Reklama

Reklama

Balerína

  • Francie Ballerina (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film vypráví příběh Félicie, mladé osiřelé dívky, jejíž největší vášní je tanec. S pomocí svého nejlepšího přítele Victora se jí podaří uprchnout ze sirotčince a vydat se na dlouhou cestu do Paříže, kde na ni čeká mnoho nelehkých úkolů a zajímavých setkání. Zábavný a dojemný film o přátelství, sebedůvěře a rodinných poutech. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (108)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $24,702,560Tržby Celosvetovo $106,127,278▐ Na to že to nerobilo žiadne elitné animačné štúdio (Pixar, DreamWorks, 20th Century Fox, Sony) tak ide o dosť podarený počin. Dejovo pútavé a zábavné, pekná choreografia, dobré zasadenie do určitého obdobia v Paríži a animácia na veľmi slušnej úrovni. /70%/ ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Motiv jakožto morální poučení („jdi za svým snem“) zazní naplno hned v úvodu a je tedy velmi dobře odhadnutelné, jak se příběh tancem nadané siroty v Paříži bude odvíjet; nepřekvapí snad skoro ničím – od prvních kroků přes "rockyovský" trénink po grandiózní úspěch. Je to celé takové sympatické, že se na nikoho nedá moc zlobit, přestože dramatický konflikt v závěrečné třetině vyznívá zbytečně nuceně; a aby se bavili i kluci a nejenom holky, zařazuje také dvě hódně přestřelené akční sekvence (útěk ze sirotčince, finále na Soše svobody). ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kouzelná pohádka o malé dívence Félicii, která celým svým srdcem touží stát se baletkou. Za vytrvalé podpory Victora, vynálezce a kamaráda do každého počasí, a díky pomoci Odette se dostane do taneční školy v Paříži a zúčastní se konkurzu, kde je každý den o jednu tanečnici méně. A právě její upřímná taneční vášeň spolu s poctivou přípravou - "Vyskoč, zazvoň a při dopadu nesmíš rozstříkat vodu." - z ní udělají jedinečnou balerínu. Příjemné a pohodové pokoukání s milým hudebním podmazem. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Krásné, milé a půvabné, byť pohádkově naivní. Sen každé malé holčičky v touze po špičkových piškotkách, se rozplyne jak pára nad hrncem okolo 12 roku života, když v nich započne trénovat.  Neb v tomto případě více než kdy jindy platí, že krása (pohybu) bolí.  Pěkně postavený příběh, který místy dosti rušivě kazila naprosto nevhodná hudba. Proč nenechali tvůrci zaznít nádherné melodie např. z Louskáčka je mi záhadou. Za mne 85%. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Někdy se v životě musíte hodně otáčet aby jste dosáhli svého snu! Baletní Karate kid potkává modermo! Nemám slov.... dokonalé, vtipné, veselé akční... nenucené a Nédisney-afektivní z perfektní choreografii, hudbou, postavami, dějem.. a pihatou zrzečkou v hlavní roli.... nářezné kreslené překvapení tohoto roku. BraVO! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. října 2016 na festivalu Mon ve Francii. (ČSFD)
  • Victor se stal pomocníkem stavitele Gustava Eiffela, autora Eiffelovy věže. Eiffel vytvořil i železnou konstrukci pro sochu Svobody (dle návrhu Fréderica Auguste Bartholdiho). Oba tyto monumenty se ve filmu objeví. (Ganka)
  • Názov filmu sa objaví až na konci. (Astonko)

Reklama

Reklama