Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Klasický pan Funes s partou oblíbených herců, kteří jsou vidět i v dalších filmech s tímto excelentním komikem. Řada zamotaných situací jen nahrává bezpočtu gagů a veselých situací. O dabingu snad ani netřeba vůbec psát. Pan Filipovský je prostě naprostá mega hvězda. Opět hluboká poklona oběma mistrům.  90 % ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jen průměrný de Funèsův film. Zpočátku i docela nuda, tatíček je cholerický ředitel a děti se urvou z řetězu na výměnném francouzsko - skotském pobytu, takže je Funès zběsile honí autem, na lodi, na draku i uhlířským vozem. "Sekáč. Letí na draku a loď si řídí rádiem." Ale za to máme very well konec, tempo se zrychluje, střídá se ztřeštěná akci za akcí - rvačka uprchlých dětí s námořníky, stíhání mladých svatebčanů letadlem i koňmo a na závěr koupání se ve skotské whisky. Jen mne poněkud překvapilo, že v Británii se snaží ventily uzavírat proti směru hodinových ručiček :), nejspíše místní tradice... Asi něco jako byly ty "prostě delikátní" ústřice v jogurtu, nebo rostbíf se šlehačkou. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=DLgxRv_7HQQ ()

Reklama

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Louis de Funes byl a je doteď známkou kvalitní komedie a jistotou zábavy. A ani zde nezklamal. Opět plno skvělých grimas, vtipných dialogů a hlášek a především plno vtipných situací, do kterých se dostává. Mám pro tohoto geniálního komika velkou slabost a jeho komedie zbožňuji a tahle je jedna z mých oblíbených. ()

Joeey 

všechny recenze uživatele

Extrémně přeplácaná komedie. Jeden z dalších hereckých koncertů L. de Funèse s tradičním repertoárem o příhodách jednoho vzteklého šéfa a zároveň panovačného manžela a otce. Tím jsem chtěl (schválně trochu ironicky) upozornit, že většina Funèsovek u mě klesá tím, že je neustále o tom samém. Senzační prázdniny se v něčem podobají komediím á la Pan účetní, zejména nadměrnou ztřeštěností (bláznivé komedie). I tyto komedie mám rád, akorát jsem si teď uvědomil, že zatímco u Pana účetního vznikaly další a další díly, filmy s L. de Funèsem jsou vesměs také o jedné a té samé hlavní postavě a lidech okolo ní, pouze s tím rozdílem, že se odehrávají pokaždé v jiném prostředí (četnická stanice, restaurace, škola, továrna...) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další z těch filmů s de Funèsem, které vlastně vůbec neznám. Bylo to na mě celé takové moc uježděné, pořád se někam jezdilo, pořád se někdo za někým honil. Až moc takové tradiční, až moc klišovité a groteskní, což mi v tomhle případě prostě vadilo. Navíc mě nenadchnul ani dabing, který byl skvělý jen v případě hlavní role. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Při záběru přistání letadla na střeše autobusu chybí vlajky a kufry. (Mackin)
  • Nápad s herbářem a donášením vnesl do filmu Olivier de Funès, který to přinesl ze školy, kde to zažil jeden student. (M.B)

Reklama

Reklama