Reklama

Reklama

Charismatický Jude Law jako Dom Hemingway – nenapravitelný, ale vždycky vtipný, většinou hříšný a často nebezpečný kasař a zloděj. Doma zrovna pustili po 12 letech z vězení a on se rozhodl přihlásit o odměnu za to, že držel celou dobu jazyk za zuby. Společně s parťákem Dickiem se proto vydává za šéfem Fontainem, kterého Dom svým mlčením uchránil od jistého trestu. Kromě jiného se Dom snaží navázat vztah se svou dcerou, starý dobře známý život ho ale brzy vtáhne zpátky mezi kriminálníky. Díky svému opilému a věčně sjetému egu Domovi nevyjde nic, i kdyby jeho úmysly byly čisté jak padlý sníh. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (232)

Necron 

všechny recenze uživatele

- Není můj pták nádhernej? - Protože já si myslím, že je zatraceně nádhernej. - Myslím, že je to parádní umělecký dílo. - Jako Renoir. - Nebo Picasso. - Obraz mýho ptáka by měl viset v Louvru. - Studovali by mý péro v uměleckejch školách. - Celý hodiny by studovali úžasný tvary týhle nádhery. - Nemyslíte? - Taky by měli mýho ptáka studovat vědecky. - Protože se vymyká přírodě. - Můj pták je tvrdej. - Je to kov, je to ocel, je to titan. Nepoleví. Neochabne. - Můj pták může stát celej den. - Jako dobrej voják, kterej chce udělat dojem na nadřízený. - Kdyby můj pták mohl dostat medaili, má ji. - Kdyby po něm mohli pojmenovat školu, udělají to. - Kdyby mohl zachránit somálský děti před hladem, udělal by to. - A dostal by za to kurva Nobelovu cenu míru. - První cenu udělenou ptákovi. - Můj laureát Nobelovy ceny je jako gepard! - Elegantní, nebezpečnej a vražednej. - Měly by se psát sonety o tom, jakej nebezpečnej gepard můj pták je. - Básně, hry. Měly by se kvůli němu vést války, hroutit říše. - Můj pták je blesk. Je to oheň. - Je to vulkán s vařícím posvátným semenem, lávou. - Cukr a koření a všechny věci... - Krása. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už z remakeu Sliediča vieme, že Jude Law je nový Michael Caine, v Domovi Hemingwayovi si ale zobral ešte väčšie sústo, keď mu scenár dáva možnosť imitovať Cartera. Lenže ten bol v skutočnosti drsnejší a menej melodramatický a bolo to asi tým, že Dom sa až moc zameriava na svojho vtáka a prachy. A keď príde zmena, tak si spomenie na rodinu a staré hriechy. Takže žiadna skutočne drsná gangsterka ani gangsterská komédia nás tu nečaká, pozerateľný film na sobotnajší večer a film o kríze stredného veku ale áno. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Vlastně vůbec nevím, o čem to celé bylo. Drama, komedie, krimi? Podle rozdělení ano, v reálu však dost nepovedené. Jude se nám sice malinko osvalil, zhrubl, ukáže ve filmu skoro všechno, což mi však na nějaké vyšší hodnocení zdaleka nestašilo. Celý film střídá některé dobré okamžiky, s hodně podprůměrnými, což se musí projevit i na mém hodnocení. Zlatej Sviňák. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úvodní Óda na ptáka hodně navnadila, ale té ukecanosti, která mě v prvních fázích filmu bavila, jsem se postupně přejedl. Všeho moc škodí. Paradoxně víc, než ten gangsterský nádech, na který jsem se těšil, mě bavila ta dramatická rovina, kdy se Dom snaží najít cestu ke své rodině. Nad průměr to samozřejmě tahá Jude Law, který zahrál jedinečně a bylo vidět, že role mu byla psána přímo na tělo a potěšili ve vedlejších rolích i Červený bedrník a Daenerys Targaryen, kterou bych nepoznal. Ale i tak pociťuji mírné zklamání. 65% ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Jude Law nikdy nebyl (tak) cool. V úvodu těžká jízda a kanonáda hlášek. Ne že by to pak nebylo kvalitní, ale ta srážka s realitou nebyla zdaleka tak zábavná jako když se Dom sebral a šel dělat bordel, to bych hrozně rád viděl v celovečerním měřítku, i když i závěr měl svá pozitiva. Mimo jiné Emilia Clarke, scéna s trezorem. Zklamán rozhodně nejsem, ale i tak bych byl daleko radši, kdyby úvodní půlhodinka trvala hodiny 2. A možná i trošku víc prostoru pro Domova parťáka, kterého mu dělal samotný Červený Bedrník. 7/10 ()

Galerie (104)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama