Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Lehká romantická komedie se proplétá se vcelku brutálním a krvavým kriminálním případem. Lehkost ale i přes všechny nože v zádech hraje prim, do černých vtípků ale de Broca nezabředá.  Jiskření mezi hyperaktivní komisařkou a trochu natvrdlým profesorem řečtiny příjemně nabíjí dobrou náladou, aby taky ne, když  nabíječkami jsou Girardotová a Noiret.  Vtípky jsou pak až na výjimky úsměvné, ale zase stále přítomné a zubil jsem se tak prakticky celou stopáž. Nejlepší je pak doslova zběsilá finální honička v autech , která  hravě strčí do kapsy i Bullitův případ.   Brzy si budu muset připomenout i druhý díl. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Chvíľami romantická komédia pre pamätníkov, chvíľami akčná kriminálka, chvíľami giallo ako od Argenta, vzápätí zase komédia. Ono to nakoniec ale predsa len funguje, je to taký veľký príjemný nervózny guláš. Noiret má sakra nervy, Girardot sakra kuráž a vrah je....uvidíte. Nežné kura má dve línie, jednu romantickú a druhú pátranie po vrahovi a podľa môjho názoru sa tak trochu bijú navzájom o svoju pozornosť. Najmä preto, že žiadna z nich nie je poriadne rozpracovaná. Ale ako hovorím, nakoniec to funguje. Treba prirátať ešte otázky emancipácie a mužského šovinizmu a bordel vo francúzskej politike. Čiže znova ako hovorím, je to guláš. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Z pohľadu hlavných bodov námetu nevšednejšia romantika, no keď sa ide do hĺbky tak jednotlivé časti tejto romantiky idú presne podľa osvedčenej šablóny, čo v istých chvíľach viedlo k miernej nude. No veľkou výhodou je sympatická ústredná dvojica, hlavne Noiret bol super, taký pôžitkár s obdivom ku starým klasikom a humanitným vedám. Ich dialóg skrátka bavil. Lepší priemer. 65/100 ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělé. Zhlédnuto víceméně náhodně a tak trochu nechtěně, ale pěkně si mě to udrželo u obrazovky. Neustálý příval vtipu (inteligentního!) ve skvělých dialozích (podobně kvalitní se v dnešní době snad už ani nedělají), kterým se nejde nesmát a povedené scénky + sem tam nějaká ta vražda jako bonus. Není co vytknout, holt staré snímky mají své kouzlo. Nádherně pobaví, plný počet, 5* ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Není to žádná řachanda. Jede to napříč různými žánry, těžko bych Nežné kuře někam zařadil, ale je to fajn filmík. Co se týče té kriminálky zápletky rozhodně jsem si napětím nehryzal prsty (tak jo, hryzal. Přiznávám. Ale ne napětím.) Ovšem rozuzlení je nepředvídatelné (pozor drobné spoilery) a vrahův úkryt v továrně originální (konec drobných spoilerů.) Romantické zápletce se příliš času nevěnuje, i tak je uvěřitelná a mezi miláčkem Anine (která zde hraje trošku drsňější postavu, než obvykle) a Noiretem je výrazná jiskra. I když bych rád fanoušky Noireta upozornil, že zde má přece jenom vedlejší postavu a nějak moc dlouho v celkovém součtu na plátně není. Čtyřka je zde slabší, ale to neva. Byla to dobrá podívaná. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Skladba, kterou zpívá sbor v restauraci, je „Agnus Dei“. Přestože zní jako duchovní chorál z 12. století, jedná se o novodobou skladbu autora hudby k filmu Georgese Delerueho. „Agnus Dei“, tedy beránek Boží, je velmi staré a rozšířené pojmenování pro Ježíše Krista. (sator)
  • Při ohledávání mrtvoly sahají policisté na vražednou zbraň bez rukavic. (sator)
  • Filmová továrna Cluipardi, která hraje v příběhu důležitou roli, se nacházela na adrese Allée Florent Schmitt 4, Saint-Cloud. Točilo se opravdu ve skutečné bývalé továrně, která byla však později zbourána. (sator)

Reklama

Reklama