Reklama

Reklama

Exeter

  • USA Backmask (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V starej, opustenej nemocnici, ktorej priestory v minulosti slúžili na liečbu detských pacientov s psychickými problémami, jedného večera prebieha teenagerská párty. Keď už sa v ranných hodinách začína väčšina z mladých poberať domov, niekoľko jednotlivcov zotrvá, aby si predĺžili zábavu vyvolávaním duchov. Už čoskoro sa všetci presvedčia, že zahrávať s mŕtvymi dušami sa neoplatí. Duch, ktorý sa vráti zo záhrobia, je mocný, pomstychtivý a túži ich všetkých vidieť umierať. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (65)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V starej, opustenej nemocnici, ktorej priestory v minulosti slúžili na liečbu detských pacientov so psychickými problémami, jedného večera prebieha teenagerská párty. Keď už sa v ranných hodinách začína väčšina poberať domov, niekoľko jednotlivcov sa rozhodne zotrvať, aby si predĺžila zábavu vyvolávaním duchov. Už čoskoro sa všetci presvedčia, že zahrávať s mŕtvymi sa neoplatí. Ja si teda nemôžem pomôcť, no mne vyslovene tragický "Exeter" neprišiel. Áno, áno, to správanie mladých, zhúlených "delikventov" je skutočne diplomu z inteligencie hodné, no vďaka pomerne rýchlemu rozbehu som sa celkom bavil. Samozrejme, nad vodou tento snímok nedrží nič iné, než kvalitne spracované gore. Nispel má za sebou jeden slušne spracovaný horor, presnejšie povedaná remake (TMMP), a jeden totálny prepadák, taktiež remake (P13th), takže kto od tohto priemerného režiséra, ktorý zrovna vlastnými nápadmi nechŕli, očakával "kačacie hody", mal si doniesť vlastnú hydinu. Kupodivu nebudem tak kritický ako po iné moje "nežné" dni, a šľahnem tomuto čistému nezmyslu tri hviezdy - 55% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Já bych to neviděl až tak černě. Jasně, Exeter je poměrně levnej a kompletně strašně stupidní, Nispel však nezapomněl na to, jak natočit hollywoodskou rutinu tak, aby divák během filmu třikrát neusnul. Po nutném intru a seznámení se s bandou budoucích obětí se celkem rychle přesuneme do druhé poloviny, která příjemně odsejpá, nabídne spoustu solidní, i když většinou digitální brutality (viz. například odseklá půlka ksichtu), a párkrát si udělá prdel i ze žánrových klišé (kočka, jak jinak). Doporučuju tedy vypnout mozek, k tomu tři lahvový plzničky a bude to v cajku :) ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Partička nesympatických dementů, starý blázinec, posedlost, exorcismus, vyvražďování a "nečekané" překvapení nakonec. Od pana Nispela jsem sice čekal ještě o trochu záživnější a působivější podívanou, ale jeho pokus o inovaci staré dobré vyvražďovačky není vyloženě špatný. Místy je dokonce vtipný. Ale vyloženě špatná je extrémně zhovadilá ruční kamera. A ani zaražené zubní kartáčky v očích, odseknutí kusu hlavy srpem, nebo ruce rozfrézované sekačkou mě neobměkčí, abych film s takhle mizernou kamerou ohodnotil nadprůměrně. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak se budu zase jednou plavit krvavou řekou proti proudu a hrdě prohlásím, že se mi to líbilo. Langa mám v oblibě už nějakej ten pátek, takže jeho přítomnost mě potěšila a jako jeden z mála mám rád i rejžu Nispela. Bonusem navíc je opuštěná psychiatrická léčebna nebo ,chcete-li , nemocnice. Vraždy jsou docela slušný jatka (kartáčky jasně vedou, v těsném závěsu je sekačka a na třetím místě srp) . Démon, co nám skáče do "hrdinů" je solidní psychouš a nejvíce se mi líbil v podání blondýnky (scéna se skříní je hezky mrazivá) . Film nenudí, herci jsou v pohodě, občas se člověk zasměje a celkově je to bezva zábava, tak se nenechte odradit hodnocením a zkuste to :-) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Marcus Nispel sa teda dost trapi, posledne dobre - slusny priemer - filmy mal z roku 2003 Texasky Masakr Motorovou pilou, a to uz bol rymejk a potom este 2009 Patek Trinacteho. Odvtedy sa trapi, toto je tiez spatne, atmosfery niet, herecke vykony su priserne. Vacsinu filmu sa len ziape a nezmyselne beha hore -dole a sem a tam po chodbach. Nispel veru novy hororovy talent isto nebude : 7 % ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Budova (The Ladd School), ve které se odehrává děj filmu, byla zdemolována v roce 2013. (Polgedney)
  • Film měl pracovní název Blacmask, ale v prosinci 2014 byl změněn na Exeter. (Terva)

Reklama

Reklama