Reklama

Reklama

Pan Charles Duchemin (Louis de Funès) hájí největší chloubu sladké Francie - gastronomii. Vydává knižního průvodce a hodnotí kvalitu a vytříbenost jednotlivých restaurací. Má starosti s nezdárným synem (Coluche), který se chce stát principálem v cirkuse, ale hlavně s podnikatelem Tricatelem (Julien Guiomar), „králem“ motorestů a závodních jídelen, který se chystá v ďábelském plánu skoncovat s tradiční francouzskou kuchyní. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (305)

reich 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z nejlepších filmů s Louis de Funès, který je hvězdně obsazen a zdatně mu sekundují komik Coluche, Julien Guiomar či krásná Švédka Ann Zacharias. Film má klasické gagy a scénky, které upoutají a pobaví. Oblíbená scénka: Duchemin a jeho převleky, rozhovory s řidičem či Margareto, proboha bacha na můj lustr. Právem má tento film tak vysoké hodnocení a rozhodně i já mu dávám pět hvězdiček a celkově ho hodnotím na 90%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ja jednoznačne krídelko, ale musí byť dobre prepečené. Jedna z tých legendárnych funesoviek, ktoré proste fakt môžem, pretože jeho mimika ma pobaví aj v blbých ženských šatách, ktoré na seba sem tam navliekol, ale hlavne dnes po skoro polstoročí príde tento film ešte aktuálnejší, než vtedy. Dnes všetko ovládajú fast foody a presne to, čo vidíme v tomto filme, tak takéto sajrajty reálne konzumujeme a ešte sa pri tom usmievame stojac v rade, lebo sa chystá meníčko z mekáča. Pri pohľade na tento film, kde sa hranolky, rybie prsty či párky vyrábajú a maximálneho kentusu možno len povedať, že autori boli vizionári. Len ten kentus dnes oslavujeme. V roku 1976 prišla nejaká umelá výroba potravín ako absurdné zveličovanie reality, dnes tú realitu žijeme. Alternatívou sú ale sójové rezne alebo vyprážané červy, pretože kravy príliš prdia. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl nějakou komedii s de Funèsem, a tak jsem docela rád, že tou další byla zrovna komedie o jídle. Jakmile je někde jídlo, hned mě ten film baví o hodně víc. Třeba "Lásce na kari" ta indická kuchyně strašně pomohla. Tady toho jídla zase tolik nebylo, ale spojení dvou skvělých komiků tomu dalo svoje. Výborně jsem se bavil. Tyhle filmy navíc dávám jen v češtině, což má ještě kouslo navíc. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Je to lehce zhovadilé, ale předběhlo to svou dobu a ani dnes to nepostrádá na aktuálnosti. Tento film dal v mém světě jméno těm nejhorším blafům a vývařovnám. Tricatel je synonymem pro všechny ty masné výrobky bez masa, mléčné výrobky bez mléka a restaurace, kde je UHO (univerzální hnědá omáčka) základem receptu na všechna jídla od předkrmu až po dezert. Ve Francii se s tím potýkali už v sedmdesátkách, my jsme si ty dobroty vycinkali klíčema na Václaváku taky. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Louis de Funés jako Charles Duchemin, slavný spisovatel píšící každý rok příručku pro turisty o francouzské gastronomii, hvězdičkách v hotelích a restauracích. Tento rok ho ale čeká problém. Menší restaurace začíná zkupovat Tricatel, který se dosud soustředil jen na závodní stravování. Duchemin se tedy rozhodne utkat se s Duchimenem v televizní show "Každá rána dovolena". Ale co se stane? Nešťastnou náhodou slavný vydavatel průvodce fr. gastronomií přijde o chuť? Tragédie...! Jeden z nejkultovnějších filmů s Funésem, kde nechybí ani jeho dvorní herečka Claude Gensac či známý fr. herec Colouche. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Louis de Funès (Charles Duchemin) prohlásil, že s touto rolí opustil svůj typický cholerický herecký projev a přešel na nový způsob herectví. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • V roku 1976 videlo film v kinách vo Francúzsku skoro 6 miliónov ľudí, čím sa stal najnavštevovanejším a najzarábajúcejším francúzskym filmom roka. (Arsenal83)
  • Když se Gérard Duchemin (Coluche) poprvé ukáže v cirkuse, schytá zásah sklenice s hořčicí. Když následně vstoupí do maringotky, má flek na jiném místě než po zásahu. (Ozzy88)

Reklama

Reklama