Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

sator 

všechny recenze uživatele

Příjemný filmík zvlášť s původním dabingem-Galatíková -Řanda. Neblázněte, zákon říká že vraha musíme dopravit k soudu! Ale zákon neříká v kolika kusech.... Skladba kterou zpívá sbor v restauraci je "AGNUS DEI", přesto že zní jako duchovní chorál z 12. století jedná se o novodobou skladbu autora hudby filmu George Delerue . Agnus Dei, tedy beránek Boží je velmi staré a rozšířené pojmenování pro Ježíše Krista. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Philippe De Broca /Belmondovky Muz z Ria, Muz z Hongkongu a Le Magnifique/ natocil krasnu kriminalku/fryler, ktoremu suverenne kraluje skvela Annie Girardot a rovnako dobry Phillippe Noiret. Vrazda poslanca parlamentu je silnym nametom na film , herecke vykony su obdivuhodne a De Broca sa ukazal ako mimoriadne schopny filmar. Pre mna z roku 1978 to najlepsie, co Europska kinematografie vyplodila, spolu s Bergmanovou Hostsonaten a Corbucciho filmom Pari e Dispari. 100 % ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku vcelku príjemná a hlavne inteligentne nevinná francúzska krimi, na ktorej sa ale vôbec nedalo zasmiať. Je postavená hlavne na netradičnej zápletke, a je akousi predohrou ku klasickým akčným komédiám, ktorých zrod však podnietila americká produkcia. Je tu ale pár príliš naivných častí a jednotlivé celky až príliš okato do seba zapadali. Komika postáv pripomínala pantomimické spracovanie a mne tentokrát nesadla. 60%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Chvíľami romantická komédia pre pamätníkov, chvíľami akčná kriminálka, chvíľami giallo ako od Argenta, vzápätí zase komédia. Ono to nakoniec ale predsa len funguje, je to taký veľký príjemný nervózny guláš. Noiret má sakra nervy, Girardot sakra kuráž a vrah je....uvidíte. Nežné kura má dve línie, jednu romantickú a druhú pátranie po vrahovi a podľa môjho názoru sa tak trochu bijú navzájom o svoju pozornosť. Najmä preto, že žiadna z nich nie je poriadne rozpracovaná. Ale ako hovorím, nakoniec to funguje. Treba prirátať ešte otázky emancipácie a mužského šovinizmu a bordel vo francúzskej politike. Čiže znova ako hovorím, je to guláš. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přestože už bylo Annie Girardot v době natáčení 47 let, v roli Lisy jí to ohromně slušelo. Antoin v jeden okamžik prohlásí, že on je jako voda a ona jako oheň, ale následující události ukáží, že Lisa není jen nějaký táboráček, ale spíš plamenomet. Víc krimi, než komedie, ale ve francouzském duchu, takže ležérní polohy střídají hrrrmomenty a stejně jako tempo honiček, se přelévají i emoce. Skvělé výkony herců, podtrhuje i geniálně ladící dabing jak Věry Galatíkové, tak Čestmíra Řandy, takže zážitek je to veskrze retropozitivní. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Paříži a jejím pařížském regionu a také v městečku Honfleuru. (sator)
  • Skladba, kterou zpívá sbor v restauraci, je „Agnus Dei“. Přestože zní jako duchovní chorál z 12. století, jedná se o novodobou skladbu autora hudby k filmu Georgese Delerueho. „Agnus Dei“, tedy beránek Boží, je velmi staré a rozšířené pojmenování pro Ježíše Krista. (sator)
  • Antonius (Philippe Noiret) jezdí na VéloSoleX 3800 z roku 1966. VéloSoleX je moped nebo motorizované kolo, obvykle označované jen jako „Solex“, které původně vyráběl francouzský výrobce Solex se sídlem v Courbevoie nedaleko Paříže ve Francii. Moped původně vytvořený během druhé světové války a sériově vyráběný v letech 1946 až 1988 přišel v různých iteracích, přičemž si zachoval stejnou koncepci motoru s válečkem spočívajícím na předním kole jízdního kola. Stal se mimořádně oblíbeným u školních dětí, studentů nebo pracovníků v továrnách, protože byl lehký a mimořádně hospodárný. (sator)

Reklama

Reklama