Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé vesnice Babovřesky přijíždí mladý kněz. Pro místní vesnické drbny je jeho příjezd velké zklamání, ony si představovaly někoho staršího. Jenže to není jediná novinka. Drbna Horáčková, která dělá místnímu starostovi Stehlíkovi sekretářku, zažije šok. Na úřadu se objeví mladá a krásná Ivana, která se uchází o místo sekretářky. A protože Stehlík má Horáčkové plné zuby, Ivaně místo přislíbí. Jenže ona o práci moc stojí, a tak si před Stehlíkem doslova klekne na kolena. To uvidí Horáčková a dojde k přesvědčení, že se jedná o orální sex. A hned to samozřejmě roznese po celé vesnici. Do Babovřesk přijíždí Hálovi, kteří po smrti stoleté Trudy zdědili lukrativní pozemky se starým domem. Na ně má ale zálusk zdejší starosta a jeho povedený příbuzný. Jenže pozůstalí se rozhodnou, že si dům nechají. Když ho začnou opravovat, zjistí, že tam straší. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 471)

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Hm. Jedno se musí nechat: jakmile jsou na scéně Vondráčková s Dolanským, film působí dojmem relativně vkusně uvolněné podívané. Věřím, že kdyby Troškovi napsal scénář někdo, kdo má v hlavě méně hnoje a neustálé potřeby točit něco "krejzy", mohl by vzniknout příjemně lehký letní film. Jenže v Babovřeskách je těch dvou poměrně málo a je jim nabídnuta pouze krátká, přímočará a nicneřešící romantická linka. Všechno ostatní je na pytel. Trable s farářem a starostou jsou obdařeny natolik stupidními gagy, že pro mě byl problém úvodní polovinu filmu v kuse dokoukat. V Troškosvětě se tradičně nehraje na věrohodnost. Postavy se chovají infantilně a imbecilně, neustále pokřikují, směšně se pohybují a pitvoří, nedocházejí jim ani banální souvislosti a neustále konverzují ve stylu extrémně afektovaných kreténů. Ostatně jak jinak by se dostaly do tolika absurdně laciných dvojsmyslných situací. Finální hledání trezoru pro změnu působí jako parodie na zdravý rozum. Nechybí kvanta laciných fórků s obnaženými zadnicemi, nakopnutými rozkroky, sexuálními narážkami a kadícími holuby, přičemž se údajně jedná o "milou lidovou zábavu". Znamená to tedy, že je obyčejný divák primitivní idiot? Troška v nejmenovaném rozhovoru uvedl, že kvérů a násilí je ve filmech dost, načež natočí film, kde jsou plus mínus všichni odporní podrazáci, štětky, pomlouvači a ignoranti. A všichni se vyžívají v bezdůvodném násilí! Ale to se nepočítá, protože jsme přeci v lidové komedii! Boha, ten chlap buď večer vynechal dávku, nebo je úplnej magor! Totální fiasko je scéna s falešnými závěrečnými titulky - proboha, proč? Koho to napadlo? A proč mu za to nenafackovali? To fakt nikdo nevidí, že se to tam absolutně v žádném kontextu nehodí? Nepotěší ani vizuální stránka, místo vesnického léta z filmu svítí něco, co vypadá jako cukrlandové omalovánky. Co se týká srandy, napočítal jsem nakonec asi pět chvilek, u kterých jsem se lehce pousmál a u kterých si dokážu představit, že by jinde a jinak mohly být opravdu vtipné. Tady ne. Dolanský s Vondráčkovou by sice hvězdičku zasloužili, ale celek je tak strašlivě nesnesitelná pí***ina, že nemůžu jinak. ()

castor odpad!

