Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

Dale 

všechny recenze uživatele

Miestami celkom napínavé a dramatické (úvod v pred hotelom a v hoteli), no častejšie to pôsobí ako nechcená komédia o milej rodinke s dvoma malými deťmi, ktorá si poradí s tlupou ozbrojených rebelov. Tých viac ako dokončenie prevratu v ich krásnej domovine zaujíma, z nejakého neznámeho dôvodu, práve otecko rodiny, ktorý je bezvýznamným zamestnancom americkej firmy a sú doslova posadnutí túžbou poslať ho pod kytičky. Ak by to malo byť aspoň trochu reálne, tak by film skončil do pol hodinky, ale kto by chcel realitu od US akčňáku, že jo... ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Intenzivní napínačka, u které se až stydím, že jsem ji takovou dobu odkládal. Rodina s dětmi se na dovolené v Asii ocitne uprostřed převratu, ve kterém místní loví američany a je to atmosferická jízda jako prase. Potěší áčková herecká hlavní dvojka, přiměřená stopáž, která ani na minutu nenudí, a hlavně všudypřítomná akce, paranoia a zběsilý útěk před násilníky. Jednoduchý, ale krásně funkční celek, jehož nejvetší předností je schopnost přišpendlit diváka do sedačky, a to se mi zas tak často nestává. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Neškodnej thriller, kterej diváka uvrhne zpátky do devadesátých let, kdy byly akční filmy svižný a drsný. Režisér nám s přehnanou ambicí chtěl ukázat trochu šoku, hodně akce a i nějakou tu digitální atrakci. Bohužel na dnešní dobu nemá ale čím překvapit, nebo strhnout, natož pak konkurovat v kinech komerčním palbám za stamiliony. Jednohubka, která by před dvaceti lety mohla být skvělým "áčkem", nemá v současnosti na víc, než televizi. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|75%| Ale jo, docela netypický film pro mě a sedl mi. Bavil jsem se od začátku do konce. Asi tak první půlka filmu – docela obrovské napětí. Druhá část filmu už tak napínavá nebyla a už to začalo docela ztrácet to pravé ořechové, ale výraznou chybou to nebylo. Kdyby se to drželo až do konce, byl větší rozpočet atd tak by to mohla být ještě větší pecka. Rkový rating byl docela dost využit, ikdyž já bych ještě o něco přidal. Pár zajímavých nápadů zde bylo. Herecké obsazení bylo slušné. Brosnan mi zde přišel trochu rozporuplný, škoda, že tak v posl době klesl s filmy, ale nevadí. Hudba ušla, zbytek aspektů také. Finále mohlo být napínavější. No, dost kritiky. Zasloužené 4* dávám. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

No vida, Dowdle se rozhodl natočit akční thriller, a ten je překvapivě lepší, než jeho dosavadní hororová tvorba, minimálně o třídu. Snad vůbec poprvé oživil postavy, kterým lze fandit a jejich osud vám nebude šumák. Takže když se jeho americká rodina ocitne ve sračkách, musíte jí držet mokré pěsti a jste násilně donuceni jim verbálně pomáhat - "Utíkej, vole, tam nelez a tohle nedělej, nebo všichni chcípnete!" Dá se říct, že Wilson si tu víceméně zopakoval útěkářskou roli, když sloužil Za nepřátelskou linií, takže těch pár přestřelek musí obstarat starej mazák, jemuž Jeden svět nestačil. Podívaná je to pak velmi svižná, místy až adrenalinová (střecha) a natolik realistická, že vaši letošní dovolenou v Thajsku nejspíš odložíte a místo toho si domluvíte něco bližšího. Třeba Šumavu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Vojaci v závere filmu kričia na rebelov v angličtine. V skutočnosti by kričali buď vo vietnamčine, khmérčine alebo vo francúzštine. Nikdy však nie v angličtine. (Real Tom Hardy)
  • Geograficky má děj filmu nejblíže ke Kambodži, jehož hlavní město Phnompenh je po řece Mekong skutečně nedaleko Vietnamských hranic. (Tillia)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama