Reklama

Reklama

To, že se jejich manželství rozpadlo, ještě nějak Richard a Kate překousli. A jako praví Britové celkem elegantně rozchod zvládli. Ale když zjistí, že jejich penzijní fond se stal obětí bezohledného a ještě navíc francouzské tuneláře, rozhodnou se, že to už je přespříliš. Vypátrají, že muž, který je připravil o všechny úspory, právě koupil své snoubence diamant za 10 miliónů dolarů a je rozhodnuto. Vypraví se za ním s jasným cílem – uloupit drahokam a pořádně se tak zahojit i pomstít. Tato jejich výprava, která je zavede z Londýna nejen do Paříže ale i na francouzskou Riviéru, má ještě jeden efekt – ukáže se, že přes všechno vzájemné provokování, neschválnosti, špičkování a škádlení, není jejich vztah až tak úplně vyhaslý. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

r007 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší komedie za posledních pár let. Svižné tempo, vtipné dialogy a excelující dvojice Thompson-Brosnan. Asi nedoporučuju mladší generaci, ale nám čtyřicátníkům, kteří se snažíme zahnat chmury a nepřipouštět si stárnoucí tělo, padne jako ulitý. Viděla jsem film asi 5x a pořád v něm objevuji něco nového.Pro mě nejlepší scéna jednoznačně: hlavní hrdinové po flámu v posteli.Nic originálnějšího a pravdivějšího jsem nikde jinde neviděla. Moc nepřemýšlejte nad scénářem, některé scény jsou trochu přitažené za vlasy, ale odpuštěno kvůli celkovému dojmu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Já mám prostě rád, když si lidi ze sebe dokážou dělat srandu. Žánr gerontokomedií není bohatý na dobré kousky, ale tento mezi ně patří. Už jenom hereckým výkonem té čtveřice lupičů diamantů. Ano, všecky vtipy jsou laciné, ale je tu i docela dost takových těch "vtipů na okraj", které jsou třešničkou na dortu (narážky na Bonda a jiné). A hlavně charisma hlavních představitelů. Chemie mezi nimi funguje, parta výborná predestinuje i dobrou zábavu. Ptákovina, ale na odlehčení trudného žití ideální. 80% ()

Reklama

dwbmb 

všechny recenze uživatele

Proč si tohle dělám. Nejspíš proto, že mám pro Hopkinse menší slabost díky staršímu Skoč až zítra, který mi utkvěl v paměti svou lehce hypnotickou bizzare atmosférou. Tentokrát zjevně žral hypnotika přímo Hopkins, když stvořil tohle dílko, které je taky bizzare, ale svou naprostou dementností. "Co by asi udělaly skutečné osoby, kdyby byly v takové situaci? Aha...no tak napíšeme pravý opak". A scénář byl na světě. Koukání na vypnutou obrazovku by mě bolelo míň. Jedna hvězda za Emmu, je to pořád číča! ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"I want women to see me as a mature man otherwise I'd feel like totally ashamed - young, rich, handsome with this sweet boat. So terribly predictable." No tak jasně, kdo by nechtěl mladého, bohatého krásného francouze s lodí? To se má fakt proč stydět, ani kolo bych si o něj neopřela. Ne dobře... být Thompsonkou, tak seru na Brosnana :D Ale jinak je to taková nevinná místy k pousmání komedie, kde můžete vidět bývalého Bonda jak má kovbojský klobouk, kotlety, knír a bojí se přejít po římse... taky uvidíte neuvěřitelnou měničku vzhledů v rolích Emmu Thompson, která se nebojí přejít po římse, ani krádeže, či únosu. Na jedno zhlédnutí a následní zapomenutí fajn. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Sympatická komedie s milými hrdiny, něco v duchu Honba za diamantem, jen v městském prostředí. Brosnan je stále šik a je příjemné ho vidět v komediální rovině, kdy si ze sebe střílí a dokonce je tam i malý parodický vtípek na Jamese Bonda. Není třeba víc rozepisovat, je to komedie, která potěší, je to hloupoučké, ale milé a nenáročný divák se rozhodně pobaví. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • Po plážovom volejbale si v bare Kate (Emma Thompson) objednáva martini, čo je jasná narážka na filmy Jamesa Bonda, ktorého hral aj Pierce Brosnan, ktorý v tomto filme hrá jej manžela. (Johnny.ARN)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Londýne, Paríži a vo francúzskom mestečku Antibes. (dyfur)

Reklama

Reklama