Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Něžné kuře jsem se těšil. Doufal jsem, že se dočkám typické francouzské komedie. Jenže nedočkal. Phillipe de Broca to natočil trošku jinak. A i když jsem se po většinu filmu bavil, vážně, ale občas i s vtipem, pořád jsem měl takový ten nejistý pocit, že tomu víc jak tři hvězdičky nedám. Zase až taková legrace to nebyla. Spíš to mělo tak nějak od všeho trochu, včetně klasické francouzské kriminálky, ale ve výsledku nic. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Nežné kura je príbehom kriminálnej inšpektorky, ktorá pri vyšetrovaní vrážd sa opäť stretne zo svojou školskou láskou. Mám rád A.Girardot ( dnes bohužiaľ ťažko chorá), ale milujem herecké výkony P.Noireta. Jeho učiteľ je fantastická postavička. Nezabudnuteľná je aj posledná scéna a to naháňačka v uliciach Paríža. 90%. ()

Reklama

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne najvytríbenejšia ukážka krimikomédie zvanej francúzska - ani krimi ani komédiu tu nenájdete v kryštalicky čistej, ale odľahčenej podobe (pozor, nezamieňať s podobou "ľahkou"). Navyše ak vás láka predstava neustále cupitajúcej Annie Girardotovej, nie je čo riešiť. Iste nejde o nadčasové umelecké dielo, ale len štyri hviezdičky pre toto brilantné oeuvre sa mi zdá málo. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Pragmatická policajtka a neohrabaný vědátor, ale nádherně jim to spolu ladí. Ačkoliv Annie Girardot má za úkol být neohroženou ženou zákona, polovinu filmu poněkud neemancipovaně a elegantně procupitá v podpatcích (druhou polovinu řídí jako prase, případně se nechá vozit jinými, co řídí jako prase). Philippe Noiret ji krásně doplňuje a zvláště ve scéně, kdy vyhazuje zmrzliny z taxíku, je kouzelný. Za zmínku stojí i dvě role Lisiny matky a tety Suzanne. Tetičku hraje předválečná hvězda Simone Renant a v roce 1978 manželka producenta, který stál za vznikem Něžného kuřete (navíc s dabingem Jiřiny Bohdalové, to se taky málokdy slyší). Něžné kuře je dobře uvařeným koktejlem kriminálky a komedie, přesto z téhle dvojice filmů mám mnohem raději o dva roky mladší Ukradli torzo Jupitera. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Philippe De Broca /Belmondovky Muz z Ria, Muz z Hongkongu a Le Magnifique/ natocil krasnu kriminalku/fryler, ktoremu suverenne kraluje skvela Annie Girardot a rovnako dobry Phillippe Noiret. Vrazda poslanca parlamentu je silnym nametom na film , herecke vykony su obdivuhodne a De Broca sa ukazal ako mimoriadne schopny filmar. Pre mna z roku 1978 to najlepsie, co Europska kinematografie vyplodila, spolu s Bergmanovou Hostsonaten a Corbucciho filmom Pari e Dispari. 100 % ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Při ohledávání mrtvoly sahají policisté na vražednou zbraň bez rukavic. (sator)
  • Producentem filmu byl Alexandre Mnouchkine, jehož manželka, předválečná hvězda Simone Renant, se ve filmu objevila v menší roli tety hlavní hrdinky. (argenson)
  • Natáčení probíhalo v Paříži a jejím pařížském regionu a také v městečku Honfleuru. (sator)

Reklama

Reklama