Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je adaptací stejnojmenného románu Théophila Gautiera. Vypráví příběh o statečném zchudlém gaskoňském šlechtici Sigognacovi, který se zamiluje do krásné herečky Isabely a z lásky k ní se stane pod jménem kapitán Fracasse členem kočující herecké společnosti. Chrání milovanou Isabelu před dotěrnostmi šlechticů. Na smrt si znepřátelí záletného barona Vallombreusa, který podniká všechno možné, aby Sigognaca zničil a zmocnil se Isabely. Odvaha a ostrý kord gaskoňského hrdiny překonají všechny nástrahy. Nakonec se ukáže, že Isabela je dcerou mocného knížete de Moussy a Vallombreusovou nevlastní sestrou. Pak už nic nestojí v cestě štěstí mladé dvojice na Sigognacově zámku, který se už nebude jmenovat Nouzov, ale Blaženov. (celuloid)

(více)

Recenze (28)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Když mi žádný z dvaceti dostupných televizních kanálů není dost dobrý, sáhnu po stařičké klasice z mého mládí. Toto je velmi příjemná kostýmní romance, jakých v 60. letech vznikla celá řada. Mimo dobrodružného příběhu a barvité výpravy se může pochlubit v hlavní roli mým oblíbencem Jeanem Maraisem, který sice v době natáčení neměl daleko do padesátky, ale své role galantního milovníka a ochránce žen se zhostil s grácií a šarmem. Mám tyto staré šermířské příběhy ráda, dokonce mě kdysi přivedly k jezdeckému sportu a historickému šermu. Snad neupadne v zapomenutí a najde si diváky s romantickou duší i dnes. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Mám pro tento příběh slabost v knižní i filmové podobě. Myslím, že tato adaptace se povedla, a pokud vezmeme v úvahu stáří filmu, je dobře koukatelná i dnes. A ten, komu přijde film málo akční, nechť si přečte pár stránek z Gautierovy předlohy a bude žasnout, jak strhující film podle ní vzniknul. Není to zkrátka pro každého. Ale který filmový žánr je? ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 14.5.1977 --- réžia českého znenia (ČST Praha) = ZDENĚK COUFAL (7.2.2009)I                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       I ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Třemi hvězdičkami nepodcením, ani nepřecením tento dobrodružný snímek z doby, kdy jsme se chodili do kina bavit a ne očekávat superskvělé "boží" díla jako někteří z nás dnes. Pobavili jsme se, po kině třeba zašli ještě na jedno (pokud nám před nosem ve 22,00 hodin zrovna nezavřeli) a film byl "zapomenut" a my se opět uzavřeli do své "ulity" vyspělého socialismu. :-( ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Jede, jede rytíř, jede do kraje, nové dobrodružství v dálce hledaje. Neví co je bázeň, neví co je strach, má jen velké srdce a na botách prach. Jean Marais v roli dalšího hyperudatného modrokrevníka, jehož jediným jměním je titul a atributem neposkvrněný charakter předvádí svůj standardní výkon. Co však ještě víc potěší oko i srdce každého milovníka staré filmové Francie, je hvězdné, ba přímo nebeské obsazení vedlejších rolí a geniální předposlední scéna. Vive le théâtre! ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama