Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 3

Recenze (140)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipná a zábavná komedie, kde gangster Leopold Saroyan (vynikající Louis de Funés) najme naivního Antoina Marechala (Bourvil) k převozu auta z Neapole do Bordeuax, které je napěchováno kokainem, zlatem a diamanty z velké loupeže. Saroyan je nádherně ďábelsky výbušný a jeho humor eskaluje, například, když si sám opravuje auto, nádherně vše diriguje, všechny komanduje a nesnáší odpor. Marechal je trouba, mlsný kocour, který nikdy nedosáhne svého, i když si myslí, že má nadosach krásky Ginu (Alida Chelli) a později Ursulu (Beba Loncar), postupně svou naivitou přichází skoro o všechny kontrabandy, i ženy a jeho humor je spíše rozvleklý, takový bodrácký. Do toho samozřejmě vůdce druhého gangu, který chce vše pro sebe, Kokta Mickey (Venantino Venantini). A dva četníky zde hrají Guy Grosso a Michel Modo z Četníků. Ale celkově je to velmi zábavná, místy napínavá a výbušná komedie, kdy vyjde najevo, že není nejlepším nápadem najmout na důležitý úkol naivu, který si myslí, že je na výletě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno by táto komédia viac šlapala, ak by v úlohe "smoliara" bol samotný Funés. Ale ani tak by nezakryla dojem nevyužitosti materiálu, pretože to, čo bolo vtipné publiku v 60 rokoch, nemusí byť nutne vtipné o desiatky rokov neskôr. Eskapády s cukrom a unikajúci heroín potešili, ako fór číslo jedna je tu ale objednávka troch káv, ale samozrejme bez cukru. Tri hviezdy tak snáď iba za krásne lokácie a fajn letnú atmosféru, zvyšok je v mojich očiach sotva priemerný. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Uběhlo tak sedm let, co jsem tento film viděl poprvé, takže mé vzpomínky na něj byly mlhavé, ale pamatoval jsem si, že to byla zábava. Nyní, když jsem ho po sedmi letech viděl, tak jsem si uvědomil, že jsem si to pamatoval celkem dobře. Je sice pravda, že Funés má mnohem lepší komedie a bez něj by byl ten film o třídu horší, ale i Bourvil se snaží a ačkoliv je jeho romance v Římě s manikérkou naprosto zbytečná a někdy i nudná, tak mi vůbec nevadil. Je to takový sympatický trouba. V jeho scénách sice není tolik legrace, jako s Funésem, ale to nevadí. Protože ty Funésovy scény jsou parádní - například socha "ruce vzhůru", přehazování zbraně na útesu, sprcha v kempu,...Vše navíc jako vždy vyzdvihuje skvělý český dabing pánů Filipovského a Brudera. Jsou to sice slabší čtyři hvězdičky, ale film je příjemná oddechovka, která se ovšem musí vidět jednou za čas. Fantomas se každý půlrok v TV neomrzí, tohle nejspíš ano. Mimochodem taková zajímavost - dva četníky na hranici hrají stejní herci, kteří hráli četníky Tricarda a Berlicota v sérii četnických komedií s Funésem, kde sloužili právě pod jeho vedením. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kapku méně ztřeštěná, o to však výpravnější, road movie. Klasicky rtuťovitý De Funès dostal k mému zklamání docela málo prostoru Bumbrdlík Bourvil onu zbývající větší část nenaplňuje zrovna "srandou k popukání" a svým slizkým přístupem k ženám mi přišel chvílemi až otravný. A tím se dostávám k dvěma velkým , i když vcelku upozaděným, plus - krásným Danielle Rocca a Alidě Chelli. Svou přirozeností a krásou dokázaly alespoň trochu zjasnit vcelku šedivý film. Ale abych byl spravedlivý, tak i prostředí slunné Itálie a jižní Francie mělo svou působivost a některé pasáže byly, když už ne k "zabřichopopadání", tak alespoň k širokému úsměvu, v tomto ohledu se dá vzpomenout zejména přestřelka u fontány. Silnější trojka. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Louis de Funes (Léopold Saroyan) se s Bourvilem (Antoine Maréchal) při natáčení velmi spřátelil. Dokonce oba vymýšleli  svoje vlastní komické nápady, kterými by film obohatili.  Například scénu, kde Sayrovan spravuje auto a do toho hraje hudba, vymyslel právě Funés. (Pierre)
  • Po přenasazení českého dabingu z roku 1977 na remasterovanou kopii byla závěrečná scéna (původně výrazně zkrácená) ponechána v původním znění s titulky. (Disk)

Reklama

Reklama