Reklama

Reklama

Rodinná tradice velí, že šťastný sňatek bývá až ten druhý a proto Isabelle již deset let otálí s vdavkami s mužem, jehož miluje od prvního okamžiku, kdy se setkali. Její sestra ale vymyslí plán, který přivede Isabelle do cesty trochu praštěného redaktora. A všechno je najednou jinak... Valerie trpí rozvodem se svým mužem a následnou osamělostí, kterou nedokáže ničím nahradit. Její sestřenice však vytáhne správný kalibr utěšování - příběh své sestry Isabelle. Ta se poddala rodinné tradici, podle níž je šťastné vždy až to druhé manželství. Když se tedy chce provdat za svou lásku, zubaře Pierra, musí nejdřív prožít jeden "nepovedený" vztah. Podle sestry spočívá řešení v Dánsku, kde se může vdát a ihned rozvést. Plán selže, protože po internetu domluvený ženich se neobjeví. V letadle se Isabelle seznámí s reportérem Jeanem-Yvesem. Isabelle s ním odjede od Afriky, kde se za něj provdá při masajském obřadu. Netuší, že on dal mezitím jejich "sňatek" v Paříži prohlásit za právoplatný a ona se tudíž nemůže provdat za Pierra. Snaží se po návratu do Francie sehnat svého nového "manžela", aby jí podepsal rozvodové papíry. Když ho konečně najde a přesvědčí k podpisu, Jean-Yves zjistí, k čemu opravdu posloužil. Jakmile papíry podepíše, Isabelle už ví, že udělala chybu. (TV Nova)

(více)

Recenze (109)

rt12 

všechny recenze uživatele

Samotná zápletka mi přišla docela nablblá, dívala jsem se jen k vůli sympaťákovi Danymu Boonovi, kterýho mám ráda. Bylo to jak na houpačce. Situace, které bavily se střídaly s nudou, zavánějící trapností. Jelikož beru v úvahu, se jedná o romantickou komedii, kterých je opravdu povedených jako šafránu, dávám dobré ***. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Komedie, která si svou cestu na výsluní razí dosti neobratně, neboť vybrané způsoby, vkus a elegance jsou jí cizí. Leč její svérázný, poněkud humpolácký až buranský styl vás možná zaujme - záhy seznáte, že si na nic nehraje ... a než si toho stačíte povšimnout, omotá si vás kolem prstu - svou neomalenou výřečností i střelenými nápady. Budiž jí přáno ... takže nakonec (trochu v rozporu sama se sebou) jí přihazuju solidní 4*. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Isabelle (Diane Kruger) je sympatická a atraktivní blondýnka, která má desetiletý vztah, který má být co nevidět zpečetěn sňatkem. Na tom by nebylo nic tak zvláštního. To zvláštní ale je, že ženy v její rodině již od pradávna stíhá prazvláštní kletba, která prvním svatbám nepřeje, a ty vždy skončí rozvodem. Teprve až druhé manželství je šťastné. Isabelle chce na kletbu vyzrát. Vezme si prvního muže, na kterého narazí, a hned se s ním dá okamžitě rozvést. A tak zlomí kletbu, protože svatba s jejím současným přítelem bude až druhá v pořadí. A je jedno, jestli to bude redakční pisálek, spisovatel knih pro děti a "crejzymen" v jedné osobě jako je Jean-Yves (Dany Boon), kterého střetla v letadle na cestě do Dánska, kde je krátkodobé manželství s okamžitým rozvodem legální. Místo plánovaného Dánska, nakonec s obětí svého vypočítavého plánu, skončí v exotické Keni. Vše se pořádně zkomplikuje poté, co zde s Jeanem-Yvesem absolvuje masajskou svatbu. Ten se po návratu domů nechce své novomanželky vzdát. I on na svůj protějšek připravil lest, se kterou Isabele nepočítala, když nechal sňatek tajně stvrdit na úřadu a tím jej tedy uznat za právoplatný. Dva lidé, co se k sobě nehodí, není mezi nimi žádná chemie a jejich vztah je jen na papíře, by měli jít rychle od sebe, ale jak to udělat, když doklad o rozvodu je z "manželovi" strany v nedohlednu. Nejlepší bude začít dělat svému choti naschvály, anebo se do něj neplánovaně zamilovat. Isabellin příběh vypráví u štědrovečerního stolu před svými příbuznými její mladší sestra a ti ho už znají nazpaměť, ale pro její právě se rozvádějící sestřenici, je to něco nového. Tahle forma vyprávění rozhodně neubírala příběhu na jeho bláznivosti a originální nápaditosti. Své zastoupení v něm má dobrodružná romantika exotických dálek, originální humor i správně praštěná ústřední dvojka. Sličná Diane Kruger je sice v mnoha ohledech lepší než její filmový partner Danny Boon, ale jejich nesourodost byl dobrý tah a postupně jim to spolu začalo šlapat. Film má několik originálních fází a navštívíme s ním Afriku i Rusko. Jakmile se film odkloní od své crazy fazony k romantickému sbližování, začne se na povrch dostávat jeho předvídatelnost. Samozřejmě, možná se v průběhu originálního příběhu tak trochu pozapomnělo na jeho (možnou) předvídatelnost, což jen svědčí o dobrém režijním přístupu. Francouzský režisér Pascaul Chaumeil, až do jeho zlomové romantické komedie "(K)lamač srdcí", točil převážně pro televizi, ale na tomhle snímku to není vůbec znát. Perfektní barvitý vizuál a velká porce režijní invence zaručují kvalitní divácký zážitek. Na romantiku s nadhledem je Chaumeil dokonalý specialista. A projde mu nejspíše i to, že si i málo atraktivní muž může získat srdce atraktivní ženy. No, jak vidíte, v romantických filmech je možné všechno. 90% ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak takovou prdel jsem opravdu nečekal. Nebudu S! ať si budoucí diváci užijou. Já jsem se málem počůral smíchy a to min 2/3 filmu. I když při jedné scéně jsem měl pocit, že mě navštívilo malinký delirium... Pak se snímek zvolna posouvá do "romanticko-vážnější" roviny, ale neztrácí tempo. Jasně už tam tolik srandy není ani nemůže, když se řeší závažný věci. Takhle to dopadá, když si s ostatními jen hrajeme. Proč je člověk vnímavý až když mu teče do bot. Pointa- nevěřte pověrám se (ne)naplnila?... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá romantická komédia z francúzskej produkcie. Má celkom dobrý príbeh o žene z vplyvnej rodiny, ktorá je už desať rokov zamilovaná do muža svojich snov, s ktorým tvoria prakticky dokonalý pár, lenže kvôli zvláštnej rodinnej kliatbe, ktorá už dlhé roky spôsobuje, že prvé manželstvo každej ženy z rodiny skončí rozvodom a vydarí sa až druhé sa obáva vziať si ho, keďže o neho nechce prísť. A tak sa rozhodne pre zdanlivo ideálne riešenie, odcestovať do Dánska, kde sa dá rýchlo vydať a rozviesť, pričom k tomu chce využiť akéhokoľvek muža a vyberie si prvého, ktorý jej venoval pozornosť, cestovateľa a pisateľa turistických sprievodcov. A tak robí všetko preto, aby ho zaujala, pričom jej čaru podľahne, ale aj tak to s ním nebude mať jednoduché. Spracovanie sa mi páči, zápletka pôsobí v rámci žánru viac než dobrým dojmom a ponúka slušný potenciál vo viacerých ohľadoch a ten sa aj podarilo naplniť takmer úplne. Už od začiatku to navodí takú sympatickú atmosféru, takže si ma to celkom získalo, obe hlavné postavy sú úplne odlišné a síce k dokonalým charakterom majú obaja celkom ďaleko, no pre potreby filmu mi to plne vyhovuje. Určite musím pochváliť, že úroveň filmu sa takmer po celý čas len zvyšuje, takže dobre zvládnutá je už samotná časť s očarovávaním, ale keď sa už aj on stáva plnohodnotnou postavou, je to ešte lepšie, poteší, že kvôli jeho profesii sa dej odohráva na viacerých zaujímavých miestach, či už Keňa alebo Rusko, ktoré sa postarajú o viacero výborných situácií a navyše majú v priebehu dostatok priestoru aj zaujímaví členovia jej rodiny a tak to celkovo pôsobí veľmi príjemným a osviežujúcim dojmom, kde sa je na čo pozerať od začiatku až do konca. Jedine musím čiastočne vytknúť, že mám problém, keď sa hlavná postava pri definitívnom výbere partnera zachová týmto spôsobom, ale to je len subjektívne a v rámci filmu sa cez to dokážem preniesť. Veľmi spokojný som aj v rámci oboch hlavných žánrov, nájde sa tu dostatok slušných vtipných scén, pochváliť musím hlavne let v beztiažovom stave alebo návštevu zubára, ale sadla mi aj romantika, potvrdil mi to hlavne ten záverečný tanec. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, veľmi sympatické hlavné duo Diane Kruger a Dany Boon, ktorých som si už obľúbil aj z iných filmov a plno zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú výborné, v rámci žánru výrazný nadpriemer. Síce v rámci tohto žánru vyhľadávam takmer výhradne filmy z východnej Ázie, ale ani tento francúzsky príspevok ma rozhodne neurazil, výborné postavy, zaujímavý príbeh a kvalitný vizuál, ideálna romantická komédia. 75% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Když Isabelle (Diane Kruger) a Jean-Yves (Dany Boon) pozorují noční oblohu, vyjmenovávají souhvězdí severní polokoule, která jsou v blízkosti Kilimandžára jen stěží vidět. (veronikajel)
  • Jedná se o druhé společné setkání Diane Kruger a Danny Boona před kamerou. V roce 2005 se oba objevili ve snímku Šťastné a veselé. (claudel)
  • Film sa natáčal okrem iných lokalít i v Moskve. (dyfur)

Reklama

Reklama