všechny recenze uživatele

Rádoby humorná zrychlovačka. A celé kino se směje dalšímu Troškově dítku a téhle obří reklamě na leccos. Holt už definitivně rezignoval na jakoukoliv tvůrčí činnost. Mám za to, že když za oceánem vyplodí nějakou zoufalost, diváci jí odmítnou, tržby producenty zlomí a daný kousek k nám dojde maximálně na disku. U nás jde z českých přešlapů do kin všechno. Navíc si neustále stěžujeme, jak naši zákonodárci vyhazují miliony do vzduchu. My, diváci (hanba by mě fackovala, jít si na to sednout do kina), zase vyhodíme miliony do pokladen multiplexů. Dokážu ocenit i humor pro „obyčejné“ diváky, nechápu ale, co si z něčeho takového odnášejí. Možná, když se začne rozjíždět nějaká dějová linie, ten nemilosrdně ukousnutý konec/„pointu“? A co ta bolestivá stopáž? Uff, ještě, že bylo při televizní premiéře tolik reklam, moje bránice si mohla odpočinout. ()

Reklama

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška je rozporuplná postavička československej filmovej tvorby. Režisér, ktorý má svoj charakteristický rukopis, ktorý však mnohým filmovým kritikom nesmierne vadí, ale na druhej strane si získal pomerne výrazné sympatie bežného, jednoduchého diváka. Ja som ku jeho tvorbe hodne zhovievavý, nezatracujem jeho snímky, vždy sa snažím im dať šancu a v kľude si ich pozriem. Väčšinou však zostanem sklamaný. Tak tomu bolo i v prípade snímku "Babovřesky", ktorý pán Troška natočil v roku 2013. No nebol som len sklamaný, ale aj doslova znechutený z tých trapností, ktoré som tam videl. Celé to bolo absolútne pod úroveň diváka, ktorý má IQ aspoň sedemdesiat. Človek musí byť fakt idiot, aby sa pri tomto dokázal pobaviť. Je to nestráviteľný odpad! ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dověděl, že Babovřesky vidělo za jediný víkend 140.000 lidí, a průměrná cena vstupenky byla 150 Kč. A tak si říkám, že zde jsou opět - jak je u režiséra Trošky zvykem - samé negativní reakce, a aktuálně k 20.2.2013 29%, a již 789 hodnocení, ačkoli film je v kinech teprve od 14.2.2013. Dá se tedy předpokládat, že režisér Z. Troška má své diváky, má jich hodně, a ti zase rádi přijdou na jeho další filmovou legraci. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Což o to, je to blbé, ale jaksi úmyslně blbé a již z prvních minut je jasné, že za kamerou sedí tvůrce trilogie Slunce, seno. Velká většina scén by v normálním životě nikdy nefungovala, protože by se daly jednoduše vysvětlit, ve filmu se ale postavy chovají zcela nerealisticky, aby se mohl divák zasmát. Pro nenáročné české obecenstvo, které se určitě v mnohých postavách a situacích zhlédne, je to trefa do černého. Pavel Kikinčuk je jednoduše borec a už v Okresním přeboru byl k pokukání. Zato Langmajer v roli kněze je totálně mimo. To už bych dřív uvěřil mravenci, že dokáže dostat do kolenou slona. Každopádně být to o půl hodiny kratší, vůbec bych se nezlobil. Navíc co měl znamenat ten konec proboha? Borec odhodí sirku, výbuch, střih, titulky? To je Troškova představa o napínavém zakončení filmu? SPOILER: Výbuch měl zcela nulový dopad na děj ve druhém dílu, protože se všichni tváří, že se nic nestalo. Od Trošky očividně nelze očekávat, že by se řídil nějakými pravidly filmařiny :). Mnohem vtipnější než celý film jsou nepovedené scény. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (25)

  • Stehlíkovi a Šoustalovi jsou sousedé, ale ve skutečnosti je mezi domem starosty a farností ještě jedno stavení. (kajov28)
  • Natáčení probíhalo po dobu 36 dní v jihočeských vesničkách Netolice, Pištín, Záboří a Dobčice. Dále se filmovalo v Malých Chrášťanech, Hluboké nad Vltavou a Dřítni. (kobrahokej)
  • Lucie Bílá prehlásila, že rolu vo filme vzala len z lásky k režisérovi Zdenkovi Troškovi, a dokonca ani za to nechcela žiaden honorár. (ČSFD)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

Reklama

Reklama