Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie s prvky kriminální zápletky, ale spíše jaksi mimochodem. Spíše bych film hodnotil jako pohlazení a důkaz o tom, že láska může kvést v každém věku. I když některé scény byly opravdu vtipné, například v závěru filmu sledování únosce a P. Noireta, který prchal v autě se zařazenou jedničkou, následován usínajícím policejním kordonem... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Něžné kuře je kombinací pohody, romantiky, zábavy a kriminálky s tím, že tenhle žánrový guláš drží pohromadě kvalitní dialogy, kvalitní herecké výkony a kvalitní hudba. Ta vážnější kriminální zápletka zde není nějak silná a projeví se hlavně na konci příběh. Celému fimu vevodí vztah Lisy s Antoniem, který udržuje úsměv na rtech po většinu doby divácké konzumace kuřete na něžný způsob. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Philippe De Broca /Belmondovky Muz z Ria, Muz z Hongkongu a Le Magnifique/ natocil krasnu kriminalku/fryler, ktoremu suverenne kraluje skvela Annie Girardot a rovnako dobry Phillippe Noiret. Vrazda poslanca parlamentu je silnym nametom na film , herecke vykony su obdivuhodne a De Broca sa ukazal ako mimoriadne schopny filmar. Pre mna z roku 1978 to najlepsie, co Europska kinematografie vyplodila, spolu s Bergmanovou Hostsonaten a Corbucciho filmom Pari e Dispari. 100 % ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Ženská emancipace v té podobě - zdaleka ještě ne dokonalé - jak ji známe dnes, začíná zhruba před 30-40 lety spontánním vzplanutím osmašedesátého roku. V jiné podobě ji odráží anglický seriál DEMPSEY A MAKESPEACOVÁ jak to dokládá i připojený bonusový pozdější vzpomínkový komentář Glynis Barberové. Pestrý mix spolužákovské nostalgie, jiskření vlastně protikladných profesí, skutečného těžkého případu i sarkastického nadhledu s jasnou převahou ženského prvku, ztělesněného dnes již zesnulou skvělou Annie Girardotovou, ale také neméně dobrým Philippem Noiretem, není sice zcela prost určitých vad na kráse; to však postřehneme teprve tehdy, blížíme-li se k jádru příběhu i autorského záměru. Odpověď na otázku, zda běží více o zábavu nebo naopak o převahu "velkého umění" odlehčeného chápavým úsměvem, ponechává autor, věrný jazyku své doby, na každém divákovi. Jedno je jisté: s touto komedií se nebudeme nudit ani vteřinu. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ďalší z filmov, u ktorých tvorcovia nemali jasno v tom, čo idú nakrúcať. Mrzí ma to o to viac, že vo filme hrá moja obľúbená Annie Girardot a voči Philippovi Noiretovi tiež nič nemám. A výsledkom bol film, pri ktorom som sa cítil trápne, ako keby som to spáchal ja. Škoda. Vždy je mi ľúto premárnených príležitostí. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Antonius (Philippe Noiret) jezdí na VéloSoleX 3800 z roku 1966. VéloSoleX je moped nebo motorizované kolo, obvykle označované jen jako „Solex“, které původně vyráběl francouzský výrobce Solex se sídlem v Courbevoie nedaleko Paříže ve Francii. Moped původně vytvořený během druhé světové války a sériově vyráběný v letech 1946 až 1988 přišel v různých iteracích, přičemž si zachoval stejnou koncepci motoru s válečkem spočívajícím na předním kole jízdního kola. Stal se mimořádně oblíbeným u školních dětí, studentů nebo pracovníků v továrnách, protože byl lehký a mimořádně hospodárný. (sator)
  • V roce 1978, po uvedení filmu ve Spojených státech, se producent Dean Hargrove chopil nápadu z tohoto filmu a vznikl seriál Dear Detective (od r. 1979) s Brendou Vaccaro v roli inspektorky. Po čtyřech epizodách byl seriál kvůli nedostatečné sledovanosti ukončen. (sator)
  • Natáčení probíhalo v Paříži a jejím pařížském regionu a také v městečku Honfleuru. (sator)

Reklama

Reklama