Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 2

Recenze (139)

reich 

všechny recenze uživatele

Odpočinkový film, který nikdy neurazí, tak by se asi dal nejlépe shrnout.. Navíc obsazen geniálními herci jako byl Bourvil či Louis de Funès. Co bych vytkl je to, že film je zbytečně dlouhý a některé pasáže jsou docela zbytečné. Každopádně i tak má, co nabídnout. 60% ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Funés nehrá toho typického nerváka na akého sme zvyknutí, ale je príjemné vidieť, že vtipom prekypuje tak či onak. Významne k úspechu prispel aj Bourvil a títo dvaja velikáni si navzájom skvele sekundujú. Príjemným spestrením je aj malá rola "žandárov", ktorí si stoja za svojou povesťou. Túto skvelú kombináciu ešte dotvára prekrásne prostredie Talianska a Francúzska a máme road movie ako vyšitý. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipná a zábavná komedie, kde gangster Leopold Saroyan (vynikající Louis de Funés) najme naivního Antoina Marechala (Bourvil) k převozu auta z Neapole do Bordeuax, které je napěchováno kokainem, zlatem a diamanty z velké loupeže. Saroyan je nádherně ďábelsky výbušný a jeho humor eskaluje, například, když si sám opravuje auto, nádherně vše diriguje, všechny komanduje a nesnáší odpor. Marechal je trouba, mlsný kocour, který nikdy nedosáhne svého, i když si myslí, že má nadosach krásky Ginu (Alida Chelli) a později Ursulu (Beba Loncar), postupně svou naivitou přichází skoro o všechny kontrabandy, i ženy a jeho humor je spíše rozvleklý, takový bodrácký. Do toho samozřejmě vůdce druhého gangu, který chce vše pro sebe, Kokta Mickey (Venantino Venantini). A dva četníky zde hrají Guy Grosso a Michel Modo z Četníků. Ale celkově je to velmi zábavná, místy napínavá a výbušná komedie, kdy vyjde najevo, že není nejlepším nápadem najmout na důležitý úkol naivu, který si myslí, že je na výletě. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Funés jako bezcharaktérní pašerák drog společně s Bourvilem jako naivkou který na své dovoléné neustále nadbíhá ženám zaří v jedné z mých nejmilejších francouzských komedií a filmů vůbec, má totiž takové zvláštní charisma a moc příjemnou letní atmostféru.. Osobně ho mám raději než Velký flám. Oury dokonce chystal pokračování, které (bohúžel) nakonec nikdy nevzniklo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi první opravdu slavný film, kde se setkali té doby dva největší a nejslavnější francouzští komici a to Bourvil s Funésem. Mezi nimi to vždycky jiskřilo, a ačkoliv je Velký flám určitě lepší ani Smolaře nemůžu opomenout. Zábavná komedie, kde si Funés ve skutečnosti Bourvila neskutečně oblíbil a ačkoliv se v osobním životě příliš nevídali, je to jeden z mála lidí, které ve své branži dokázal respektovat a já se tomu všemu ani nedivím. Tahle komedie je jedna z těch, které mě dlouhou dobu minuli, ale když jsem měl to štěstí ji poprvé vidět, byl jsem rád, že existuje stále něco, co mě dokáže překvapit a potěšit zároveň. Oury, Bourvil, Funés jsou jasnou zárukou zábavy, která rozhodně nezklame. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu se objevuje zelené, bílé a červené auto, což jsou i barvy vlajky Itálie, ve které se natáčelo. (camper)
  • Pri nakrúcaní sa Louis de Funès (Léopold Saroyan) sťažoval , že jeho postava má v scenári omnoho menej dialógov ako postava kolegu Bourvil (Antoine Maréchal). Režisér Gérard Oury ho ubezpečil, že jeho herecké umenie spočíva hlavne v neverbálnych prejavoch, ale to komikovi nestačilo. Napokon do filmu pridali slávnu niekoľkominútovú scénu v sprche, keď sa drobný a vetchý Funès umýva vedľa obrovského svalovca. (Raccoon.city)
  • Inspirací k natočení filmu o převážení heroinu a zlata v autě byla pro režiséra Ouryho skutečná zpráva z "Černé kroniky". (Mariin)

Reklama

Reklama