě vystavěná zápletka, i kdybych přistoupil ne teorii "kletby" tak další eskapády !* pozor spoiler*! bych pochopil tak do Dánska, ale do Keni a Ruska ? Jako vážně ? navíc jestli se dá hovořit o nějaké chemii mezi hlavními postavami, pak mezi těmi nesprávnými . Nuda šeď, 2 hvězdy jen za tu francouzštinu..... ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

(K)lamač srdcí režiséra Pascala Chaumeila byl pro mě před rokem sympatickým zjevením na poli (francouzské) romantické komedie. Všechny ingredience (tedy obsazení originálním duem Romain Duris-Vanessa Paradis, romantika, ironie a chvílemi naprostá parodie na sebe sama) tehdy utvořily témeř bezchybný, a hlavně originální filmový zážitek. A při geniálním předvedení scény z Hříšného tance to vše tak nějak zapadlo do sebe. U Perfektního plánu si ovšem tvůrci ve snaze o originalitu upletli na sebe leda tak bič. Už vstupní premisa s "prokletím" prvního manžela je trochu krkolomná, vláčet hrdinku po všech čertech ve snaze ženicha uhnat taky není nejlepší a hlavně - byť to spolu Diane Kruger a Dannymu Boonovi sluší, Chaumeil jim nedá na trase Kodaň-Nairobi-Paříž-Moskva a zpět vpodstatě ani chvíli oddych, tudíž věřit opravdovosti citů obou můžete jen s oběma očima zavřenýma. A to ani nemluvím o tom, že zatímco v boji o Vanessu se Duris utkal s rovnocenným soupeřem (Andrew Lincoln), tady je snoubenec jen těžce do počtu. Takže jako jednohubka tenhle film neurazí, přemýšlející divák si ovšem bude muset celý příběh představit jen jako historku od stolu, na níž je pravdy co by se za nehet vešlo. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Síce to bolo obrovské klišé ako sa vlastne dalo aj čakať, ale podstatný je ten príbeh a všetko okolo toho - a to treba uznať, že v žánri romantickej komédie už málokedy dokáže niečo svojou atmosférou zaujať a celkom aj pobaviť. Aj keď sa tu vyskytlo mnoho absurdností, ale to prostredie a aj spôsob akým bol príbeh podaný boli výborné. Najprv malý neplánovaný výlet do Keni, a neskôr ďalšia cesta do pôvabnej Moskvy. Práve tieto dve miesta so svojou príznačnou atmosférou dodali filmu ten správny feeling. V niektorých momentoch sa to dosť podobalo na How to Lose a Guy in 10 Days, ale našťastie to nebola žiadna vykrádačka. Francúzi opäť raz ukázali, že vedia vytvoriť naozaj dobré filmy. Napokon ani to klišé nebolo až tak neznesiteľné. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nepochopitelně zdlouhavá záležitost, kdy se nic neděje, jen se pořád dokola opakují trapné momenty a "humor" má vycházet z nadsazených situací, které ale nejsou ani vzdáleně vtipné. Snímek bez špetky šarmu a jakéhokoliv vysvětlení, proč ta láska nakonec přece jen propukne. No, u chlapíka se nedivím, protože Diane Kruger má v sobě precizní německou krásu, ale proč by se měla zamilovat ona do něj, je záhadou, kterou nemám chuť luštit tím, že bych se na to ještě někdy podívala. /20. 5. 14./ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud bude někdy chtít nějaká atraktivní, bohatá a trochu pitomá blondýna patnáctiminutového manžela, tak ať se na mne směle obrátí. Jean-Yves mi totiž dal skvělou inspiraci v tom, kterak si ji povodit a užít si přitom hodně zábavy. A když pominu to, že předpokládaný manžel č. 1, který měl samozřejmě být manželem č. 2, se k Isabelle hodil daleko víc, než náhradní manžel č. 1, tak musím uznat, že jsem se nejen skvěle pobavil, ale i poučil. O čem? Třeba o tom, že na Kilimandžáru není v noci čilý turistický ruch, o tom, že divoký lev reaguje pouze na povely v němčině a samozřejmě o tom, že letět do Keni v kožichu musí být pro filcky nápad k nezaplacení. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Když Isabelle (Diane Kruger) a Jean-Yves (Dany Boon) pozorují noční oblohu, vyjmenovávají souhvězdí severní polokoule, která jsou v blízkosti Kilimandžára jen stěží vidět. (veronikajel)
  • Jedná se o druhé společné setkání Diane Kruger a Danny Boona před kamerou. V roce 2005 se oba objevili ve snímku Šťastné a veselé. (claudel)
  • Film sa natáčal okrem iných lokalít i v Moskve. (dyfur)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno