Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Debutový film britského rapera Plan B zachycuje britský underground v nejsyrovější podobě. Krádež, prostituce, drogy a vraždy jsou na denním pořádku. Režisér - vypravěč, vás provede londýnským podsvětím a přesvědčí vás o tom, jak je britská vláda pasivní k jakémukoliv řešení. Nedílnou součástí filmu je hudba, kterou zajistil právě režisér a jeden z největších talentů současné britské hudební scény. (sedlina88)

(více)

Recenze (79)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat film Ill Manors je pouze vedlejším doplňkem k vynikajícímu rapovému albu, které funguje výborně i na samostatný poslech a videoklipy vůbec nepotřebuje. Snímek má pár silných okamžiků, ale špinavá gangsterka není ničím převratným ani na Britských ostrovech. Zůstávají "hudební čísla", která jsou ale tak silná, že Ill Manors je snadno nejlepším muzikálem roku. Hudebně tedy zážitek výborný, jako film? Not impressed. Ono těm nasraným Angličanům nic jiného nezbývá, když to Mike Skinner zabalil. 60 % ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…ZAPNĚTE PÁSY, PROTOŽE JSTE VSTOUPILI NA ŠÍLENOU JÍZDU, KTERÁ SE JMENUJE ILL MANORS, KDE SE VEČER DĚJÍ POŘÁDNÉ VĚCI.“..... /// Sedm dnů, osm postav a Londýnská ,,Forest Gate“. Feťáci, kurvy, dealeři, vraždící děti, lidi bez naděje … a jejich drsný příběhy vložený do jednoho. Lidi, který Bůh ignoruje, snažící se přežít jak umí. ZLOMENÁ BRITÁNIE. Baví mě styl vyprávění s hudbou a texty plnejch rapovejch výpovědí tvořící děj (což překvapuje dvojnásob, páč já a rap = pole neorané…nebo minové?). Stejně zajímavý je i propojení postav. Jinak se samozřejmě připravte na věci, který by mně dřív hlava nebrala. Teď už su ale velkej a o životě a světě vím svoje. Jestli hledáte místo kde se lidi nemodlej za úspěch a zároveň jste sociálně založený – zrovna teď asi na nic lepšího doma v obejváku nenarazíte. (…ale kdyby jste chtěli jít ven….) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Baví mě filmy, ve kterejch se daj dobře zpeněžit parchanti v kočárku. 2.) Vždycky mám Plán B. 3.) Thx za titule ,,KeeperX“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuju, že Ill Manors jsou mi prostě vrcholně sympatický - ten film má koule, nebojí se technicky experimentovat, herci jsou slušný, nejedna situace je perfektně vygradovaná (za mě vede poprava u řeky) a drsná in da hood atmosféra je celkem autentická. Navíc celá tahle paráda stála 100 000 liber. To je pro představu třeba půlka toho, co stojí jedna dialogová scéna v Sherlocku Holmesovi. Zápory Ill Manors se prakticky všechny dají vztáhnout na to, že Ben Drew si to celý napsal a nakroutil sám. A vlastně je celkem zábavný z toho ty malý chybky vypichovat. Scénář například dobrou půlku událostí vytváří pomocí strašných náhod, což je vážně tak přibližně první/druhej semestr předmětu tvůrčího psaní. Stejně nepatřičně působí snaha režiséra celou tu mozaiku nějak filmově na konci uzavřít, což po něm fakt nikdo nechce a věrohodnosti taky moc nepomáhá fakt, že hlavní postava má silnější morální kodex než já. Ale stejně... ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Nemusí se vám to líbit, nemusíte s tím souhlasit, ale to je asi tak všechno co s tím můžete udělat. Drsná, ale pravdivá realita současného Londýnského podsvětí, do které by nikdo z naší relativně klidné středoevropské pohodičky nechtěl spadnout. Dobře napsáno i natočeno, až na ten trochu přibarvený konec, ale to se dá odpustit. Určitě nedoporučuji na pohodové nedělní odpoledne a pro příznivce dechovky. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Čtvrť plná sraček- volně přeložený název filmu. Město bohů v anglickém znění. Čtvrť plná dealerů. feťáků, šlapek a beznaděje. Tvůrci nám servírují několik příběhů lidí, kteří se dějem pak volně proplétají. Není naděje a to je vše. Nic nového, přesto nezavrhuji. Přes velmi divný a nudný začátek poměrně slušné sociální drama. Viděl jsem ale i lepší kusy. 60% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Ben Drew (Plan B) si střihl malé cameo, když se objevil jako řidič taxi v poslední scéně před titulky. (KeeperX)
  • Pri požiari v bare Earl of Essex pred koncom filmu môžeme vidieť pristavené požiarne auto, ale sirény je počuť v diaľke, akoby len práve prichádzali. V ďalšej scéne sú už všetky bezpečnostné zložky v pohotovosti. (vander19)
  • Na začiatku filmu, keď je zatknutý Ed (Ed Skrein), ho do cely privádza strážnik v uniforme anglickej väzenskej stráže, keď ho po 24 hodinách prepúšťajú, má na sebe žalárnik uniformu britskej polície. (vander19)

Reklama

Reklama